Author Topic: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default  (Read 11998 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83009
  • No support PMs thanks
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #15 on: October 25, 2011, 07:51:28 PM »
I think that I can see their logic in not dealing with reports as they probably feel they are generated by the user.

But they certainly shouldn't add anything to default settings they should have a god understanding of what the logs are used for.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 1909 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.2.2401 (build 20.2.5130.570) UI-1.0.505/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline ady4um

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 2667
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #16 on: October 25, 2011, 08:32:45 PM »
@DavidR,

I understand your point (almost an educated assumption). From the link I posted, they decided to take in the "default=true", but leave out the "reports" cleaning. I would have done it the other way around: throwing out the "default=true" (setting "default=false") and including the reports. BTW, I would have done that for all previous Avast's versions too.

I personally don't see any difference in the criteria. If Piriform adds the logs, then should also add the reports with the exact same criteria. Again, the "correct" ;D criteria would have been to include both but leave it as "default=false", so to keep being "conservative" in the criteria, but giving more power to the users.
ADD/REMOVE PROGS -> avast -> CHANGE/REMOVE -> REPAIR & REBOOT
Avast! 7 FAQ | FAQ & KB | Docs | Removal Utils | Configure Mail Shield | report FP | License Registration | UNSECURED?

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #17 on: October 26, 2011, 01:40:04 AM »
I don't know if you have something like debug logging enabled, are these files created daily ?
The best things in life are free.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #18 on: October 26, 2011, 01:49:24 AM »
As they are a useful user and debugging tool.
Ideally. I never get any help on the avast dumps and logs...
The best things in life are free.

Offline DBone

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #19 on: October 26, 2011, 03:01:24 AM »
I did some testing and CCleaner also removes all stored data from a full scan. The first time I ran CCleaner on avast!, it cleaned 18MG's of something, and each time after that, it only cleaned a few KB. Today, I used CCleaner to clean everything, including avast!, then I did a manual full scan, and it took 8min longer then normal (29 vs 21). Then after avast! finished I analyzed with CCleaner, and what do you know, there was 18MG's again waiting to be cleaned...............I have unchecked the avast! box, and will not clean it again. It defeats the whole purpose of avast! storing files in the persistent cache.
Windows 7 Home Premium x64 ~ Clean Install ~ Router NAT Firewall ~ Windows 7 Firewall ~ Bitdefender Antivirus Free ~ Chrome ~ Ghostery ~ Windows 7 System Image

Offline DBone

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #20 on: October 26, 2011, 04:57:49 AM »
Also, yesterday, I started having a yellow ! in my wireless connection task bar notifications icon. It would only last 3-5 seconds on boot, but it was a problem that I have never had. I thought it was an avast! signature update issue causing it, but as soon as I repopulated the persistent cache by doing a full scan, the problem immediately disappeared.
« Last Edit: October 26, 2011, 05:00:01 AM by DBone »
Windows 7 Home Premium x64 ~ Clean Install ~ Router NAT Firewall ~ Windows 7 Firewall ~ Bitdefender Antivirus Free ~ Chrome ~ Ghostery ~ Windows 7 System Image

Offline DBone

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #21 on: October 26, 2011, 04:58:41 AM »
My bad, I hit quote instead of modify.   :-[
« Last Edit: October 26, 2011, 05:00:46 AM by DBone »
Windows 7 Home Premium x64 ~ Clean Install ~ Router NAT Firewall ~ Windows 7 Firewall ~ Bitdefender Antivirus Free ~ Chrome ~ Ghostery ~ Windows 7 System Image

Offline alpha1

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 262
  • F.C BARCELONA
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #22 on: October 26, 2011, 03:56:06 PM »
this is off topic but dbone,that pic is quite disturbing,the old 1 was better,maybe not perfect,but better.  :)
windows7 ultimate sp1 64bit,firefox7 (adblockplus,bitdefender trafficlight,better privacy,flashblock,webrep,wot),
avast6,mbam on-demand,secunia,hitman pro 3.5,spywareblaster,anvir task manager,revo uninstaller,ccleaner.

Offline jrace

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 381
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #23 on: October 26, 2011, 05:54:07 PM »
this is off topic but dbone,that pic is quite disturbing,the old 1 was better,maybe not perfect,but better.  :)

Be carefull what you say, it might be the latest picture from his ID card (sorry DBone).   ;D ;D ;D
 
Sony VGN-SZ71VN/X, 4GB RAM, 256GB SSD, win7/32_ult_SP1-U
avast! pro 11.2.2255, Win7 Firewall, MBAM 2.2.0.1024
FF 45.0

Offline DBone

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #24 on: October 26, 2011, 08:07:58 PM »
lol That's my wedding pic.
Windows 7 Home Premium x64 ~ Clean Install ~ Router NAT Firewall ~ Windows 7 Firewall ~ Bitdefender Antivirus Free ~ Chrome ~ Ghostery ~ Windows 7 System Image

Offline alpha1

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 262
  • F.C BARCELONA
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #25 on: October 28, 2011, 10:44:27 PM »
lol That's my wedding pic.

lol,thanks for changing it. :)
windows7 ultimate sp1 64bit,firefox7 (adblockplus,bitdefender trafficlight,better privacy,flashblock,webrep,wot),
avast6,mbam on-demand,secunia,hitman pro 3.5,spywareblaster,anvir task manager,revo uninstaller,ccleaner.

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6713
  • Trust only what you test yourself!
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #26 on: October 28, 2011, 11:04:41 PM »
For what it's worth CCleaner left all my avast logs intact.
CCleaner has an "option" button where you can add exclusions.  :)
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline DBone

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 283
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #27 on: October 28, 2011, 11:06:48 PM »
lol,thanks for changing it. :)



No problem......I didn't want to freak you out down there on the bottom of the world! 8)
Windows 7 Home Premium x64 ~ Clean Install ~ Router NAT Firewall ~ Windows 7 Firewall ~ Bitdefender Antivirus Free ~ Chrome ~ Ghostery ~ Windows 7 System Image

Offline Para-Noid

  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 6713
  • Trust only what you test yourself!
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #28 on: October 28, 2011, 11:19:22 PM »
Hi,

   As craigb and Pondus mentioned here, those can be old log files from avast!. But its recommented not to check that option. Those files may be usefull in future.

Have a wonderful day. Good k@rma!

If they are harmless, how can they be useful?  :)

edit: I always add security software to the exclusions list just to be safe.
« Last Edit: October 28, 2011, 11:23:59 PM by Para-Noid »
Dell Inspiron, Win10x64--HP Envy Win10x64--Both systems Avast Free v17.9.2322, Comodo Firewall v8.2 w/D+, MalwareBytes v3.0, OpenDNS, Super Anti-Spyware, Spyware Blaster, MCShield, Unchecky, Vivaldi Browser and, various browser security tools.

"Look before you leap!" Use online scanners before you click on any link.

Offline ady4um

  • Massive Poster
  • ****
  • Posts: 2667
Re: CCleaner 3.12.1572 Now "Cleans" avast! By Default
« Reply #29 on: October 29, 2011, 06:45:28 AM »
For what it's worth CCleaner left all my avast logs intact.
CCleaner has an "option" button where you can add exclusions.  :)

No need to add exclusions in this case. Simply uncheck the item (any "Avast *" item).

Since Avast is checked by default (as many other items are), this is one of several examples / reasons why I don't recommend any cleaner, unless specific instructions are given about which exact / specific items should be active (and all the others shouldn't). That means: use CCleaner (or any alternative) to clean specific situations / items, but not as a general suggestion.
ADD/REMOVE PROGS -> avast -> CHANGE/REMOVE -> REPAIR & REBOOT
Avast! 7 FAQ | FAQ & KB | Docs | Removal Utils | Configure Mail Shield | report FP | License Registration | UNSECURED?