Author Topic: Network Shield becomes inactive at reboot  (Read 14655 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Iso-G

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #15 on: October 26, 2004, 02:07:25 PM »
Hello

I had the same problem.
However, updating to 4.5.495, it was fixed.

Iso-G

Negeltu

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #16 on: October 26, 2004, 02:17:00 PM »
Well if they fix for you,they automatically fix it for paying customers too (Home and Professional share the same core and capabilities)

Of course, RejZoR...but that's not quite how I meant it.  :)

putty

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #17 on: October 26, 2004, 07:58:04 PM »
putty, do you also use XML storage?
Please check if the file data\avast4.xml is not read-only.

Thanks
Vlk


Hi, there is that file and the read only is unchecked.

S.Z.Craftec

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #18 on: October 26, 2004, 11:53:48 PM »
I have exactly the same problem as Negeltu... and what's even worse, it's not just Network shiled that's affected, but also P2P shield and Instant Messaging...  ??? I started those providers prior to rebooting my system... every single time I log back on to Windows, providers are terminated, and only my STANDARD shield, Internet mail and Script Blocking are started and running...

Ah, yes... latest build here: Nov2004 (4.5.495)

Any idea on how to fix this, would be greatly appreciated.

Cheers !
« Last Edit: October 26, 2004, 11:57:25 PM by S.Z.C »

Negeltu

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #19 on: October 26, 2004, 11:59:59 PM »
Interesting.... My P2P provider won't stay active either.  It is doing the same thing that the Network Shield was doing.  hmmm

S.Z.Craftec

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #20 on: October 27, 2004, 12:03:49 AM »
Yeah, I'm telling you... try Instant Messaging as well...

I hope someone from Alwil will find soon, where is the problem...

Cheers !

Negeltu

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #21 on: October 27, 2004, 12:18:37 AM »
My instant messaging provider has been active ever since install.  I will try shutting it down and then starting it up and rebooting to see if it remains active.

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11664
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #22 on: October 27, 2004, 12:23:32 AM »
Are you guys all using the xml storage?

Thanks.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Negeltu

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #23 on: October 27, 2004, 01:06:00 AM »
Hmm... Instant message provider works fine for me.  So for me it is only the P2P provider and Network Shield(Which Vlk fixed).  

One interesting thing I noticed though...

If I open on access protection control and shutdown ALL the providers one at a time by pressing terminate buttons.....  then click OK....

Then reopen on access protection control... and just start ONE provider... like say... Internet Mail provider... then ALL of the providers start just from me starting ONE provider.  This seems like strange behaviour to me.

S.Z.Craftec

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #24 on: October 27, 2004, 02:24:32 AM »
Are you guys all using the xml storage?

Thanks.

Yes Vlk, I'm using XML... see screenshot (of course, if this is what you mean...)

Cheers !

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #25 on: October 27, 2004, 05:02:51 AM »
One interesting thing I noticed though...
If I open on access protection control and shutdown ALL the providers one at a time by pressing terminate buttons.....  then click OK....
Then reopen on access protection control... and just start ONE provider... like say... Internet Mail provider... then ALL of the providers start just from me starting ONE provider.  This seems like strange behaviour to me.

This behavior (or bug  ???) was being discussed here: http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=8016  ;)
The best things in life are free.

S.Z.Craftec

  • Guest
Re:Network Shield becomes inactive at reboot
« Reply #26 on: October 28, 2004, 02:59:54 PM »
Great news on my side !!!

All problems with avast! not-remembering-providers issue, solved after latest build update 4.5.498

Hurray !