Author Topic: cannot use internet with avast! running  (Read 4456 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Marilee

  • Guest
cannot use internet with avast! running
« on: December 05, 2011, 04:06:32 PM »
Hi I am a newbie sorry in advance.
I am running Windows Vista Home.
I reinstalled avast! 6.0.1367 internet security after doing a factory restore :( on my laptop and now I cannot get internet with avast!  :'( running. It is blocking my wireless and cable connection. I have DSL Through AT&T.
I have no idea where to start here, I had this running before my system restore and never had a problem with it.
I do not know how to set up the firewall applications and have tried to read thru it and it just confused me.
I really like avast! and this is why I purchased this product back in April. But now I cannot use the internet without shutting it off. Not really helping me stay protected.
My system is running Norton in the background, I do not know if this has anything to do with my issue.
Anyone that can walk me thru how to setup avast! so I can use it I would be greatly in your debt.
Thank you.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76115
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #1 on: December 05, 2011, 04:14:11 PM »
My system is running Norton in the background, I do not know if this has anything to do with my issue.

Yes. Drop Norton.
http://singularlabs.com/uninstallers/security-software/
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Marilee

  • Guest
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #2 on: December 05, 2011, 04:19:47 PM »
Ok, I can and will uninstall Norton, but even before I activated the Norton it was doing this.
I do not want to be left with NO protection.

ady4um

  • Guest
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #3 on: December 05, 2011, 04:22:37 PM »
You need to run the removal utility for Norton. That's what Asyn pointed to. The simple "uninstall" of Norton may not be enough.

Marilee

  • Guest
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #4 on: December 05, 2011, 04:26:40 PM »
Ok, THank you will run the removal utility. and check back for more replies.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76115
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #5 on: December 05, 2011, 04:30:23 PM »
Ok, I can and will uninstall Norton, but even before I activated the Norton it was doing this.
I do not want to be left with NO protection.

Well, let's see... ;)
Before you start, be sure your Vista is on SP2 and fully patched.

1. Download AIS: http://files.avast.com/iavs5x/setup_ais.exe
2. Follow instructions: http://www.avast.com/uninstall-utility
3. Go offline after the reboot.
4. Uninstall Norton.
5. Install AIS with the installer from point one.
Solved..??
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Marilee

  • Guest
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #6 on: December 05, 2011, 04:37:08 PM »
I have the current SP2 installed at 2:30am. as well as the newest AIS. installed.. as far as being fully patched I do not know.. I keep having more Microsoft updates appearing as my system was reset to out of box condition yesterday. I had to manually go get the SP2 pack because it kept failing thru update. Probably because so many other things were trying to update at the same time.
Thank you for your continued help.
I am not very computer savvy anymore, need click and go kind of set up.lol

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76115
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #7 on: December 05, 2011, 04:40:00 PM »
Thank you for your continued help.

NP, keep us updated.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Marilee

  • Guest
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #8 on: December 05, 2011, 10:39:14 PM »
Alright. I have gotten as far as using the tool to remove Norton and removing AIS. Now I am about to install AIS again.
I have internet and was still having the issue with avast installed, so I hope reinstall helps this.
Any ideas about settings?
I am at home and not on a network, but I run a wireless modem so that on occasion I can use my laptop in more than just one room.
I generally had it set in the middle ground.. for medium security.

Marilee

  • Guest
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #9 on: December 05, 2011, 11:26:22 PM »
Asyn, YOu are A GOD! Ok. just really cool! I did what you said and now things seem to be perfect! Thank you Sooooo much for your help! I would have made a trip to Best Buy and had to pay someone to fix this..
I so appreciate it!

Now to go study!

Marilee

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76115
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: cannot use internet with avast! running
« Reply #10 on: December 06, 2011, 08:17:17 AM »
Asyn, YOu are A GOD! Ok. just really cool! I did what you said and now things seem to be perfect! Thank you Sooooo much for your help! I would have made a trip to Best Buy and had to pay someone to fix this..
I so appreciate it!

You're welcome..!
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0