Author Topic: What happened with that last update?  (Read 1856 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NomDeKeyz

  • Guest
What happened with that last update?
« on: March 28, 2012, 04:06:14 PM »
Hi avast! forum!  :-*

Would love to say that I was here to post that my update went well, and that things were spiff, as I usually do after I update. Alas, no.
Instead I hope you all can help me with this minor issue...  ???

After having limited/no connectivity for several days, I got things working again. My avast! icon informed me that I had yet to update to the latest version, so I decided to do so at that time. After the update was supposedly finished, I was prompted to restart... so I did. That's where my issue began.  :'(

Upon restart, my avast! did not begin as usual. What usually happens is avast! will be the first thing running in my taskbar,  next would be SAS, and definitely before my internet connection has established itself,  and then the last icon to appear in that tray is my ATI icon. What is happening now is that avast! is the last thing to be up and running; it even shows the little yellow triangle briefly at first... but this doesn't happen till after SAS, ATI and my internet icons show that they are already up and running.  :o

I want avast! to be the first thing up and running after every boot. This concerns me because I don't want my computer to even connect to the internet without avast! being up and running first. I suppose I can disable my internet connection before every shutdown, and reactivate it after every restart... but I shouldn't have to. Furthermore, with the connectivity issues I've been having, I would hate to complicate that issue further.  :-\

What's going on? Why is this different than it was? I would really appreciate any advice/info on the matter. Thanks in advance. ~Nom  ;)

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: What happened with that last update?
« Reply #1 on: March 28, 2012, 04:47:45 PM »
The antivirus driver/services are loaded as they should.
Only the interface (icon) is shown part by part. Don't worry.

Try Startup Delayer.
This freeware controls the windows startup that does not follow a strict order.
You can set some applications to start very after the boot (logon) itself.  ;)
The best things in life are free.

NomDeKeyz

  • Guest
Re: What happened with that last update?
« Reply #2 on: March 28, 2012, 08:45:16 PM »
Thanx for your response... I will train myself not to worry.  :P
Otherwise I will disable internet pre-shutdown, and enable it post-restart.
Thanx for the link to the cool software. I am not interested in it at this time.
I may give it a try at a later date. Good to know such a thing exists.  8)

Have a shiny day!  ;D

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: What happened with that last update?
« Reply #3 on: March 28, 2012, 09:30:53 PM »
Thanx for your response...
You're welcome :)
The best things in life are free.