Author Topic: Doesn't work...!  (Read 1628 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline joeysg6

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Doesn't work...!
« on: March 16, 2012, 09:34:08 PM »
I tried everything and all it does is lock my desktop up, HELP.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33470
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Doesn't work...!
« Reply #1 on: March 16, 2012, 09:37:09 PM »
I tried everything and all it does is lock my desktop up, HELP.

?? ???
XP SP3 - Avast 10.4.2227.R4.B1 - CIS 3.14 [FW/D+] - MBAM 1.75 [OD] - Firefox ESR 38.2.1 [NS/ABP/EHH/SVC] - Thunderbird 38.2 [EM]
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen und Infos):
https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline DJBone

  • Avast Evangelist
  • Ultra Poster
  • ***
  • Posts: 4949
Re: Doesn't work...!
« Reply #2 on: March 16, 2012, 09:44:49 PM »
Main PC: Win 7 Home Premium SP1 64 Bit, Firefox 38.2.0ESR, IE11, AIS 10.3.2225, MBAM 2 Pro (latest version)
Laptop: Win 10 Home Premium 64 Bit, Firefox 38.2.0ESR, IE11, AIS 10.4.2227Beta, MBAM 2 Pro (latest version)
avast! Mobile Security, avast! Anti-Theft, avast! Backup (always latest version)

Offline iroc9555

  • CCS, Vzla.
  • Avast Überevangelist
  • Starting Graphoman
  • *****
  • Posts: 7438
  • No soporte por PM.
Hernan.
Dim 9200. C2D E6600; 2.40GHz. 2GB DDR2RAM. XP Pro_86. Spk3. IE8 & FF39. Avast FREE 2015. CIS 5.12(FW/D+). MBAM Premium. MCShield. WinPatrol +. SpywareBlasterOpenDNS. uBlock. WOT. Sandboxie

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 33470
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Doesn't work...!
« Reply #4 on: March 16, 2012, 09:55:51 PM »
Thanks DJ & iroc. ;)

@OP:
- Which avast!..?? (Free/Pro/IS)
- Which version..??
- OS..?? (32/64 Bit..? - which SP..?)
- Other security related software installed..??
XP SP3 - Avast 10.4.2227.R4.B1 - CIS 3.14 [FW/D+] - MBAM 1.75 [OD] - Firefox ESR 38.2.1 [NS/ABP/EHH/SVC] - Thunderbird 38.2 [EM]
Deutschsprachiger Bereich -> Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen und Infos):
https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline joeysg6

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Doesn't work...!
« Reply #5 on: March 17, 2012, 02:47:21 PM »
Ok I got it. I'm running windows vista on a Dell insperon 5 or so years old. I opened windows explorer, found the Avast program under program files, dragged and dropped the entire thing under a directory that was not in the directory path. Rebooted the computer and of course it came up with a few errors but didn't lock up. I used a free registry defrag utility, (Glary Utilities) and defragged the registry. Rebooted again, went to Avast web site and downloaded the free Avast and installed it. ( Please excuse me if I'm not complete or have been somewhat short as I have the worst FLU andCOLD i think I've ever had in my life). Then I went to the directory were I dropped the old one and used Glary utils to erase all of the files in the old directory, then deleted the directories.

Any questions feel free to E-mail me...
( I'm not a computer genious but it seems like its all about the money these days.)

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 72578
  • No support PMs thanks
Re: Doesn't work...!
« Reply #6 on: March 17, 2012, 03:49:54 PM »
You really are making life difficult for yourself, that is a right rigmarole just to uninstall, see below for a clean reinstall:

- Download the latest version of avast, 7.0.1426 http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe and save it to your HDD, somewhere you can find it again (if you didn't save your last download). Use that when you reinstall.

- Download the avast! Uninstall Utility, aswClear.exe find it here and save it to your HDD (it has uninstall tools for 5.x, 6.0.x and 7.0.x).
  • 1. Now uninstall avast! (using add remove programs, if you can't do that start from the next step), reboot.
  • 2. run the avast! Uninstall Utility from safe mode, first for 6.x if previously installed and then for 7.0, once complete reboot into normal mode.
  • 3. install the latest version, reboot.

Programs & Features, Uninstall/Change

One other question as you haven't provided much information in this or the other topic you posted in:
Have (or did) you another Anti-Virus installed in this system, if so what was it and how did you get rid of it ?

If you did it is essential to have properly uninstalled this or it could cause problems for the installation of avast.
Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ WinXP ProSP3/ avast! free 2015 10.4.2225 R4 beta1/ Outpost Firewall Pro9.1/ Firefox 40.0.3, NoScript, RequestPolicy/ MailWasher Pro/ DropMyRights/ MalwareBytes AntiMalware Premium 2.1.8/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security