Author Topic: Can't "Fix"  (Read 43210 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't "Fix"
« Reply #120 on: April 20, 2011, 08:10:20 AM »
Your Host file is now good  ;D

Could you try a repair to the e-mail element of Avast - do you know how to do that ?

Wow.  Didn't even see what you wrote about the host file.  Yeah!!! ;D

 ;D It was my tool! I did it!  8) ;D ;D

Nice to see it's working it's way out.
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline rlakritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
Re: Can't "Fix"
« Reply #121 on: April 20, 2011, 08:12:55 AM »
Thanks so much!!!
Did you see my post about the OTS fix?  I'm not sure whether or not to restart the computer and I never saw a log to send to essexboy...

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't "Fix"
« Reply #122 on: April 20, 2011, 08:17:49 AM »
We are still talking about the same Computer, right? Not the second one you mentioned?

If so: yes, restart. The log will appear only after OTS finishes the job after reboot.

BTW: good morning, Susan.  ;D
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline rlakritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
Re: Can't "Fix"
« Reply #123 on: April 20, 2011, 08:21:48 AM »
Good morning to you, too!

I'm talking about the second computer, the laptop.  Should I reboot to get the log?

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't "Fix"
« Reply #124 on: April 20, 2011, 08:27:11 AM »
Ooohhh... so you were working the second stuff essexboy advised on the laptop?
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline rlakritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
Re: Can't "Fix"
« Reply #125 on: April 20, 2011, 08:28:18 AM »
I started to.  I did the OTS fix he suggested and wasn't sure how to continue since I didn't see a log.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't "Fix"
« Reply #126 on: April 20, 2011, 08:32:19 AM »
This is not good, Susan.
The fix was meant for the first Computer I believe, the one we've been working on all the time.

So using the script on another machine might have caused some trouble.

The laptop: is there also an "Judith and Yuda" account on it?
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't "Fix"
« Reply #127 on: April 20, 2011, 08:38:38 AM »
Okay, I took a quick look on the script... shouldn't be much harm done to the laptop.
We will deal with the laptop later, but you can restart it anyway.

Back to the Desktop PC. Perform these steps from essexboy's post on the Desktop PC (the one we've been working on all the time):


Start OTS. Copy/Paste the information in the quotebox below into the panel where it says "Paste fix here" and then click the Run Fix button.

Code: [Select]
[Unregister Dlls]
[Files/Folders - Created Within 30 Days]
NY ->  Unlock -> C:\Unlock
NY ->  HostsXpert -> C:\HostsXpert
NY ->  RK_Quarantine -> C:\Documents and Settings\Judith&Yuda\Desktop\RK_Quarantine
[Files/Folders - Modified Within 30 Days]
NY ->  RogueKiller.exe -> C:\Documents and Settings\Judith&Yuda\Desktop\RogueKiller.exe
NY ->  hosts.old -> C:\WINDOWS\System32\drivers\etc\hosts.old
[Empty Temp Folders]
[EmptyFlash]
[ClearAllRestorePoints]


The fix should only take a very short time. When the fix is completed a message box will popup telling you that it is finished. Click the Ok button and Notepad will open with a log of actions taken during the fix.  Post that information back here

THEN

Download and run Puran Disc Defragmenter
The first run will probably take about 30 minutes - subsequent runs will be faster

ONCE COMPLETE

Run the programmes you use most to check that they work properly and no untoward problems surface.  Confirm that the internet speed and page loading is OK  
« Last Edit: April 20, 2011, 08:41:45 AM by Zyndstoff (aka Steven Gail) »
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline rlakritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
Re: Can't "Fix"
« Reply #128 on: April 20, 2011, 08:48:42 AM »
I believe we have moved on to the laptop.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't "Fix"
« Reply #129 on: April 20, 2011, 08:51:34 AM »
No, you didn't. Look at the script... it refers to "Judith and Yuda" account which is not present on the laptop, right?

Besides that evidence: essexboy could not have given you a script for the laptop without having seen an initial log from it to analyze.  ;D

So please perform that mentioned two posts above on the DESKTOP.


P.S.: ...you're still doing great! I like that you're hanging in.  :-*
« Last Edit: April 20, 2011, 09:04:00 AM by Zyndstoff (aka Steven Gail) »
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline rlakritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
Re: Can't "Fix"
« Reply #130 on: April 20, 2011, 10:26:17 AM »
I ran the fix on the desktop and when prompted, did a reboot.  It's been over an hour and it is still in the process of shutting down.  Last time you told me to be patient, but.....?

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't "Fix"
« Reply #131 on: April 20, 2011, 10:28:35 AM »
Yeah... seems to take too long a time...

Don't press reset: turn PC off by pressing the power-button continously and then restart.
« Last Edit: April 20, 2011, 11:30:52 AM by Zyndstoff (aka Steven Gail) »
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline rlakritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
Re: Can't "Fix"
« Reply #132 on: April 20, 2011, 11:56:15 AM »
Too late.  My husband pressed the reset button.  The computer came up OK (as far as I can tell) and I've attached the OTS log.

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2610
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: Can't "Fix"
« Reply #133 on: April 20, 2011, 12:01:38 PM »
Too late.  My husband pressed the reset button.  The computer came up OK (as far as I can tell) and I've attached the OTS log.

Too long a leash for your husband then...  ;D

Log looks great.
Update Avast if needed via GUI. (On maintenance-tab, press update prog + virus db)
then continue with the advices from essexboy: Download and run Puran Disc Defragmenter.

After that, do some testing of your programs.

Concerning laptop: we'll continue on that after this part here is finished, okay?

GREAT WORK, SUSAN!
« Last Edit: April 20, 2011, 12:06:35 PM by Zyndstoff (aka Steven Gail) »
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

Offline rlakritz

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 72
Re: Can't "Fix"
« Reply #134 on: April 20, 2011, 12:43:16 PM »
I went back to the Avast program pages but couldn't figure out how to update Avast.  In fact, I don't think I ever upgraded to the Internet Security version.  Should I go ahead and do that first? I'll have to find the email with the link and code...