Author Topic: [Solved] Did you have any problem with Firefox v7.0.1  (Read 4405 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
[Solved] Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« on: October 06, 2011, 11:58:47 AM »
G'day all,

Did you have any problem with Firefox v7.0.1 using the website called Shields UP! when testing the "Common Ports" section, and it seem that FF doesn't seen to support the test and it didn't finished the Common Ports test when using the Outpost Firewall could someone please test it for me for those who have FF v7.0.1

Thank you.
« Last Edit: October 06, 2011, 07:45:00 PM by SpeedyPC »
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89015
  • No support PMs thanks
Re: Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #1 on: October 06, 2011, 12:51:59 PM »
I wouldn't have though the browser would have anything to impact on how it works, more what security based add-ons or security settings you have in firefox 7.0.1.

I just tried it and no problems at all. Since I also have Outpost, I would say there is something in your settings.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.3.6108 (build 24.3.8975.762) UI 1.0.801/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #2 on: October 06, 2011, 02:43:51 PM »
My add-ons are:

1. Adblock Plus v1.3.10
2. Add-on Compatibility Reporter v0.9.2
3. BetterPrivacy v1.67
4. Brief v1.5.4
5. BrowserProtect v1.1.3
6. Certificate Patrol v2.0.12
7. Dictionary Switcher v1.3.1
8. Dictionary Tooltip v1.7
9. Dr.Web anti-virus link checker v1.0.23
10. Download Statusbar v0.9.8
11. English (Australian) Dictionary v2.1.2
12. EPUBReader v1.4.1.0
13. Ghostery v2.6.0.1
14. Java Console v6.0.27
15. Java Quick Starter v1.0
16. NoScript v2.1.4
17. OptimizeGoogle v0.78.2
18. SkipScreen v0.6.1.2
19. SSLGuard v1.0.4
20. TrafficLight v0.1.22
21. WOT v20110704

Security settings I have in firefox 7.0.1 see attachment and my Outpost FW settings are all set to default nothing has change when I was using FF v7.0 and I had no problem using Shields UP!
« Last Edit: October 06, 2011, 02:51:12 PM by SpeedyPC »
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89015
  • No support PMs thanks
Re: Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #3 on: October 06, 2011, 03:05:14 PM »
Your firefox security settings are the same as mine.

I would try disabling better privacy or if it has an option to whitelist shields up.
I had nothing but problems with Ghostery and removed that many months ago.
I don't know how SSL Guard works or if shields up actually used https at any point.
I also don't know what BrowserProtect does.

What you could try is running firefox safe mode, no add-ons and see if that gets through.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.3.6108 (build 24.3.8975.762) UI 1.0.801/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #4 on: October 06, 2011, 03:09:20 PM »
Okay I'll give it a shot in safe mode and see if I can get through
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #5 on: October 06, 2011, 03:40:56 PM »
Nothing still have the same problem darn! :-\ I'll try again using FF v7.0
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #6 on: October 06, 2011, 05:34:33 PM »
WOW :o I've never this this before from Shields UP! see attachment any ideas
« Last Edit: October 06, 2011, 05:39:35 PM by SpeedyPC »
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89015
  • No support PMs thanks
Re: Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #7 on: October 06, 2011, 06:24:17 PM »
I can't recall ever having seen this and I don't know why even in firefox safe mode it doesn't work. I don't know if you have changed any of your refresh settings.

Isn't there an F.A.Q. on shields up for errors like this ?
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.3.6108 (build 24.3.8975.762) UI 1.0.801/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #8 on: October 06, 2011, 07:42:24 PM »
Solved I had a major backup error from MozBackup when I restore all my entire backup when over written to FF v7.0.1, and I had to restart from scratch loading all my add-ons
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89015
  • No support PMs thanks
Re: [Solved] Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #9 on: October 06, 2011, 07:56:28 PM »
I hate mysteries too, glad that you found it.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.3.6108 (build 24.3.8975.762) UI 1.0.801/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: [Solved] Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #10 on: October 06, 2011, 08:05:14 PM »
MozBackup v1.5.1 wasn't compatible with FF v7.0.1 for backup and restore and MozBackup website still showing the old version, so keep this in mind when using the latest FF version.
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89015
  • No support PMs thanks
Re: [Solved] Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #11 on: October 06, 2011, 08:16:35 PM »
I don't backup firefox using MozBackup v1.5.1, I use FEBE to do backups, plus my weekly drive imaging software backup.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.3.6108 (build 24.3.8975.762) UI 1.0.801/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3398
  • Avast shall conquer the whole world
Re: [Solved] Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #12 on: October 06, 2011, 08:32:04 PM »
I use FEBE to do backups.

Thanks David I'll check this out as I never heard of this ;)
Gigabyte 670 LGA1200 Full ATX MB | Intel Core i9-13900 CPU/LGA 1700 | GeForce Nvidia RTX-4070/12GB | 32GB DDR4 | 2 x 1TB Samsung SSD | W11 Home 64bit | Avast Premium v24.3.6108 | Avast SecureLine VPN | Avast Secure Browser | Avast Driver Updater | Avast BreachGuard | Firefox 64bit | MalwareBytes Premium | Adguard Premium | CCleaner Portable | Macrium Reflect | 7-Zip

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89015
  • No support PMs thanks
Re: [Solved] Did you have any problem with Firefox v7.0.1
« Reply #13 on: October 06, 2011, 08:34:24 PM »
No problem.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.3.6108 (build 24.3.8975.762) UI 1.0.801/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security