Author Topic: IP block some country?  (Read 6261 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33569
  • malware fighter
IP block some country?
« on: April 15, 2008, 09:12:32 PM »
Hi malware fighters,

Some users want to block a complete IP-range for a specific country or include, here is how:
http://www.ipdeny.com/ipblocks/
or
http://www.ipaddresslocation.org/
polonus
« Last Edit: April 15, 2008, 09:15:43 PM by polonus »
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: IP block some country?
« Reply #1 on: April 16, 2008, 12:38:12 AM »
Polonus, PeerGuardian does a good job on XP... but it does not work well on Vista. Do you know a similar program?
The best things in life are free.

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33569
  • malware fighter
Re: IP block some country?
« Reply #2 on: April 16, 2008, 12:49:03 AM »
Hi Tech,

That alternative is there, and it is called ProtoWall, works as well as PeerGuardian, and works very well on Vista:
http://en.wikipedia.org/wiki/ProtoWall

polonus
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: IP block some country?
« Reply #3 on: April 16, 2008, 12:50:45 AM »
Hi Tech, That alternative is there, and it is called ProtoWall, works as well as PeerGuardian, and works very well on Vista:
http://en.wikipedia.org/wiki/ProtoWall
Thanks. I'll take a look. Hope it has updatable lists of IP for blocking, like PeerGuardian.
The best things in life are free.

Offline polonus

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33569
  • malware fighter
Re: IP block some country?
« Reply #4 on: April 16, 2008, 01:07:07 AM »
Hi Tech,

That is handled by this free program for ProtoWall the Blocklist Manager:
http://www.bluetack.co.uk/forums/index.php?autocom=faq&CODE=02&qid=30

http://www.filesharingplace.com/downloads/blocklist_manager.php
This Blocklist Manager works the same for ProtoWall as for PeerGuardian

Checked download link with DrWeb's online:
Anti-virus engine version: 4.44.0.9170
File size: 24467 bytes, with inside scripts and frames: 70232 bytes

blocklist_manager.php - archive HTML
>blocklist_manager.php/JavaScript.0 - OK
>blocklist_manager.php/Script.1 - OK
>blocklist_manager.php/Script.2 - OK
>blocklist_manager.php/Script.3 - OK
blocklist_manager.php - OK

This page also includes scripts/frames. All of them were also checked:

    * http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js
    * http://www.google-analytics.com/urchin.js
    * http://mvtracker.com/tss/extremeis.js

polonus
« Last Edit: April 16, 2008, 01:09:54 AM by polonus »
Cybersecurity is more of an attitude than anything else. Avast Evangelists.

Use NoScript, a limited user account and a virtual machine and be safe(r)!

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: IP block some country?
« Reply #5 on: April 16, 2008, 03:47:33 AM »
That is handled by this free program for ProtoWall the Blocklist Manager:
http://www.bluetack.co.uk/forums/index.php?autocom=faq&CODE=02&qid=30
I wish ProtoWall does this by itself... like PeerGuardian that does not need a 3rd party just to download the lists.
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: IP block some country?
« Reply #6 on: April 19, 2008, 10:18:01 PM »
ProtoWall did not install in my Vista Business 32bits system.
Tried three times. Not a solution, rather, it will bring connections problems for me.
The best things in life are free.

repairman1946

  • Guest
Re: IP block some country?
« Reply #7 on: April 20, 2008, 08:26:50 PM »
Polonus, PeerGuardian does a good job on XP... but it does not work well on Vista. Do you know a similar program?

Vista info. Microsoft is disbanding Vista and will be offering Windows 7 soon.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: IP block some country?
« Reply #8 on: April 20, 2008, 08:48:17 PM »
Vista info. Microsoft is disbanding Vista and will be offering Windows 7 soon.
People said the same for Vista release... it was postponed.
People said the same for XP... begging we stay with Windows 98...
The best things in life are free.

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87053
  • No support PMs thanks
Re: IP block some country?
« Reply #9 on: April 20, 2008, 08:49:25 PM »
<snip>
Vista info. Microsoft is disbanding Vista and will be offering Windows 7 soon.

If you believe that, you probably believe  in fairies too ;D

That would be extremely costly for MS and effectively admitting that Vista was/is a failure, something which I doubt they would do.

The talk I have heard for the next version is 2010 in some newsletters, but even that isn't confirmed. Which will probably be good for me as I can't see me switching from XP Pro as it does everything that I need of it and its support life cycle is beyond that.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.10.6038 (build 22.10.7633.734) UI 1.0.733/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security