Author Topic: WLM SSL Accounts  (Read 2539 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Roderunner

  • Exterminator.
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
WLM SSL Accounts
« on: March 03, 2012, 11:08:12 PM »
Before updating, the Avast recommended settings for the Mail Shield worked perfectly. Now after updating to the new version, I get an error on starting Windows Live Mail.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36729
Re: WLM SSL Accounts
« Reply #1 on: March 03, 2012, 11:11:00 PM »
and what does it say....

Offline logos

  • Avast √úberevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9443
Re: WLM SSL Accounts
« Reply #2 on: March 03, 2012, 11:20:51 PM »
what email providers do you use in WLM ?

1 accounts ports used in WLM? (pop/imap/smtp)
2 ssl accounts detected in the mail shield?

ps: just on a side note, DeltaSync in WLM (for hotmail with MS protocol) is not supported by the mail shield.
« Last Edit: March 03, 2012, 11:22:46 PM by logos »
w7 - ais7

Offline Roderunner

  • Exterminator.
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
Re: WLM SSL Accounts
« Reply #3 on: March 04, 2012, 03:32:28 PM »
The only account I use is Gmail  When WLM is opened it shows an error in the status bar or if I click the update button. I don't have the correct wording, but it looks as if it's timed-out.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36729
Re: WLM SSL Accounts
« Reply #4 on: March 04, 2012, 05:44:11 PM »
Quote
I don't have the correct wording, but it looks as if it's timed-out.
If not, then it is diffcult to say what the problem is......

usually what avast report is that it has dicovered a mail account with SSL settings and that it can not scan it... and Gmail use SSL
Is that it ?

Offline Roderunner

  • Exterminator.
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
Re: WLM SSL Accounts
« Reply #5 on: March 04, 2012, 05:56:00 PM »
Quote
I don't have the correct wording, but it looks as if it's timed-out.
If not, then it is diffcult to say what the problem is......

usually what avast report is that it has dicovered a mail account with SSL settings and that it can not scan it... and Gmail use SSL
Is that it ?
No. It shows 'Authorising' for a few minutes then indicates an error, and no new mail if any is received.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 36729
Re: WLM SSL Accounts
« Reply #6 on: March 04, 2012, 06:04:02 PM »
does the error go away if you turn off avast mail shield ?

Offline Roderunner

  • Exterminator.
  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 57
Re: WLM SSL Accounts
« Reply #7 on: March 05, 2012, 01:53:07 AM »
does the error go away if you turn off avast mail shield ?
YES, providing I reactivate the WLM SSL settings.