Author Topic: unable to get Netcape 7.1 imap mail  (Read 2388 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chowie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Need hellppp...
unable to get Netcape 7.1 imap mail
« on: October 16, 2004, 05:34:07 PM »
Hi, does anyone know how to get imap mail from netscape.net?

I get the login fail message after installing avast. :-[

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31303
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:unable to get Netcape 7.1 imap mail
« Reply #1 on: October 16, 2004, 05:40:07 PM »
Setup the mail protection manually. Read Avast's manual on how to do it or do a little search on this board. It is explaind in many threads.
« Last Edit: October 16, 2004, 05:40:20 PM by Eddy »

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85639
  • No support PMs thanks
Re:unable to get Netcape 7.1 imap mail
« Reply #2 on: October 16, 2004, 11:53:25 PM »
MAIL SETTINGS
The server address for both POP and SMTP should be set to 127.0.0.1
The POP server name set to: username#pop.isp.com (use the actual username and ISP info)
and... SMTP server name to: username#smtp.isp.com

You can go into the Help file within the Avast Scanner and look up Manual configuration.  It will take you through it step by step.  It is not hard to do.

Check the avast help file for Setting up mail Protection. Switch of your email client and run the Mail Protection Wizard - Or you can set it up manually.

Or see this thread for further information and advice User's FAQ - Mail Protection.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.8.2487 (build 21.8.6586.691) UI 1.0.666/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline chowie

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
  • Need hellppp...
Re:unable to get Netcape 7.1 imap mail
« Reply #3 on: October 17, 2004, 01:50:12 AM »
I configured the email service manually but I still get the unable to log in message, together with the

"Cannot connect to IMAP server imap.mail.netcenter.com:143, gethostbyname error 11004" and

"Login to server 127.0.0.1 failed"

This only happens with Netscape mail. The rest of my mail providers have no problem, on Netscape 7.1. Does anyone else have this problem? The forum is too vast to search for me....  :'(
« Last Edit: October 18, 2004, 10:21:36 AM by chowie »