Author Topic: Clients not updating with server on non-standard port  (Read 3698 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

zorker

  • Guest
Clients not updating with server on non-standard port
« on: October 19, 2011, 06:48:09 PM »
I had an existing service using port 80 on my Console install so I moved Avast to port 81 and switched it in Advanced setting to utilize port 81, however all my clients are still trying to pull updates from port 80 which fails.  Where can I change the clients to pull from port 81?  Or can I assign another IP to my server and use port 80 there and if so, how to I get Avast clients to see the new IP address as the Avast Server Console?

Thanks

Offline giogio

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4099
Re: Clients not updating with server on non-standard port
« Reply #1 on: October 19, 2011, 08:30:56 PM »

Wich version you've installed of Console? Is the  1.1.131.7?
Look here.. I hope it can help you..  ;)
http://forum.avast.com/index.php?topic=83039.0
Prima di scrivere sul forum per favore leggi le istruzioni qui https://forum.avast.com/index.php?topic=144453.0
Non inviatemi MP per supporto,grazie-No support PM please
Home: E8400-4GB RAM-500GB HDD-Win10.0.15063x64-Avast! Free 17.3.2291-CryptoPrevent-MBAM 2.2free-Chrome 57(uBlock origin)-TB52
Work: i5-2400-4GB RAM-500GB HDD-Win 7sp1x64-Avast!Business Security 12.3.2515,     
Cloud Console 2.18
-FF52-TB52

zorker

  • Guest
Re: Clients not updating with server on non-standard port
« Reply #2 on: October 19, 2011, 08:42:08 PM »
Yes.  Initially installed with first released version.  Upgraded to 1.1.131.7 yesterday with no difference.  Tried removing and reinstalling client on single machine thinking the installer would have updated but it still tries pulling from port 80.

Offline JBG

  • Avast team
  • Jr. Member
  • *
  • Posts: 50
Re: Clients not updating with server on non-standard port
« Reply #3 on: October 20, 2011, 11:29:00 AM »
Yes.  Initially installed with first released version.  Upgraded to 1.1.131.7 yesterday with no difference.  Tried removing and reinstalling client on single machine thinking the installer would have updated but it still tries pulling from port 80.
Hi Zorker,
go to Network->Group view, select settings of the group your clients belong to. Then select Expert settings. You will find a key avastcfg://avast5/Common/MirrorURL with value of type http://hostname/Avast/Mirror. Change it to something like http://hostname:81/Avast/Mirror and you should be just fine.

Sidenote: We will hopefully update this behavior in near future so that just one place will have to be modified in case of website port change.

Thx. Jan.

zorker

  • Guest
Re: Clients not updating with server on non-standard port
« Reply #4 on: October 21, 2011, 04:18:35 PM »
This resolved it.  Thanks