Author Topic: An error occured in avast! engine: Invalid argument  (Read 12352 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ejames82

  • Guest
An error occured in avast! engine: Invalid argument
« on: August 27, 2011, 05:21:43 PM »
hi,

my avast for linux used to work fine.  some update now has given me an error message:

'An error occurred in avast! engine: Invalid argument'

i have followed the instructions in this thread:

http://forum.avast.com/index.php?topic=57775.0

here is a screenshot of my modification of this file. (below)

i still get the same error.

could somebody help me fix this?  thanks

ejames82

  • Guest
Re: An error occured in avast! engine: Invalid argument
« Reply #1 on: August 27, 2011, 08:19:05 PM »
my fault.  i should have kept it simple, and fortunately the fix was.

all i did was open up and terminal and become root:

sudo su

i gave my password, of course.  then put in the command given by zilog

sysctl -w kernel.shmmax=128000000

avast GUI popped right up.

thanks guys (and especially zilog, sorry for the clutter  :-)

this thread has been solved.  ejames82

flynn1959

  • Guest
Re: An error occured in avast! engine: Invalid argument
« Reply #2 on: October 06, 2011, 07:03:44 PM »
Thank You for keeping this post going!

I just downloaded avast free for Linux and ran into the this install problem. This is clearly the best, most recent and simplest solution for the problem.

But I do have a question: How come if this has been going on a while, nobody ha put it where you first download the install package?

I'd of been glad to run these simple commands, if I'd only known....

Thanks for great software! Rick :-)

Offline Asyn

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76051
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: An error occured in avast! engine: Invalid argument
« Reply #3 on: October 06, 2011, 11:23:42 PM »
But I do have a question: How come if this has been going on a while, nobody ha put it where you first download the install package?

No idea, but it's a sticky on the forum. ;)
http://forum.avast.com/index.php?topic=57775.0
W8.1 [x64] - Avast Free AV 23.3.8047.BC [UI.757] - Firefox ESR 102.9 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 102.9.1
Avast-Tools: Secure Browser 109.0 - Cleanup 23.1 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 23.1 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0