Author Topic: Not sure if there's still a virus on here...  (Read 1756 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sonicant

  • Guest
Not sure if there's still a virus on here...
« on: January 04, 2012, 05:04:41 PM »
So I have a dual boot Windows XP and Windows Vista Dell D830 Latitude Laptop.
The XP partition started freezing up in a weird way (weird pixels showed up and then CRASH), so I downloaded Avast (had been using microsoft security essentials)and ran a scan. It found a rootkit in a file called sig3.tmp (which couldn't be deleted or cleaned or moved).

Soon after, the XP partition would boot, but then crash after about 2 minutes. I switched over to the Vista side and it ran fine. So I ran a few Virus scans (Kaspersky and Avast) from the Vista side and found nothing.

I reinstalled the video card driver for the XP side, and then logged on to the XP side. So far it has been working, but I was wondering if anyone had any advice on how I might go about making sure the computer is %100 okay.

Thanks for your time!

true indian

  • Guest
Re: Not sure if there's still a virus on here...
« Reply #1 on: January 04, 2012, 05:16:36 PM »
http://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0

follow the guide[link above]

attach the logs..

also try this:
download dr.web in safe mode from here:
http://www.freedrweb.com/cureit/?lng=en
 
 
Open dr.web
 
run a full scan.
 
Before the scan go to options and choose default action as cure.

if cure not possible:
sent it to send it to quarantine.
« Last Edit: January 04, 2012, 05:19:35 PM by true indian »

sonicant

  • Guest
Re: Not sure if there's still a virus on here...
« Reply #2 on: January 04, 2012, 05:57:13 PM »
Thank you! Starting to run millions of scans now!