Author Topic: Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?  (Read 10305 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline teach4ever

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
  • Hey...What's up?
Re:Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?
« Reply #15 on: November 21, 2004, 04:01:40 AM »
 :) HI, I'm new to this Forum, and forums in general so bear with me, ok...This message about NIS caught my eye. Just wanted to add a related comment. I have NIS 2004 on my pc. (Still using Win 98) I got a virus that it didn't detect. I found it by uninstalling NIS totally, downloading Avast 4 and, BAM, got it right away. I reinstalled Norton (not sure why, I guess it was because I felt double duty would be nice), and they seemed to be running fine together for a few months. Now, for some strange reason, I am unable to do a liveupdate of virus definitions for Avast from my toolbar. It says it cannot connect to server, however if I go to the Avast homepage, I can update from there. My Norton settings are ok, regarding the firewall....any suggestions as to how I can fix this? Or is that maybe NIS and Avast 4 cannot work together after all?   As a teacher my pc is my lifeline, so I have to get this fixed ASAP.....Any help would be appreciated.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31309
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?
« Reply #16 on: November 21, 2004, 04:03:13 AM »
NEVER use NAV and Avast at the same time on a system.

Offline terrytj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • I'm a llama!
Re:Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?
« Reply #17 on: November 21, 2004, 04:35:18 AM »
@ DavidR...thanks for the heads-up on Panda online scanning.  Probably using just one online scanner (Trendmicro) should be enough for me.

I checked out the Security.Ops site.  It's a good resource and I've bookmarked it for future use.  Thank you.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45235
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?
« Reply #18 on: November 21, 2004, 05:15:52 AM »
Hi teach4ever
Welcome to the forum.
Please go back to the following link:
http://forum.avast.com/index.php?board=2;action=display;threadid=8925;start=0
If you follow these instructions, you will be able to fully uninstall Norton, Avast! and then re-install avast!.
As Eddy said, you can't have both on the system. In this case, more isn't better, it's worse. ;D
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Offline terrytj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • I'm a llama!
Re:Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?
« Reply #19 on: November 21, 2004, 05:57:47 AM »
@ Bob3160...when i click on that link you gave to teach4ever i went to my original post.  Am i doing something wrong?

(i'm lurking but as you may gather from my interest, i'm still thinking about the suggestions of this forum i.e. uninstall NIS and reinstall without the AV bit).  

Offline Cloussau

  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 897
  • AVAST! antivirus with balls
Re:Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?
« Reply #20 on: November 21, 2004, 06:04:44 AM »
in bobs absence i can only add to his reccomendation to swap over from nis to avast. You wont hear many good opinions around here of norton im afraid ,losa people been bitten and wont go back .If you have a subsciption you dont want to waste then its up to you but you will notice a big improvement when its gone in relation to speed of loading at startup.
sys- p4  3.0D ,  1024mb ddram ;arsenal :Avast IS 5.0 pro / Firefox / adblock /noscript : win xp/pro/sp3 32 bit

Offline terrytj

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
  • I'm a llama!
Re:Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?
« Reply #21 on: November 21, 2004, 08:50:25 AM »
@ginblossom...not sure if you were talking to me or teach4ever?

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45235
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re:Before installing it, does avast 4 conflict with Nortons?
« Reply #22 on: November 21, 2004, 03:24:39 PM »
@ Bob3160...when i click on that link you gave to teach4ever i went to my original post.  Am i doing something wrong?

(i'm lurking but as you may gather from my interest, i'm still thinking about the suggestions of this forum i.e. uninstall NIS and reinstall without the AV bit).  
No you didn't do anything wrong but that message was for teach4ever. ;D
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq