Author Topic: How to add devices to avast account?  (Read 12235 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MikeBCda

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2248
How to add devices to avast account?
« on: May 13, 2012, 05:22:26 AM »
Couldn't find anything relevant to this by searching ...

I finally got "my account" set up, which took some fiddling with the activation email since the link in the first email didn't recognize me, and hitting the "resend" button and following the link in that email gave me the message that it was expired.  Retrying the first one again at that point did work, so I guess I was in too much of a rush relative to avast's servers.

But when I log in, it's only showing my own computer.  My wife's desktop and my son's desktop both have avast free (not sure which version), registered in my name with my email addy, and both have wireless connections to my router-modem to share my internet connection.

How do I add their computers to my account so I can see the status of all three?  Do I need to set up a proper LAN for that, rather than just sharing the router-modem?
Intel Atom D2700, 2 gig RAM, Win 7 x64 SP1 & IE-11, Firefox 51.0
(default). 320 gig HD, 15Mb DSL, Win firewall, Avast 12.3.2280 free, SpywareBlaster, MBAM Prem., Crypto-Prevent

Offline AdrianH

  • Advanced Poster
  • **
  • Posts: 854
Re: How to add devices to avast account?
« Reply #1 on: May 13, 2012, 10:14:33 AM »
You have to manually add new devices by signing in to your account from the avast GUI on each machine using your account login details.
Win8.1 Pro 64Bit  : KIS2014 : CryptoPrevent : Privazer:

Offline MikeBCda

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2248
Re: How to add devices to avast account?
« Reply #2 on: May 13, 2012, 10:50:46 PM »
Simple enough, once you've finished the verification process on the first computer.  Thanks.  :)
Intel Atom D2700, 2 gig RAM, Win 7 x64 SP1 & IE-11, Firefox 51.0
(default). 320 gig HD, 15Mb DSL, Win firewall, Avast 12.3.2280 free, SpywareBlaster, MBAM Prem., Crypto-Prevent

Offline RAYMUNDO5

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: How to add devices to avast account?
« Reply #3 on: August 04, 2015, 02:32:32 AM »
Code: [Select]
Couldn't find anything relevant to this by searching ...

I finally got "my account" set up, which took some fiddling with the activation email since the link in the first email didn't recognize me, and hitting the "resend" button and following the link in that email gave me the message that it was expired.  Retrying the first one again at that point did work, so I guess I was in too much of a rush relative to avast's servers.

But when I log in, it's only showing my own computer.  My wife's desktop and my son's desktop both have avast free (not sure which version), registered in my name with my email addy, and both have wireless connections to my router-modem to share my internet connection.

How do I add their computers to my account so I can see the status of all three?  Do I need to set up a proper LAN for that, rather than just sharing the router-modem?

Online bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45156
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: How to add devices to avast account?
« Reply #4 on: August 04, 2015, 06:25:31 PM »
Couldn't find anything relevant to this by searching ...

I finally got "my account" set up, which took some fiddling with the activation email since the link in the first email didn't recognize me, and hitting the "resend" button and following the link in that email gave me the message that it was expired.  Retrying the first one again at that point did work, so I guess I was in too much of a rush relative to avast's servers.

But when I log in, it's only showing my own computer.  My wife's desktop and my son's desktop both have avast free (not sure which version), registered in my name with my email addy, and both have wireless connections to my router-modem to share my internet connection.

How do I add their computers to my account so I can see the status of all three?  Do I need to set up a proper LAN for that, rather than just sharing the router-modem?
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq

Online bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 45156
  • 61 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: How to add devices to avast account?
« Reply #5 on: August 04, 2015, 06:50:30 PM »
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 10 Pro v20H2 64bit, 24 Gig Ram, 1TB SSD, AvastOmni 20.7.xxx, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq