Author Topic: Problem with my automatic updater in latest version (.1269)  (Read 2851 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bolbod

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Problem with my automatic updater in latest version (.1269)
« on: October 28, 2011, 04:10:44 PM »
I have been getting a rash of failed updates of my virus definitions since 10/21 (which I believe is when I updated the software to .1269).  I have tried to manually update and it runs for between 3 and 5 seconds and quits the update process.  What can I do to fix this?

Offline ady4um

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 2667
Re: Problem with my automatic updater in latest version (.1269)
« Reply #1 on: October 28, 2011, 06:02:04 PM »
Avast main GUI -> settings -> updates -> no proxy (direct connection).

Then save settings and reboot.

Please report back.
ADD/REMOVE PROGS -> avast -> CHANGE/REMOVE -> REPAIR & REBOOT
Avast! 7 FAQ | FAQ & KB | Docs | Removal Utils | Configure Mail Shield | report FP | License Registration | UNSECURED?

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6711
  • Trust only what you test yourself!
Re: Problem with my automatic updater in latest version (.1269)
« Reply #2 on: October 28, 2011, 08:29:36 PM »
I have been getting a rash of failed updates of my virus definitions since 10/21 (which I believe is when I updated the software to .1269).  I have tried to manually update and it runs for between 3 and 5 seconds and quits the update process.  What can I do to fix this?
Have you tried a repair? It's easy and painless.
Control Panel...click add/remove(XP) or uninstall(Vista and Win7)...double click avast...scroll to and click "repair"...reboot. Hope this helps.  :)
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline bolbod

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Problem with my automatic updater in latest version (.1269)
« Reply #3 on: November 05, 2011, 01:17:05 AM »
I attempted both these fixes, the first did not work and I found that I can't open the uninstall/repair window for avast... I can open it for other programs though.  Any new suggestions or theories as to what the heck is going on?

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85344
  • No support PMs thanks
Re: Problem with my automatic updater in latest version (.1269)
« Reply #4 on: November 05, 2011, 01:38:24 AM »
Then it looks like your installation is corrupt.

This assumes you are using avast free:
- Download the latest version of avast, 6.0.1289 http://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free.exe and save it to your HDD, somewhere you can find it again (if you didn't save your last download). Use that when you reinstall.

- Download the avast! Uninstall Utility, aswClear.exe find it here and save it to your HDD (it has uninstall tools for both 5.x and 6.0.x).
  • 1. Now uninstall avast! (using add remove programs, if you can't do that as appears to be the case for you, start from the next step), reboot.
  • 2. run the avast! Uninstall Utility from safe mode, first for 5.x if previously installed and then for 6.0, once complete reboot into normal mode.
  • 3. install the latest version, reboot.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security