Author Topic: Website problems after update to Avast 7  (Read 2316 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

rhynejr

  • Guest
Website problems after update to Avast 7
« on: February 24, 2012, 08:29:32 PM »
Running Windows 7. Pop-up appeared for update to Avast. Clicked pop-up. Installed update completely after restart. Opened Google Chrome. google.com not accessible. facebook.com not accessible. forum.avast.com not accessible. mail.google.com IS accessible. Turned off Avast, all websites accessible. Any help is appreciated.

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2098
Re: Website problems after update to Avast 7
« Reply #1 on: February 24, 2012, 09:28:55 PM »
Running Windows 7. Pop-up appeared for update to Avast. Clicked pop-up. Installed update completely after restart. Opened Google Chrome. google.com not accessible. facebook.com not accessible. forum.avast.com not accessible. mail.google.com IS accessible. Turned off Avast, all websites accessible. Any help is appreciated.

This sounds like a firewall issue blocking AvastSvc.exe.  Since Avast doesn't scan HTTPS traffic, you are able to access mail.google.com (and any other HTTPS sites).  Try removing the Avast programs from your firewall's list of programs allowed internet access.  The firewall should then request your permission to allow them again.

These Avast programs need to be allowed.
AvastSvc.exe
AvastUI.exe
avast.setup

What software firewall are you using? 
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner

rhynejr

  • Guest
Re: Website problems after update to Avast 7
« Reply #2 on: February 26, 2012, 09:00:22 PM »
Thank you. Online Armor was blocking AvastSvc.exe. Problem solved.

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2098
Re: Website problems after update to Avast 7
« Reply #3 on: February 26, 2012, 09:05:11 PM »
Thank you. Online Armor was blocking AvastSvc.exe. Problem solved.

You're welcome, and thanks for the feedback. 8)
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner