Author Topic: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW  (Read 4520 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

gdiloren

  • Guest
SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« on: July 27, 2011, 06:02:11 PM »
Hi, I just switched to AvastPro, jumping into the summer sale wagon, and find myself not being able to use the safezonebrowser feature with my agnitium free suite FW (with AV Real-time protection disabled). It works when it is in training mode but as soon as I disable it, I can't connect with network it said: in safe zone, no internet. Then Sandboxie is giving me error messages but that I can manage by ignoring them. I have Sandboxie 3.56. I tried adding safezonebrowser.exe in allow all as a rule in the FW settings but it doesn't work. Has somebody an idea?
 ???

MAG

  • Guest
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #1 on: July 27, 2011, 06:38:05 PM »
Safezone and outpost fw get a mention here http://forum.avast.com/index.php?topic=81980.msg670643#msg670643

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88424
  • No support PMs thanks
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #2 on: July 27, 2011, 06:50:32 PM »
This isn't about the safezone browser, but the avast aswSnx.sys (process virtualisation) and outpost sandbox.sys (outpost host protection) conflict causing a BSOD on win7 with avast 6.0.1203 and outpost firewall pro 7.5.1. BSOD on boot before logon.

So I think it is unrelated.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 23.10.6086 (build 23.10.8563.800) UI 1.0.784/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

gdiloren

  • Guest
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #3 on: July 27, 2011, 08:01:15 PM »
Too bad for Agnitium. Too complicated. I'm back with ZoneAlarm Free without the toolbars. Now everything is fine with Avast.  :)
Problem solved ;)

gdiloren

  • Guest
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #4 on: July 28, 2011, 03:39:08 PM »
Half-solved in fact, it still conflicts with sandboxie 3.56, error message 1215 ???

ethan76

  • Guest
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #5 on: July 28, 2011, 05:25:24 PM »
I am using OP Pro 7.5.1 with Avast IS(no firewall) and I do not have any issues...I see that DavidR is using OP too. Has this been reported to Agnitum lately?

gdiloren

  • Guest
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #6 on: July 28, 2011, 05:30:15 PM »
No I haven't but I was using the free suite without the malware component and it was giving me an error message upon booting that a driver installation failed, so I guess while it is advisable to install Outopost Pro FW only it is not a good idea to think to install the suite and Avast 6 altogether. Exclusions don't seem to work (bugs...!) :P

ethan76

  • Guest
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #7 on: July 28, 2011, 05:46:29 PM »
I don't know about the free suite settings but I set Avast process in OP as "Allow Everything". Might be a good reason to post it at the Outpost forums so guys there like Manny can assist you.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 88424
  • No support PMs thanks
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #8 on: July 28, 2011, 06:17:19 PM »
I am using OP Pro 7.5.1 with Avast IS(no firewall) and I do not have any issues...I see that DavidR is using OP too. Has this been reported to Agnitum lately?

I can't have that problem as I don't have the avast Pro version with the SafeZone Browser.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 23.10.6086 (build 23.10.8563.800) UI 1.0.784/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

gdiloren

  • Guest
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #9 on: July 28, 2011, 06:33:45 PM »
can someone open a thread in the outpost forum discussion (free security suite) and post this link: http://forum.avast.com/index.php?topic=82257.0
They'll understand. I am not allowed to post as it needs a couple of days for new users.
Thanks ;)

ethan76

  • Guest
Re: SAFEZONE BROWSER AND OUTPOSTFREESUITE FW
« Reply #10 on: July 30, 2011, 07:35:15 PM »
I am using OP Pro 7.5.1 with Avast IS(no firewall) and I do not have any issues...I see that DavidR is using OP too. Has this been reported to Agnitum lately?

I can't have that problem as I don't have the avast Pro version with the SafeZone Browser.

Yikes:) Sorry about that DavidR, I thought I saw Avast IS :)