Author Topic: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro  (Read 2664 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline dwarren2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« on: April 23, 2011, 11:26:15 PM »
All of a sudden, I'm having problems.  First, a couple weeks ago my laptop would not boot.  Took it to a shop.  They removed both Avast and Zonealarm Pro and problem solved.  I reinstalled Avast Free and no problem.  Then my desktop computer started locking up.  Turned off ZAP and no problem with locking up and a tremendous increase in speed.  Laptop is XP Pro and desktop is XP Home.  Both had the most current version of both programs.
« Last Edit: April 23, 2011, 11:30:04 PM by dwarren2 »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33541
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #1 on: April 23, 2011, 11:35:43 PM »
I would drop ZA.
asyn
XP SP3 - Avast 10.4.2227.R4.B1 - CIS 3.14 [FW/D+] - MBAM 1.75 [OD] - Firefox ESR 38.2.1 [NS/ABP/EHH/SVC] - Thunderbird 38.2 [EM]
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen und Infos):
https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline Joe S

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 234
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #2 on: April 24, 2011, 01:59:36 AM »
I gave up on ZA years ago it turned into bloated up crap and was a constant pain to keep tweaked so network worked.
Joe
Windows 7 Ultimate SP1 64 bit Intel Core 2 Quad Q9550 @2.83  8 Gigs Ram NVIDIA GeForce G9800 GT 1G

Offline dwarren2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #3 on: April 24, 2011, 02:18:00 AM »
Is there anything better or than Winblows firewall?  I'm always behind a router.  I just added a Toshiba laptop with Windblows 7 to my collection.

Offline ANHTHU5991

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 69
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #4 on: April 24, 2011, 04:23:09 AM »

yes, there are conflicts between avast and zone alarm, but this has been solved in the latest version of avast. What is your avast version?
Intel Core i3 330M,2G Ram, 320G Samsung, Nvidia 310M

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 66057
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #5 on: April 24, 2011, 04:26:40 AM »
Anything better?
In my personal opinion:

Comodo
Online Armour
OutPost Free Security Suite
The best things in life are free.

Offline dwarren2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #6 on: April 24, 2011, 05:07:20 AM »
I'm out of town right now.  I'll be home late tomorrow.  But as far as I know it's the most current version.  This problem did not start after an upgrades far as I know.

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5214
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #7 on: April 24, 2011, 11:16:03 AM »
If you don't already have Avast Version 6.0.1091:
Free:  http://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free.exe installed, this may help with ZA issues. 

However there have been many ZA FW issues in the past.  So it is up to you what you want to do, and confirm which version of Avast you actually have installed on your machine once you return home.  If you have the version stated above and still have issues, then I would recommend that you try one of the other FW's stated in this thread as a trial first.  Make sure you uninstall ZA per the vendors uninstaller tool and reboot your machine first prior to installing the new FW.

Let us know if you have any questions.  Thank you.
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72623
  • No support PMs thanks
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #8 on: April 24, 2011, 04:51:59 PM »
yes, there are conflicts between avast and zone alarm, but this has been solved in the latest version of avast. What is your avast version?

Yes this is related to XP, avast and ZA, so should benefit dwarren2 on his XP systems.

That said there have been conflicts in the past with ZA and more so with ZA Pro, normally relating to its Privacy function and the web shield.
Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ WinXP ProSP3/ avast! free 2015 10.4.2227 R4 beta1/ Outpost Firewall Pro9.1/ Firefox 40.0.3, NoScript, RequestPolicy/ MailWasher Pro/ DropMyRights/ MalwareBytes AntiMalware Premium 2.1.8/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security

Offline dwarren2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #9 on: April 25, 2011, 12:32:32 AM »
If you don't already have Avast Version 6.0.1091:
Free:  http://files.avast.com/iavs5x/setup_av_free.exe installed, this may help with ZA issues. 

Now home. It is 6.0.1000.  Does Avast Pro Suite have a firewall and does it integrate better than ZAP?

Offline Pondus

  • Avast Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 27821
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #10 on: April 25, 2011, 12:43:00 AM »
Quote
Now home. It is 6.0.1000.  Does Avast Pro Suite have a firewall and does it integrate better than ZAP?
yes absolutely........since it is integrated   ;D


http://www.avast.com/en-no/internet-security#tab4
Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline dwarren2

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #11 on: April 25, 2011, 01:37:26 AM »
Just installed the update and things seem to be running very well.  Speed of computer is much faster.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33541
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #12 on: April 25, 2011, 07:36:24 AM »
Just installed the update and things seem to be running very well.  Speed of computer is much faster.

Good. :)
Thanks for the feedback..!
XP SP3 - Avast 10.4.2227.R4.B1 - CIS 3.14 [FW/D+] - MBAM 1.75 [OD] - Firefox ESR 38.2.1 [NS/ABP/EHH/SVC] - Thunderbird 38.2 [EM]
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen und Infos):
https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline SafeSurf

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 5214
Re: Is there a conflict with Avast Free and Zonealarm Pro
« Reply #13 on: April 25, 2011, 08:45:44 AM »
Just installed the update and things seem to be running very well.  Speed of computer is much faster.
Glad to hear things are running better for you.  Enjoy your new product.  Please let us know if you have any further questions.

If you feel that your issue is now resolved/fixed, please go back to the first open post in this topic, click the modify button in that Post and change the title/subject, add [Resolved] to the beginning of the title so this thread can be closed. 

Feel free to come back any time you need help, to learn something new, or just to ask questions.  We are here 24/7 for your convenience.  Thank you.  :)
Mac 10.9.4 /Safari and Firefox (NoScript/AdBlockPlus/BetterPrivacy/Ghostey)/
Vista Home Prem (same add-on's)/Avast Free/Online Armor Premium Firewall/MBAM Premium)/ Mobile MBAM.