Author Topic: avast 6 build 1000, Vista sidebar problem  (Read 5339 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

cloun203

  • Guest
Re: avast 6 build 1000, Vista sidebar problem
« Reply #15 on: April 19, 2011, 08:15:58 PM »
I have just repeated avast upgrade. The program upgraded to 6.0.1091. After reboot sidebar got new avast widget. Other widgets work as well, the problem didn't appear again. Hope this is because it has been fixed since 1000 otherwise it can repeat later with someone else.
But not sure if the problem with widget moving has gone away. Will monitor it and if it repeats I will get back here

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2604
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: avast 6 build 1000, Vista sidebar problem
« Reply #16 on: April 19, 2011, 08:17:26 PM »
That sounds good, doesn't it?

Keep an eye on that please and come back if problem reoccurs.
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

stduc

  • Guest
Re: avast 6 build 1000, Vista sidebar problem
« Reply #17 on: April 22, 2011, 01:48:46 PM »
Here are the results of my test of uninstalling & re-installng Avast 6.0.1091

Unplugged Ethernet
Logged off as myself
Logged on as as an Admin user
Switched user to as myself - gadgets OK
Switched user to as an Admin user
Switched User to as myself - gadget positions scrambled
Unscrambled gadgets
Logged off as myself
Logged on as an Admin user
Uninstalled Avast
Rebooted
Logged on as as myself - gadgets OK
Switched User to as an Admin user
Switched User to as myself - gadget positions scrambled
unscrambled gadgets
Logged off as myself
Logged on as as an Admin user & re-installed Avast
Configured Avast
Logged on as as myself - Gadgets OK
Switched to as an Admin user - configured power settings
Logged out of as an Admin user
Logged into as myself - gadget positions scrambled
unscrambled gadgets
Plugged in Ethernet
Updated Virus definitions
(Re)Registered Avast
Sorted out email SSL warning (yawn)
posted here


I feel I have to conclude that this is a Windows 7 issue and nothing to do with Avast - it is also semi-random in that it has occurred at reboot and at switching users by logon/logoff as well as a straight user switch. Just another Windows annoyance to be lived with I guess!

Offline Zyndstoff (aka Steven Gail)

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 2604
  • I can resist anything except temptation.
    • tex62
Re: avast 6 build 1000, Vista sidebar problem
« Reply #18 on: April 22, 2011, 09:56:36 PM »
Hey, great effort, many thanks for this.

Happy holidays!
7 x64 SP1, FF 8a Aurora, TB6, 6.0.1203 Free
Free MBAM Clear

stduc

  • Guest
Re: avast 6 build 1000, Vista sidebar problem
« Reply #19 on: April 23, 2011, 11:18:06 AM »
Thanks - you're welcome.

BTW The issue only seems to appear if you put gadgets anywhere BUT where the Vista sidebar 'used to be'. Even though 7 has no sidebar!

Hermite15

  • Guest
Re: avast 6 build 1000, Vista sidebar problem
« Reply #20 on: April 23, 2011, 11:23:55 AM »
may be not related to this thread (and may be not even related to Avast) but following my last install of AIS6 (on W7), I got my gadgets disappearing when resuming the system from standby. Switching gadgets off and on for gadgets from the desktop context menu bring them back.