Author Topic: avast 6 (installed today) won't let me register...  (Read 5484 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

brausm

  • Guest
avast 6 (installed today) won't let me register...
« on: July 30, 2011, 06:53:01 PM »
setting up a Windows 7 PC today...Avast (FREE) installed fine.  trying to register: click "REGISTER NOW" a wait screen appears stating "retrieving information, please wait"...then nothing happens.

this was installed via Chrome (if that matters), but i did go back to IE and make that the default browser to see if that would help: it didn't.  i did not try the offline registration (but i will if all else fails)...

is anyone else seeing this problem?  is there something simple i'm overlooking?  is this a problem on Avast's end (a few threads i've found on google about a similar problem in avast 5 suggested it being an Avast server problem)?

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76029
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

brausm

  • Guest
Re: avast 6 (installed today) won't let me register...
« Reply #2 on: July 30, 2011, 07:13:19 PM »
...yeah, that's exactly what's NOT working....

i've done Avast-Free installs on nearly a dozen computers and have never had this problem....

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76029
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: avast 6 (installed today) won't let me register...
« Reply #3 on: July 30, 2011, 07:16:39 PM »
...yeah, that's exactly what's NOT working....

i've done Avast-Free installs on nearly a dozen computers and have never had this problem....

Did you read it..???
You can also try the Off-line registration...!!! ;)
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

brausm

  • Guest
Re: avast 6 (installed today) won't let me register...
« Reply #4 on: July 30, 2011, 07:21:09 PM »
i read it five times prior to posting....

as stated in my first post, i hadn't done the offline registration...(but i'm now currently awaiting my email...)  i have a viable internet connection (i downloaded Avast via this connection as well), so the online registration should work....

i just hate the offline reg as it takes so long to get the email...
« Last Edit: July 30, 2011, 07:22:43 PM by brausm »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76029
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: avast 6 (installed today) won't let me register...
« Reply #5 on: July 30, 2011, 07:23:35 PM »
as stated in my first post, i hadn't done the offline registration...(but i'm now currently awaiting my email...)

Good. :)
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

brausm

  • Guest
Re: avast 6 (installed today) won't let me register...[SOLVED]
« Reply #6 on: July 30, 2011, 07:50:38 PM »
Solved the problem...  after clearing the CMOS and installing W7, i never updated the date/time.  fixed that, everything works....  

...yeah...knew it had to be a stupid oversight....
« Last Edit: July 30, 2011, 07:53:34 PM by brausm »

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76029
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: avast 6 (installed today) won't let me register...[SOLVED]
« Reply #7 on: July 30, 2011, 07:52:37 PM »
Solved the problem...  after clearing the CMOS and installing W7, i never updated the date/time.  fixed that, everything works.... 

Thanks for your feedback..!
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline sooners2win

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 196
Re: avast 6 (installed today) won't let me register...
« Reply #8 on: August 02, 2011, 06:24:25 AM »
setting up a Windows 7 PC today...Avast (FREE) installed fine.  trying to register: click "REGISTER NOW" a wait screen appears stating "retrieving information, please wait"...then nothing happens.

this was installed via Chrome (if that matters), but i did go back to IE and make that the default browser to see if that would help: it didn't.  i did not try the offline registration (but i will if all else fails)...

is anyone else seeing this problem?  is there something simple i'm overlooking?  is this a problem on Avast's end (a few threads i've found on google about a similar problem in avast 5 suggested it being an Avast server problem)?

I've had the same damn problems since Avast 6, I can register online on my vista pc, but windows 7 laptop will never register online. I have to insert key myself, I dunno why the hell Avast can't get this fixed
a6750f, amd phenom 9650quad core processor 2.30Ghz, Ram 8GB, Microsoft Vista Home Premium 64-bit SP2,Avast7 Free,Comodo Firewall, Malwarebytes, Superantispyware, Ccleaner, FF3.6.14,Google Chrome.