Author Topic: SSL Server connection  (Read 7620 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

alkapone

  • Guest
SSL Server connection
« on: November 30, 2004, 05:28:26 AM »
I updated  Avast 2 days ago and now i cant forward any emails via outlook express.
I use Bell Sympatico.....says server does not support an SSl connection....Bell people cant assist me...says its a S/W problem.
I get error.
I assume something is resident on my PC as I have uninstalled Avast and tried AVG.....problem still there.
Can someone assist?

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31299
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:SSL Server connection
« Reply #1 on: November 30, 2004, 05:34:04 AM »
Is the problem solved with version 4.5.542?

alkapone

  • Guest
Re:SSL Server connection
« Reply #2 on: November 30, 2004, 05:49:19 AM »
Eddy r u suggesting I now try to reinstall....?
I uninstalled hoping I would get rid of problem. I suspect something still resident in my PC...registry?
I believe the last update 2/3 days ago caused the problem.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31299
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:SSL Server connection
« Reply #3 on: November 30, 2004, 10:34:30 AM »
No I suggest a upgrade

alkapone

  • Guest
Re:SSL Server connection
« Reply #4 on: December 03, 2004, 06:06:48 AM »
I have done a sytem restore going back to Nov 17. ...and I can send email.....but I cant remove s/w from my PC...
I have emailed ALWIL....according to promp on screen where u add/delete....Control Panel.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re:SSL Server connection
« Reply #5 on: December 03, 2004, 12:29:58 PM »
Alkapone, avast! does not support SSL connections.
If you uninstall it, try to clean with (http://files.avast.com/files/eng/avclear4.exe). I don't know if AVG has such an uninstall cleaner tool.

Anyway, can you check if the problem isn't in your firewall?
The best things in life are free.

alkapone

  • Guest
Re:SSL Server connection
« Reply #6 on: December 06, 2004, 02:01:32 AM »
i have 4.1.501 as of nov 17...at least with sysyem restore
I was prompted to update to a later version..perhaps the latest and thats when my problem started.

alkapone

  • Guest
Re:SSL Server connection
« Reply #7 on: December 06, 2004, 02:08:14 AM »
above link does not work  ...????

alkapone

  • Guest
Re:SSL Server connection
« Reply #8 on: December 06, 2004, 02:10:05 AM »
Anyway, can you check if the problem isn't in your firewall? [...]
R u suggesting turning off the firewall which I can do.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67247
Re:SSL Server connection
« Reply #9 on: December 06, 2004, 01:17:26 PM »
R u suggesting turning off the firewall which I can do.

Please, we, non-native English have difficulties to read 'R' and 'u' (it was better: Are you suggesting that I turn off the firewall, which I can do if needed)  ;)

Yes, can you try disabling the firewall to see what you get?
Try a manual update of the program (not only the virus database).

Also make sure your browser is not set to "Work Offline" (this option is generally in the File menu). If it doesn't help, try switching the proxy settings from "Auto-detect" to "No proxy" (I'm assuming you're not connecting to the Internet via proxy).

Left click the avast icon > Settings
Update (Basic) > Details > Proxy
The best things in life are free.