Author Topic: avast! On-access scanner message  (Read 27974 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31119
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #15 on: November 16, 2004, 07:18:01 AM »
Quote
NetworkShield will scan incoming packets and warns you
Not if the packages are already blocked by a firewall as is the case on my system ;D

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2084
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #16 on: November 16, 2004, 10:16:34 AM »
Quote
NetworkShield will scan incoming packets and warns you
Not if the packages are already blocked by a firewall as is the case on my system ;D
Not if our driver is loaded before firewall's one ;D

Neron

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #17 on: November 16, 2004, 12:16:41 PM »
I want to ask something.My version is 4.5.517 and i dont see network shield in the installed  providers.Should it be there or my version is to old.This is stupid question bot... ::) ???

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #18 on: November 16, 2004, 01:16:32 PM »
I want to ask something.My version is 4.5.517 and i dont see network shield in the installed  providers.Should it be there or my version is to old.This is stupid question bot... ::) ???

You can update to 4.5.523 but it should be there.
Go to Control Panel > Add/Remove programs > avast! antivirus > Remove
Then choose Change function in the popup window
See if the providers are correctly added.
The best things in life are free.

Neron

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #19 on: November 16, 2004, 01:33:31 PM »
When i go to change and click next there is a message:Avast have been successful updated
???????l

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31119
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #20 on: November 16, 2004, 01:47:41 PM »
Have you already rebooted?

Offline Vlk

  • Avast CEO
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11660
  • Please don't send me IM's. Email only. Thx.
    • ALWIL Software
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #21 on: November 16, 2004, 03:19:52 PM »
Neron, you first need to update to the latest build.
It is not possible to add/remove the program components before this step.
If at first you don't succeed, then skydiving's not for you.

Neron

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #22 on: November 16, 2004, 04:23:50 PM »
OK.I am just waiting to see if the program update is working fine and when i update to version 4.5.523 everything should be installed automatic,right?Thanks! ;)

Neron

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #23 on: November 16, 2004, 06:15:09 PM »
I did it but something is wrong(windows didn't restart it was busy and i clicked end task then windos rebooted),and then nothing.Tere were the same  things- not network shield.And 1 more question.Should i see network shield in the on-access scaner in providers installed.

Neron

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #24 on: November 16, 2004, 06:55:56 PM »
ooooops!Sorry my windows is 98-that's the problme :)

Goldengirl39

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #25 on: November 18, 2004, 10:44:35 AM »
Can I ask a question Vlk. I also keep getting the DCOM Exploit message alot.
So Avast is keeping this from entering?I didn't get the message till it went to the 4.5.Also do I need a firewall with dial up?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #26 on: November 18, 2004, 12:48:09 PM »
Can I ask a question Vlk. I also keep getting the DCOM Exploit message alot.
So Avast is keeping this from entering? I didn't get the message till it went to the 4.5. Also do I need a firewall with dial up?

You did not receive this message before because earlier versions do not have Network Shield which is the provider giving you the DCOM exploit message.
You can disable the message and continue protected (see the provider settings).

About the firewall, you always need one  ;). I suggest: Outpost, Sygate or ZoneAlarm.
The best things in life are free.

Goldengirl39

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #27 on: November 19, 2004, 10:01:00 AM »
Thanks for the help. :)

Staind

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #28 on: November 22, 2004, 01:37:06 AM »
This thread might be old, but I just found it now so sorry ^_~

I thought NOD32 (ESET) claimed their AV product prevented Sasser through heuristics.  Or, do they mean here that it didn't detect it coming through on the network, but the PC became infected and Nod32 cleaned it up? Since this is kind of contradicting to your statements on why heuristics won't work in network shield.

whocares

  • Guest
Re:avast! On-access scanner message
« Reply #29 on: November 23, 2004, 12:25:44 PM »
IMHO:

I'd say NOD32-Heuristics could detect the transferred Sasser-FILE(s)
- on-Access
- without specific new signatures
- AFTER the Exploit/attack succeeded and the worm-file was written to HD, but
- BEFORE the Worm was executed, so it would not install or spread

So a system protected by NOD32 was not "infected", but the initial network-attack could not have been blocked (as avast's Shield now does it)




 ;)