Author Topic: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer  (Read 8930 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2085
Re: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer
« Reply #15 on: December 22, 2012, 01:22:36 AM »
I found the problem. How do you use process explorer that it leads to BSOD? Is it running for long time?
Thanks.

ArkKup

  • Guest
Re: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer
« Reply #16 on: December 22, 2012, 10:41:56 AM »
no BSOD, just process explorer crash.

I start process explorer and ~2sec later crash. I not able to do anything in process explorer, its crashing so quickly.

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2085
Re: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer
« Reply #17 on: December 22, 2012, 11:00:25 AM »
Can you please generate a user dump and upload it somewhere? (our ftp: http://support.avast.com/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=18)
When you receive the application error, run Task Manager, go to Processes tab, find proceexp64.exe, right click and choose generate dump option.
Thanks.

ArkKup

  • Guest
Re: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer
« Reply #18 on: December 22, 2012, 11:30:39 AM »
well, the problem is that procexp64.DMP dump is 110MB, and my network connection is very slow at the moment, so unfortunately I wont be able to do that at least today, maybe tomorrow

Offline pk

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2085
Re: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer
« Reply #19 on: December 22, 2012, 11:31:37 AM »
never mind, you can compress it (7z/rar), thanks.

ArkKup

  • Guest
Re: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer
« Reply #20 on: December 24, 2012, 02:10:35 PM »
ok I'll uploaded crash dump, I did send you PM yestarday with the name.

dallas7

  • Guest
Re: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer
« Reply #21 on: April 10, 2013, 12:44:07 AM »
UPDATE: I deleted the registry items for the column sets and all is OK on both systems. 
HKEY_CURRENT_USER\Software\Sysinternals\Process Explorer\ColumnSet0 and ColumnSet1 and so on.

Very interesting issue.  Now I have to rebuild eight column sets.  Like I'm going to remember all of that...  :P

So, any progress on this issue?  I've just run Process Explorer for the first time since installing Avast 8 Free three weeks ago.  It's otherwise run OK on this Win7x64 box I built last July and a laptop running since Nov. 2011.  I've been using Process Explorer since version 1 to troubleshoot 100's of systems and this is the first time I've ever seen it belch.  Please advise.  Thank you!

1) Not a BSOD
2) Shields disable, no fix.

Problem signature:
  Problem Event Name:   APPCRASH
  Application Name:   procexp64.exe
  Application Version:   15.30.0.0
  Application Timestamp:   510f1680
  Fault Module Name:   StackHash_0c29
  Fault Module Version:   0.0.0.0
  Fault Module Timestamp:   00000000
  Exception Code:   c0000005
  Exception Offset:   0000000076ed000a
  OS Version:   6.1.7601.2.1.0.768.3
  Locale ID:   1033
  Additional Information 1:   0c29
  Additional Information 2:   0c29f3d89da072401f8ff40434d0a4c0
  Additional Information 3:   b896
  Additional Information 4:   b8969c534b31c7037d717075dbc4f788
« Last Edit: April 10, 2013, 02:51:26 AM by dallas7 »

GranoblasticMan

  • Guest
Re: Avast 7 crashing Sysinternals Process Explorer
« Reply #22 on: December 03, 2013, 12:40:14 AM »
I've been having the same issue with Process Explorer lately. =( I'm uploading procexp64DMP.zip now.