Author Topic: Restore points not working  (Read 5306 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

REDACTED

  • Guest
Restore points not working
« on: May 26, 2011, 08:57:38 PM »
Since I have installed Avast my System Restore points do not work on my Lenovo T500.  The points show up and I can select them.  The laptop reboots and tells me it could not use that restore point.  I have tried it with multiple restore points and get the same result.  Any suggestions?  Is this a conflict with Avast?  Is there some other setting I might need to check?

Thanks

pcclean3453

  • Guest
Re: Restore points not working
« Reply #1 on: May 26, 2011, 09:33:16 PM »
Try uninstalling avast! and see if that works. Report back here.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: Restore points not working
« Reply #2 on: May 26, 2011, 11:17:44 PM »
A long time fight with avast team and not an answer from them... It's a pity. It's a shame.
The best things in life are free.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48468
  • 63 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Restore points not working
« Reply #3 on: May 27, 2011, 01:05:09 AM »
A long time fight with avast team and not an answer from them... It's a pity. It's a shame.
Restore point work very well on my System so it's not something that effects all systems.
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v22H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 23.5.6066, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Hermite15

  • Guest
Re: Restore points not working
« Reply #4 on: May 27, 2011, 01:09:14 AM »
Try uninstalling avast! and see if that works. Report back here.

 ::)

nope, troubleshoot first >>> start by disabling (temporarily) self-defense protection and do your restore in safe mode. If that still doesn't work (which I doubt) remove the behavior shield and reboot, then try again.

ps: well usually the behavior shield can be an issue for restore point creations, not for restoring. The main issue when restoring remaining, as said, the self defense module.
« Last Edit: May 27, 2011, 01:11:14 AM by logos »

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67198
Re: Restore points not working
« Reply #5 on: May 27, 2011, 02:07:24 AM »
Disabling the self defense module does nothing to me... ::)
Sometimes it works, sometimes it fails miserably. Is it only MS fault? I doubt.
The best things in life are free.

Joe S

  • Guest
Re: Restore points not working
« Reply #6 on: May 27, 2011, 04:17:12 AM »
There are a lot of possible causes for system Restore not working. Some third party defrag programs can be the problem. Mine has the same problem. I keep an up to date system image after any major software updates. My HD is partitioned with the system on one and data on the other. Restoring system image takes less than 15 min.
Joe

Hermite15

  • Guest
Re: Restore points not working
« Reply #7 on: May 27, 2011, 08:32:46 AM »
Is it only MS fault? I doubt.

who said it was ::) of course that's Avast's fault, there's no doubt about it.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 48468
  • 63 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Restore points not working
« Reply #8 on: May 27, 2011, 04:39:14 PM »
Is it only MS fault? I doubt.

who said it was ::) of course that's Avast's fault, there's no doubt about it.
Since all of us her are running avast!, why don't we all then have that problem ???
I have no problem with system restore.
Free Security Seminar: https://bit.ly/bobg2023  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v22H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 23.5.6066, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76038
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Restore points not working
« Reply #9 on: May 27, 2011, 04:44:07 PM »
Since all of us her are running avast!, why don't we all then have that problem ???
I have no problem with system restore.

Good question, Bob..!
Also no problems with SR here.
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Joe S

  • Guest
Re: Restore points not working
« Reply #10 on: May 27, 2011, 05:24:57 PM »
I don't think mine is caused by Avast. I disabled Avast on startup and tried running System Restore from safe mode and it still fails. I believe some backup software can cause problems with system restore. It's not a simple problem to figure out.
Joe

pcclean3453

  • Guest
Re: Restore points not working
« Reply #11 on: May 31, 2011, 07:07:03 PM »
I've never used SR, so I don't know.