Author Topic: Windows 7 - avast! Internet Security not working  (Read 5168 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

kleanchap

  • Guest
Windows 7 - avast! Internet Security not working
« on: August 23, 2011, 11:52:01 AM »
Hi,

I have purchased avast! Internet Security 5.0 in July of 2010.  I did a system restore from a recent backup and now the Avast icon the system tray is disabled.  When I tried to enable it by clicking the "Fix it" button, nothing is happening.  In the "Services" I tried to restart and that is not helping either.

Is anyone else experiencing this problem? Any help appreciated.

Thank you.

K

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37478
  • Not a avast user
Re: Windows 7 - avast! Internet Security not working
« Reply #1 on: August 23, 2011, 11:54:49 AM »
try avast repair

For a repair of avast. Windows, Add Remove programs, select 'avast! Anti-Virus,' click the Change/Remove button from the pop-up window, scroll down to Repair, click next and follow.

OBS: and i would update to latest program version....that is free

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76038
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Windows 7 - avast! Internet Security not working
« Reply #2 on: August 23, 2011, 12:02:04 PM »
OBS: and i would update to latest program version....that is free

Here's the link: http://files.avast.com/iavs5x/setup_ais.exe
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

m1mi.dan0s

  • Guest
Re: Windows 7 - avast! Internet Security not working
« Reply #3 on: November 02, 2012, 07:26:07 AM »
I had the same problem and tried the repair. After which it has only been partially restored.

The repair function was finished really quick. And after a restart, I get the yellow warning sign, instead of the red one. So it's progress.

Still, not everything is fixed and clicking the restore now button still doesn't do anything. I tried ending all instances of Avast thru task manager but then I get "access denied". The only shield not functioning is the "Web Shield".

How can I fix this?

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76038
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Windows 7 - avast! Internet Security not working
« Reply #4 on: November 02, 2012, 07:32:23 AM »
- Which avast!..?? (Free/Pro/IS)
- Which version..??
- OS..?? (32/64 Bit..? - which SP..?)
- Other security related software installed..??
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0