Author Topic: How to open a port ?  (Read 24445 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

VonDriguen

  • Guest
How to open a port ?
« on: October 04, 2011, 10:40:01 AM »
Hi,

I have a problem with avast (6.0, free). If the web agent is running, i can't go on the Internet and i have this page:





If it's not running, i don't have any problem to surf on the web.

How can i open the port 8118 ?

Thanks and sorry for my bad English

VonDriguen

  • Guest
Re: How to open a port ?
« Reply #1 on: October 04, 2011, 10:58:46 AM »
OK ! It's done !!!

In Settings/Troubleshooting/Redirect Settings, I delete the 80 and now, it perfectly works.

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11151
  • No support PM's thanks
Re: How to open a port ?
« Reply #2 on: October 04, 2011, 11:01:59 AM »
Are you use a third party firewall and have you set avast to allow all in the applications of the firewall, not necessary for the windows firewall.

Also in the web shield settings you could try ticking scan well known browser proesses only and see if that helps.

« Last Edit: October 04, 2011, 11:10:33 AM by craigb »

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11151
  • No support PM's thanks
Re: How to open a port ?
« Reply #3 on: October 04, 2011, 11:04:14 AM »
OK ! It's done !!!

In Settings/Troubleshooting/Redirect Settings, I delete the 80 and now, it perfectly works.
All you have done is stop avast from scanning your web traffic  :o

VonDriguen

  • Guest
Re: How to open a port ?
« Reply #4 on: October 04, 2011, 11:10:26 AM »
All you have done is stop avast from scanning your web traffic  :o

Oups :-X

Are you use a third party firewall and have you set avast to allow all in the applications of the firewall, not necessary for the windows firewall.

I use the windows firewall by default. And I never touched to the settings of avast (I just delete the port 80 but it's not the good solution)

Also in the web shield settings you could try ticking scan processes from well known browser proesses only and see if that helps.

Ok, i'll try it !

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 73511
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: How to open a port ?
« Reply #5 on: October 04, 2011, 11:14:29 AM »
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 22.1.6886.IBC [UI.688] - EEK - Firefox ESR 91.5 [NS/uBO/PB] - TB 91.5.0
Avast-Tools: Secure Browser 97.1 - Cleanup 21.4 - SecureLine 5.15 - Driver Updater 21.4 - CCleaner 5.88
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11151
  • No support PM's thanks

ady4um

  • Guest
Re: How to open a port ?
« Reply #7 on: October 04, 2011, 11:44:31 AM »
Read here: http://forum.avast.com/index.php?topic=64583.0

Apparently, instead of deleting port 80, you add port 8118 for privoxy.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 73511
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: How to open a port ?
« Reply #8 on: October 04, 2011, 11:49:15 AM »
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 22.1.6886.IBC [UI.688] - EEK - Firefox ESR 91.5 [NS/uBO/PB] - TB 91.5.0
Avast-Tools: Secure Browser 97.1 - Cleanup 21.4 - SecureLine 5.15 - Driver Updater 21.4 - CCleaner 5.88
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

VonDriguen

  • Guest
Re: How to open a port ?
« Reply #9 on: October 04, 2011, 12:24:41 PM »
I do it but it doesn't work... I dont understand why... If someone has an idea...

EDIT: Sorry, it works! I forget to check the "ticking scan processes from well known browser processes only"
« Last Edit: October 04, 2011, 12:36:43 PM by VonDriguen »

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86126
  • No support PMs thanks
Re: How to open a port ?
« Reply #10 on: October 04, 2011, 02:29:30 PM »
Well I think that is likely to stop scanning privoxy traffic, and presumably you don't want to do that ?

Did you also uncheck the Ignore local communication option as the privoxy traffic would probably be considered local traffic.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.11.2500 (build 21.11.6809.528) UI 1.0.683/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

VonDriguen

  • Guest
Re: How to open a port ?
« Reply #11 on: October 04, 2011, 03:42:54 PM »
Did you also uncheck the Ignore local communication option as the privoxy traffic would probably be considered local traffic.

I didn't uncheck the Ignore local communication option... I'll try it and i'll edit my message.

EDIT : No, if i uncheck the local communication, it doesn't work. I must check the "ticking scan processes from well known browser processes only".
« Last Edit: October 04, 2011, 04:07:45 PM by VonDriguen »