Author Topic: Windows is not properly shut down....  (Read 14378 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline naren17

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 261
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #15 on: October 25, 2011, 08:53:06 PM »
just noticed I am getting these on a clean install of windows7 64bit which is disappointing.

Clean Install is mess up. I had also done Clean Install of Win 7 64 & the main drive C was showing app. 90 GB that too after I removed the .old backup through Disk Cleanup & C drive had few data from previous install too.

Later I did format & install from the installation itself going to advanced options & it was superb. The main drive C was showing 15 GB full & none of the previous craps were there.

System running fine & no probs at all.

Thanxx
Naren

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11019
  • No support PM's thanks
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #16 on: October 25, 2011, 08:59:26 PM »
just noticed I am getting these on a clean install of windows7 64bit which is disappointing.

Clean Install is mess up. I had also done Clean Install of Win 7 64 & the main drive C was showing app. 90 GB that too after I removed the .old backup through Disk Cleanup & C drive had few data from previous install too.

Later I did format & install from the installation itself going to advanced options & it was superb. The main drive C was showing 15 GB full & none of the previous craps were there.

System running fine & no probs at all.

Thanxx
Naren
And what has this to do with the thread topic  ???

Offline naren17

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 261
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #17 on: October 25, 2011, 09:08:19 PM »
just noticed I am getting these on a clean install of windows7 64bit which is disappointing.

Clean Install is mess up. I had also done Clean Install of Win 7 64 & the main drive C was showing app. 90 GB that too after I removed the .old backup through Disk Cleanup & C drive had few data from previous install too.

Later I did format & install from the installation itself going to advanced options & it was superb. The main drive C was showing 15 GB full & none of the previous craps were there.

System running fine & no probs at all.

Thanxx
Naren
And what has this to do with the thread topic  ???

At that time I had Avast & when shutting down system, everytime I use to get a window mentioning for some dll I guess & I had to end task on it. And as I was thinking of format & install I did it & the window never appeared.

Thought to mention coz I thought maybe clean install is messy & can create weird probs.

Thanxx
Naren

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 66142
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #18 on: October 25, 2011, 09:15:25 PM »
I thought maybe clean install is messy & can create weird probs.

 :o ???
Win 8.1 [x64] - Avast PremSec 20.7.2422.B#2 [UI.547] - CC 5.70 - EEK - FF ESR 68.11 [NS/AOS/uBO/PB] - TB 68.11 - SB/CP/SL/DU.BC
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11019
  • No support PM's thanks
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #19 on: October 25, 2011, 09:19:20 PM »
naren17 your problem was a totally different issue to what this thread is about  ::)

Offline stitt

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #20 on: October 25, 2011, 09:35:58 PM »
I have two new drives (hence the reinstall) ;D

Offline naren17

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 261
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #21 on: October 25, 2011, 10:22:58 PM »
naren17 your problem was a totally different issue to what this thread is about  ::)

OK. Sorry for OffTopic Frds.

Regards
Naren

Offline stitt

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #22 on: November 24, 2011, 07:51:03 PM »
Is the windows was not shut down properly fixed yet? ;D

Offline CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11019
  • No support PM's thanks
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #23 on: November 24, 2011, 08:01:12 PM »
Is the windows was not shut down properly fixed yet? ;D
Not yet, Vlk has acknowledged that there working on the issue and hoping that there will be a solution by the time the next stable is released but if the issue is not found and resolved the new stable will still go ahead on schedual.

http://forum.avast.com/index.php?topic=88735.msg710631#msg710631

Offline Jekku

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 42
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #24 on: November 24, 2011, 08:02:23 PM »
Is the windows was not shut down properly fixed yet? ;D

If you have that event log 6008 problem "The previous system shutdown at xx:xx:xx on xx/xx/‎2011 was unexpected", please report it into this thread:
http://forum.avast.com/index.php?topic=88735.0
1) Intel C2Q Q8400 2.66GHz@3.2GHz, Asus P5Q Pro, 8GB RAM, ATI Radeon HD 4850, OCZ Agility 3 60GB SSD, Win 7 Home Premium x64, avast Free 7.0.1426
2) AMD Phenom II X2 555 BE 3.2GHz (4 cores enabled), Asus M4A785-M, 4GB RAM, ATI Radeon HD 5670, 320GB HDD, Win 7 Home Premium x64, avast Free 7.0.1426

Offline stitt

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 92
Re: Windows is not properly shut down....
« Reply #25 on: November 24, 2011, 08:08:58 PM »
cheers guys