Author Topic: Firewall is blocking all internet access  (Read 2262 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Shadow of Chaos

  • Guest
Firewall is blocking all internet access
« on: August 27, 2011, 07:49:41 PM »
OK, here's a problem I just started having (When my previous way to fix it stopped working): When Avast!'s firewall is active, I cannot connect to ANY website.

When I first upgraded, I also had this problem, but it just started up again when I returned to campus. To first fix it, I just set all of avast's application rules to "Allow all" which worked well enough (Even if it wasn't exactly what it was after).

Now, however, even after I have deleted ALL application rules (And gone under expert settings to set it's actions if it doesn't have a rule to "Allow"), it still blocks everything as soon as I activate the firewall.

Since I'm using the Campus' internet, I can't exactly go and fix something there, but it shouldn't really matter. I'd rather not have to deal with Avast telling me it's not working all the time (Since that little yellow exclamation point is annoying), so if anyone can give me some advice, that'd be great.
« Last Edit: August 27, 2011, 07:55:44 PM by Shadow of Chaos »

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6700
  • Trust only what you test yourself!
Re: Firewall is blocking all internet access
« Reply #1 on: August 27, 2011, 10:33:47 PM »
What OS and version of avast? Any other security software?  ???
Need more information, not much to go on.  :)
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Shadow of Chaos

  • Guest
Re: Firewall is blocking all internet access
« Reply #2 on: August 27, 2011, 10:47:01 PM »
Ah, sorry, you're right.

Windows 7, 64 Bit
Avast 6.0.1203
No other security related things.

On a note, though, is that after I restarted it's working with the scanner on, so the problem has become redundant. Still, it's technically not doing anything now, so if anything comes to mind, it'd be nice to hear.