Author Topic: Can't play music with Avast running...  (Read 6542 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67250
Re:Can't play music with Avast running...
« Reply #15 on: December 08, 2004, 03:37:30 PM »
Eddy, as far I know, Startup Delayer does not control Services, only startup items (Registry and Folder). I think the problem - if any - will be on the concomitant startup of avast services and other applications  ::)
The best things in life are free.

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11802
    • AVAST Software
Re:Can't play music with Avast running...
« Reply #16 on: December 08, 2004, 06:34:27 PM »
The problem seems to be related to Win98 - so the Delayer might actually help.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31305
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re:Can't play music with Avast running...
« Reply #17 on: December 08, 2004, 06:37:14 PM »
I would say, give the delayer a try. If it doesn't solve it, just remove it. No harm done (if everything works like expected ofcourse and I don't see why it wouldn't) ;)

Offline lilsassy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re:Can't play music with Avast running...
« Reply #18 on: December 09, 2004, 03:46:59 AM »
I'm running a 5-year old Dell system, Windows 98, with an nVidia TNT 16mb sound card.  No problems until now.  No problems in Device Manager.  System sounds are playing.  

It's a hit and miss thing.  One time when I boot up the music players play with no problem for the whole session.  The next time I boot up they might not.  Right now they are not.

I downloaded the delayer and will give it a try.  I have a list of things in start-up such as Pop-up Stopper, ACS95 surround speaker system, MS Intellitype Pro keyboard, Logitech wireless mouse, Tweak UI, ZoneAlarm and Avast.  Any particular order?  How far down the process should I put ZoneAlarm and Avast?

Offline inthewildteam

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 772
  • Computers can do that?
Re:Can't play music with Avast running...
« Reply #19 on: December 09, 2004, 03:53:36 AM »
Might be totally off-base with this, but a 5 yr old system might be suffering from chip and card creep (especially with Dell cutting corners on system cooling)

Might not an internal clean up, remove and re-seat pci cards etc be helpful?
So? I drive a Citroen

Offline lilsassy

  • Newbie
  • *
  • Posts: 13
Re:Can't play music with Avast running...
« Reply #20 on: December 09, 2004, 04:30:34 AM »
I did that within the past year.  I would think if I were having hardware problems, I would be having sound problems in other areas.  I'm still getting system sounds, I had no sound problems whatsoever until I installed Avast.  I can try reseating the card.  

Offline igor

  • Avast team
  • Serious Graphoman
  • *
  • Posts: 11802
    • AVAST Software
Re:Can't play music with Avast running...
« Reply #21 on: December 09, 2004, 09:40:19 AM »
It's just an experiment... but try simply to move avast! to the back. Specifically, the ACS95 thing is audio related - so make sure it's started before avast!, and let us know if it helps.

I understand that it doesn't happen every time... it's quite normal. Normally, the startup programs are started "all together", in a certain sense - and it's just a matter of coincidence which one will be started (or rather, finished starting) first and which one will follow; it's a lottery.