Author Topic: help with Avast 4.5  (Read 21164 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #30 on: November 14, 2004, 09:03:49 PM »
oK Eddy
          I will try update first if that is no different I will then have to go through uninstall 4.1 then install 4.5 and system restore etc. this takes me a little time,
I changed over to XML.
     Back in a little while.     Mal    

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #31 on: November 14, 2004, 10:01:32 PM »
Eddy,
        I have tried by updating to 4.5 and then had to go into safe mode so that I could uninstall as it was no different.
I then fresh installed 4.5 and in safe mode I could operate avast 4.5 in as much
as I could look at the menu and about avast and run a scan, so the installation looks to be ok but as soon as I reboot there are no icons in the right side of toolbar, and as soon as I try anything the comp freezes again.
Back to 4.1.396 now.
                                 Mal

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31216
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:help with Avast 4.5
« Reply #32 on: November 14, 2004, 10:06:56 PM »
Check out reply 6 in THIS THREAD. It may solve the problem.

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #33 on: November 14, 2004, 11:20:35 PM »
Eddy,I do not have that folder, and if you ask me to install it.
How is that done?
                             Mal

         

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31216
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:help with Avast 4.5
« Reply #34 on: November 14, 2004, 11:28:20 PM »
Make sure you have enabled "show hidden/system files/folders" when you look for that folder. It is there, if not your windows is corrupt.

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #35 on: November 14, 2004, 11:54:57 PM »
Eddy,
        I do not have that folder I have checked show hidden folders. I see asw mon and asw mon2.
I said that just to show I am looking in the right place.
i have downloaded asw tdi can I copy and paste to the driver folder.
   Thanks for your help Eddy I'm off shortly so I will look again tomorrow.
               Mal


 

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #36 on: November 15, 2004, 10:15:19 AM »
Eddy,
       for your information I tried the latest update this morning but still same result.
        Mal

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #37 on: November 15, 2004, 06:35:40 PM »
Hello All,
            I copied and pasted the aswtdi file into
 windows/sys32 drivers and tried update again, but same problem.
I have installed 4.5 several times now, including the latest update.
I can operate 4.5 in safe mode but as soon as I reboot, the desk top comes up with no icons in taskbar.
Each time I have to power down on power switch and switch back on, and go into safe mode to be able to remove avast with avast clear utility.
I then install 4.1.396 again and all runs perfectly, as did 4.1.501.
4.1.396 is the only programme I have on disk.
Why is it that all other avast versions have worked without any sort of hickup
but 4.5 no go on my systems.
Excuse some of my points being repeated from earlier posts, but I am trying to summarize.
How necessary is 4.5 over 4.1?
      Thanks for any views on this
                                                  Mal.
   

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67241
Re:help with Avast 4.5
« Reply #38 on: November 15, 2004, 10:18:54 PM »
How necessary is 4.5 over 4.1?

Mal, the 4.5 version has a lot of improvements. Hold on. Let's correct your problem  ;) Until there, stay with 4.1 version.

Which folder are you talking about here:

Eddy, I do not have that folder.
The best things in life are free.

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #39 on: November 15, 2004, 11:43:34 PM »
Hello technical,
                     The folder Eddy asked me about was aswtdi file which if you see my previous posts, I copied into the windows driver folder in sys 32.
As there had been much talk about this file and I didn't have it I thought I would put it in and try the update again, but to no avail I will hang on with 4.1 which is working ok,
Thanks for the encouragement Technical,
                        Mal

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #40 on: November 16, 2004, 06:52:04 PM »
Hello all,
            this is just an update on my posts.
Today I connected back in my second computer.(only one monitor so cannot have both connected).
I did find that I had a slightly later avast version 4.1.418 so I installed that,
which works 100%.
I then tried updating to 4.5 and all the same problems were as in my previous posts.
I am happy to stay with 4.1 at the moment, but of course hope my problems may be resolved.
The issue is that e.g. supposing  the problem is with both my computers, and not with the 4.5 version
Why then is it that all other avast versions have and still work 100%.
What is it in 4.5 that stops the taskbar icons appearing and freezes my computer when I have booted up after the install of 4.5.
Bearing in mind that the 4.5 version seems installed ok as I can operate it in safe mode.
The object of this update post is just to try to clarify all my previous writings.
I'm still a happy avast user and giving up is not in my vocabulary but What to do next is.
                Best wishes All    
                                        Mal

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #41 on: November 18, 2004, 02:26:26 PM »
Hello again all,
                      Any more ideas re. my problem with 4.5.
                      Thanks for any help,
                         Mal


                                                         








Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #42 on: November 21, 2004, 08:59:17 AM »
Hello All,
             my problem is still here.
Missing right side of Taskbar, and computer freezes after installing avast 4.5.
Tried several times, I am back at 4.1 again with no problems.
  Grateful for any views on this.
                                               Mal

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #43 on: November 22, 2004, 10:13:03 AM »
Hello All,
            Are the latest updates likely to help with my problems in my previous posts
My main problem is that when asked to reboot after update attempt, then no icons come up in right side of taskbar and system freezes when I try to do anything.
              Mal

Mal76

  • Guest
Re:help with Avast 4.5
« Reply #44 on: November 30, 2004, 05:29:50 PM »
Hello All,
            Thanks Eddy, VLK, Technical and others who helped during my problems in my posts.
I am reporting back to let you all know that all is ok now.
You will see from my posts that I had a problem installing 4.5.
(no icons in right side of taskbar after installing 4.5 then rebooting). Although 4.5 ok in safe mode.
When trying the update today, at the moment desktop came up for a split second I saw processguard panel but no time to respond to it. (first time I had seen this window)
So I uninstalled processguard and reinstalled 4.5.542. following which all came up OK.
As both my computers were exibiting the same problem and have the same progams in, it explains all.
Processguard not allowing Avast.
Thanks again all of you,
             Best Regards.
                                  Mal.