Author Topic: streaming update problem again  (Read 3436 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline selen

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
streaming update problem again
« on: March 02, 2012, 03:39:24 PM »
Hi, I have still problems with the streaming update...again. The status is enabled and it is connected, but I don't receive any streaming update. There is no date for the last streaming update, I se only ---  Yesterday all was working good and I received the updates, but today it doesn't work again. Someone can help me?

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2100
Re: streaming update problem again
« Reply #1 on: March 02, 2012, 04:31:50 PM »
I haven't seen a streaming update since VPS 120301-1, although AvastUI shows connected.  Before, it was working fine.
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner

Offline selen

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
Re: streaming update problem again
« Reply #2 on: March 02, 2012, 04:36:45 PM »
I haven't seen a streaming update since VPS 120301-1, although AvastUI shows connected.  Before, it was working fine.

me too...no updates since yesterday

Offline jcoltrane

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 30
Re: streaming update problem again
« Reply #3 on: March 02, 2012, 05:22:43 PM »
At least some people show CONNECTION ESTABLISHED, mine showed that the day I updated to v7 for a couple hrs and it has shown CONNECTION NOT ESTABLISHED since then (about a week now). (NO one seems to be able to answer why. (Yes, I did a clean install-twice!).

Offline selen

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
Re: streaming update problem again
« Reply #4 on: March 02, 2012, 05:25:18 PM »
At least some people show CONNECTION ESTABLISHED, mine showed that the day I updated to v7 for a couple hrs and it has shown CONNECTION NOT ESTABLISHED since then (about a week now). (NO one seems to be able to answer why. (Yes, I did a clean install-twice!).

Someone says that there was an avast servers problem, but it should be solved 2 days ago. Unfortunatly I have  problems still today.

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2100
Re: streaming update problem again
« Reply #5 on: March 02, 2012, 05:25:28 PM »
Just got 14 streaming update files for current VPS 120302-0.  Perhaps a cloud server is back online, or these were just released.
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner

Offline selen

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
Re: streaming update problem again
« Reply #6 on: March 02, 2012, 05:27:32 PM »
Just got 14 streaming update files for current VPS 120302-0.  Perhaps a cloud server is back online, or these were just released.

How do you know the number of update files for the current VPS? Is there a place where I can see it?

Online CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11037
  • No support PM's thanks
Re: streaming update problem again
« Reply #7 on: March 02, 2012, 05:31:30 PM »
Just got 14 streaming update files for current VPS 120302-0.  Perhaps a cloud server is back online, or these were just released.

How do you know the number of update files for the current VPS? Is there a place where I can see it?
You can view def's here C:\Program Files\AVAST Software\Avast\defs\12030200_stream

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2100
Re: streaming update problem again
« Reply #8 on: March 02, 2012, 05:32:40 PM »
For me on WinXP and having updated thru the AvastUI since Avast 4.8.x,  it is C:\Program Files\Alwil Software\Avast5\defs and there will be a xxxxxxxx_stream directory where the xx's reflect the current VPS package.  You path will vary depending on where Avast install directory resides, and this will vary depending on OS and whether you updated from a previous Avast version or clean install.
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner

Offline True Indian

  • Malware Hunter
  • Avast Evangelist
  • Advanced Poster
  • ***
  • Posts: 712
  • A Good Old Indian!
Re: streaming update problem again
« Reply #9 on: March 02, 2012, 05:33:37 PM »
Update,Edit: Got the streaming updates just now.thanks!
« Last Edit: March 02, 2012, 05:41:54 PM by papu »

Online CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11037
  • No support PM's thanks
Re: streaming update problem again
« Reply #10 on: March 02, 2012, 05:38:37 PM »
No stream updts here yet!..confirmed!
You'll get them when there pushed out to the servers for your area, mine started coming in at 12.24am - 14 mins ago

Offline selen

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 281
Re: streaming update problem again
« Reply #11 on: March 02, 2012, 05:40:42 PM »
Just got 14 streaming update files for current VPS 120302-0.  Perhaps a cloud server is back online, or these were just released.

How do you know the number of update files for the current VPS? Is there a place where I can see it?
You can view def's here C:\Program Files\AVAST Software\Avast\defs\12030200_stream

thanks a lot :)

Offline Gopher John

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2100
Re: streaming update problem again
« Reply #12 on: March 02, 2012, 07:59:57 PM »
I am still at VPS 120302-0, with the autoupdate not yet triggering (10 more minutes) to retrieve VPS 120302-1 which has been posted at http://www.avast.com/virus-update-history.  I have two stream folders; 12030200_stream with 15 files, and 12030201_stream with 2 files.  Nothing's wrong.  I'm just realizing how much housekeeping Avast does in the background. 8)

Edit: autoupdated to VPS 120302-1
12030200_stream folder deleted with update, and 12030201_stream folder now has 3 files.  That's enough posting for me on this, but I did find it interesting.
« Last Edit: March 02, 2012, 08:15:23 PM by Gopher John »
AMD A6-5350M APU with Radeon HD Graphics, 8.0GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, IE11
i7-3610QM 2.3GHZ, 8.0GB Ram,  Nvidia GeForce GT 630M 2GB, Win7 Pro SP1 64bit, IE 11
Common to both: Avast Premium Security 19.7.2388, WinPatrol Plus, SpywareBlaster 5.5, Opera 12.18, Firefox 68.0.2, MBam Free, CCleaner