Author Topic: Business Protection Plus not installing on Windows 2003 SBS  (Read 3677 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

louisblock

  • Guest
Business Protection Plus not installing on Windows 2003 SBS
« on: February 02, 2012, 10:03:51 PM »
I have installed Business Protection Plus Administration Console on a Windows 2003 SBS. I have been unable to install the client on the server.  The install process starts but then the install window disappears and the product never gets installed.

Any idea what I can check/change to install the client software?

wpn

  • Guest
Re: Business Protection Plus not installing on Windows 2003 SBS
« Reply #1 on: February 03, 2012, 12:02:07 AM »
Do you mean with installing that you want to deploy the client software from the console?

if this is the case try to manually install the client via the MSI file.

Offline spi

  • Poster
  • *
  • Posts: 528
  • 1st Services
Re: Business Protection Plus not installing on Windows 2003 SBS
« Reply #2 on: February 03, 2012, 02:57:01 AM »
Download the File Server installation file, and installed on your server 2003.

open the setup.ini from the installed avast folder then change the server URL to your administrator console IP/computer name.
Windows 10 Pro 64-bit + avast Premium 11.1.2241
Network tools: Wireshark+CACE Pilot | Android Softphone + Grandstream UCM61xx | MI4i | Running Out of Time (1999)

louisblock

  • Guest
Re: Business Protection Plus not installing on Windows 2003 SBS
« Reply #3 on: February 04, 2012, 10:25:57 PM »
Thank you. I didn't realize there was a separate server version. I downloaded and it installed fine. The client version never gave me an error message, it just didn't work.

On a related note, when I look at the admin console under the Network options, all computers are visible but only the server is showing as connected to the console. I installed the clients manually on the workstations but how do I connect them to the console for monitoring and administration?

Thanks again.

wpn

  • Guest
Re: Business Protection Plus not installing on Windows 2003 SBS
« Reply #4 on: February 04, 2012, 11:35:28 PM »
you should deploy the client to the clients rather then using the generic setup you downloaded.
this way the clients get all the correct settings.

Offline lukas.hasik

  • Moderator
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 905
  • Product manager for Secure Internet in Avast One
Re: Business Protection Plus not installing on Windows 2003 SBS
« Reply #5 on: February 04, 2012, 11:43:44 PM »
What method did you use to install the client?
  • remote deployment job
  • standalone installation (name of the file?)
  • or email deployment package ?
Quality is also a feature.

louisblock

  • Guest
Re: Business Protection Plus not installing on Windows 2003 SBS
« Reply #6 on: February 05, 2012, 12:40:23 AM »
I originally had issues with the console so I couldn't deploy. That is why I did a stand-alone install on the workstations. The filename is avast_managed.exe.