Author Topic: Administration Console Service wont start  (Read 8759 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

jimmyhds

  • Guest
Administration Console Service wont start
« on: October 06, 2011, 06:10:26 PM »
The install went smoothly, but I can't open default.aspx, and when I try to open service.aspx it tell me to check that the services are running. The avast Administration Console Monitor is running, but the avast Administration Console is not.  When I try to start the Admin Console after a minute or two it pops up telling me it started then stopped.  Here's the log:

Code: [Select]
[Header - Application started at 05-Oct-2011 23:16:28,609 local/23:16:28,609 UTC]
10-05 16:16:28,718 [1] INFO  Program - Initialization. Version: 1.0.888.19
10-05 16:16:28,812 [4] INFO  SbcCoreService - Service starting. Loading configuration
10-05 16:16:28,812 [4] INFO  ConnectionStringFactory - Connection string read from stream: Data Source=(local)\JIMSQL;Initial Catalog=avast_sbc_db;Integrated Security=SSPI;
10-05 16:16:28,812 [4] INFO  DatabaseFactory - Performing initial connection to the database, connection string: Data Source=(local)\JIMSQL;Initial Catalog=avast_sbc_db;Integrated Security=SSPI;
10-05 16:16:29,578 [4] INFO  DatabaseFactory - Successfully connected.
10-05 16:16:29,671 [4] INFO  Net - Preferred NIC initialized: Network Bridge
10-05 16:16:30,203 [SchedulerCacheMediator] INFO  CacheMediator - Starting scheduler cache thread.
10-05 16:17:04,140 [4] INFO  SbcCoreService - Starting core.
10-05 16:17:04,296 [4] INFO  FileLicenceProvider - Loading license file from path C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AVAST Software\Administration Console\license.avastlic
10-05 16:17:11,671 [4] INFO  FileLicenceProvider - Loaded license file for BP edition.
10-05 16:17:11,765 [MessageQueueThread] INFO  EngineProxyVisitor - Message queue thread started.
10-05 16:17:12,218 [SchedulerWorker0] INFO  Scheduler - Starting scheduler worker thread
10-05 16:17:12,218 [SchedulerWorker2] INFO  Scheduler - Starting scheduler worker thread
10-05 16:17:12,218 [SchedulerWorker1] INFO  Scheduler - Starting scheduler worker thread
10-05 16:17:12,218 [SchedulerWorker3] INFO  Scheduler - Starting scheduler worker thread
10-05 16:17:12,218 [SchedulerWorker4] INFO  Scheduler - Starting scheduler worker thread
10-05 16:17:12,218 [Scheduler] INFO  Scheduler - Scheduler thread has been started.
10-05 16:17:12,218 [4] WARN  ServiceConfigurationMarkerFile - File already exists. Will try to delete...
10-05 16:17:12,234 [4] WARN  ServiceConfigurationMarkerFile - File load problem: Could not find file 'C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\AVAST Software\Administration Console\service.txt'.
10-05 16:17:12,406 [4] INFO  SbcCoreService - Starting HttpDomainAccessPolicyRequestListener.
10-05 16:17:17,406 [4] FATAL SbcCoreService - Service could not be started.
System.ObjectDisposedException: Cannot access a disposed object.
Object name: 'System.Net.HttpListener'.
   at System.Net.HttpListener.CheckDisposed()
   at System.Net.HttpListener.Start()
   at Avast.Sbc.Service.Core.HttpDomainAccessPolicyRequestListener.Start()
   at Avast.Sbc.Service.SbcCoreService.OnStart(String[] args)


and this one too:

Code: [Select]
[Header - Application started at 05-Oct-2011 21:29:29,046 local/21:29:29,046 UTC]
10-05 14:29:29,984 [1] INFO  Program - Avast! Business Protection - Service Manager. Version 1.0.888.19.
10-05 14:29:31,937 [4] INFO  ManagerServiceWrapper - Starting monitoring service.
10-05 14:29:41,359 [4] INFO  ManagerServiceWrapper - Service successfully started.
10-05 14:54:04,984 [5] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 14:54:05,015 [5] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.
10-05 14:54:15,234 [6] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 14:54:15,234 [6] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.
10-05 14:54:25,750 [5] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 14:54:25,750 [5] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.
10-05 14:54:51,687 [7] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 14:54:51,703 [7] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.
10-05 14:55:02,375 [5] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 14:55:02,390 [5] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.
10-05 14:55:12,890 [7] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 14:55:12,906 [7] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.
10-05 16:17:12,703 [7] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 16:17:12,750 [7] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.
10-05 16:17:23,328 [10] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 16:17:23,328 [10] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.
10-05 16:17:33,843 [7] INFO  MirrorService - Retrieving mirror status.
10-05 16:17:33,843 [7] INFO  MirrorService - Retrieving mirror error data.

How can I get it to run correctly?

jimmyhds

  • Guest
Re: Administration Console Service wont start
« Reply #1 on: October 06, 2011, 11:55:09 PM »
Also found this in the event viewer:

Code: [Select]
Service cannot be started. System.ObjectDisposedException: Cannot access a disposed object.
Object name: 'System.Net.HttpListener'.
   at System.Net.HttpListener.CheckDisposed()
   at System.Net.HttpListener.Start()
   at Avast.Sbc.Service.Core.HttpDomainAccessPolicyRequestListener.Start()
   at Avast.Sbc.Service.SbcCoreService.OnStart(String[] args)
   at System.ServiceProcess.ServiceBase.ServiceQueuedMainCallback(Object state)

For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
[\code]

wpn

  • Guest
Re: Administration Console Service wont start
« Reply #2 on: October 07, 2011, 12:36:29 PM »
Did you install with the also yesterday release installer for SBC?

jimmyhds

  • Guest
Re: Administration Console Service wont start
« Reply #3 on: October 07, 2011, 05:24:25 PM »
I installed the new release, but the results are exactly the same.  Same errors and logs.  I've tried installing it on 4 different machines, I just don't know what to try next.

Offline giogio

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4088
Re: Administration Console Service wont start
« Reply #4 on: October 07, 2011, 08:21:33 PM »
Some questions:
-Did you log in with administrator credentials?
-Can you tell to us the configuration of pcs you tryed to install?
-Have you tryed to install a SQL express 2008 istances manually?
-Any other security software is installed? What is your old Antivirus program?
-Did you look here and try to delete avast service?
http://forum.avast.com/index.php?topic=85805.msg694980#msg694980
-Did you rebooted the machines after installation, maybe is necessary.
« Last Edit: October 07, 2011, 08:26:00 PM by giogio »
Prima di scrivere sul forum per favore leggi le istruzioni qui https://forum.avast.com/index.php?topic=144453.0
Non inviatemi MP per supporto,grazie-No support PM please
Home: E8400-4GB RAM-500GB HDD-Win10.0.15063x64-Avast! Free 17.3.2291-CryptoPrevent-MBAM 2.2free-Chrome 57(uBlock origin)-TB52
Work: i5-2400-4GB RAM-500GB HDD-Win 7sp1x64-Avast!Business Security 12.3.2515,     
Cloud Console 2.18
-FF52-TB52

jimmyhds

  • Guest
Re: Administration Console Service wont start
« Reply #5 on: October 08, 2011, 12:39:28 AM »
I logged on as a domain admin.
3 xp machines, a server 2003 machine, and a server 2008 r2 machine
I was trying to use one of the many sql servers we already have
Only using Avast for security
Deleting the service and reinstalling did not help
Rebooted many times

In the end, I put a fresh install of XP on a virtual machine, and was able to get it to work correctly!

Thanks

Offline giogio

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 4088
Re: Administration Console Service wont start
« Reply #6 on: October 08, 2011, 02:26:18 PM »
Is IIS configured properly?
Look here

http://www.avast-antivirus.es/pdf/Configuring_IIS.pdf

or try to install following this checklist

1. Update all windows update
2. Install IIS
3. Install Net Frame work 3.5 and the latest
4. Install power shell download from windows website
5. Install SQL express 2008 downloaded from windows website
6. Install the latest avast bp or bpp program
7. Stop the mirror from task manager
8. running the mirror.exe from dos command and make sure the mirror have finished the mirror by check the mirror log file.
9. after finish the mirror then restart the PC host and login to the console
10. check the mirror.exe on the task manager, if the mirror.exe is running the end task the mirror.exe
11. run the server update definitions from avast console

usually work for me, hope this step can help


Prima di scrivere sul forum per favore leggi le istruzioni qui https://forum.avast.com/index.php?topic=144453.0
Non inviatemi MP per supporto,grazie-No support PM please
Home: E8400-4GB RAM-500GB HDD-Win10.0.15063x64-Avast! Free 17.3.2291-CryptoPrevent-MBAM 2.2free-Chrome 57(uBlock origin)-TB52
Work: i5-2400-4GB RAM-500GB HDD-Win 7sp1x64-Avast!Business Security 12.3.2515,     
Cloud Console 2.18
-FF52-TB52

absoffthewake

  • Guest
Re: Administration Console Service wont start
« Reply #7 on: April 13, 2012, 11:55:13 PM »
I have the same problem. Cannot start the avast! Administration Console service. The avast! Administration Console Monitor service starts up fine.

I've tried all the suggestions on this page and others. I sent in a ticket but have not received a response.  :'( HELP!!!!

Have this in the Avast.Sbc.Service log.

Service cannot be started. System.ObjectDisposedException: Cannot access a disposed object.
Object name: 'System.Net.HttpListener'.
   at System.Net.HttpListener.CheckDisposed()
   at System.Net.HttpListener.Start()
   at Avast.Sbc.Service.Core.HttpDomainAccessPolicyRequestListener.Start()
   at Avast.Sbc.Service.SbcCoreService.OnStart(String[] args)
   at System.ServiceProcess.ServiceBase.ServiceQueuedMainCallback(Object state)

Offline avast@@dvantage77.com

  • J.R. Guthrie - avast! Sales and Support Specialist
  • Avast Reseller
  • Advanced Poster
  • *
  • Posts: 736
  • the only avast! Distributor & Platinum Reseller
    • Advantage Micro Corporation
Re: Administration Console Service wont start
« Reply #8 on: April 19, 2012, 12:06:39 AM »
From my understanding, this is a bug.  I have seen it a few times.  I worked with JFK on this issue.  By removing the console, and installing the newest console, the problem is no longer present.  J.R. Guthrie
Sincerely,
 
J.R. "AutoSandbox Guy" Guthrie

"At this point in time, the Internet should be regarded as an Enemy Weapons System!"