Author Topic: Avast 7 not working after installation  (Read 9457 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bob3160

  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47753
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #15 on: May 28, 2012, 04:02:39 PM »
Did that. The odd thing is is that even though it says the shields are not running, it says everything is protected. Also, the orange globe thing spins once in a while.

A screenshot might help. :)
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v22H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.12, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

ljcool_08

  • Guest
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #16 on: May 28, 2012, 04:19:33 PM »
Avast Free 7.0.1426
Windows 7 Enterprise Edition 32-bit
Nothing Installed Except for Avast

I don't know how to post screenshots but I've attached the pictures.

ljcool_08

  • Guest
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #17 on: May 28, 2012, 04:21:00 PM »
another pic

ljcool_08

  • Guest
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #18 on: May 28, 2012, 04:24:17 PM »
.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76078
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #19 on: May 28, 2012, 04:24:37 PM »
I don't know how to post screenshots but I've attached the pictures.

Well, this will work as well. ;D
According to your screenshot avast! doesn't do/scan anything.

1. Download avast! Free Antivirus: http://files.avast.com/iavs5x/avast_free_antivirus_setup.exe
2. Follow instructions: http://www.avast.com/uninstall-utility (Run this tool for all prior installed avast! versions..!!)
3. Reinstall avast! with the downloaded installer from point 1.
4. Reboot.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

ljcool_08

  • Guest
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #20 on: May 28, 2012, 04:30:12 PM »
I've already done that, but I'm giving it another shot. Here's a shot of the globe spinning though.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76078
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #21 on: May 28, 2012, 04:38:17 PM »
I've already done that, but I'm giving it another shot.

OK, please report back.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

ljcool_08

  • Guest
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #22 on: May 28, 2012, 05:08:34 PM »
So far so good. Everything working well after uninstall and reinstall. Trying to update now.

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76078
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #23 on: May 28, 2012, 05:13:06 PM »
So far so good. Everything working well after uninstall and reinstall. Trying to update now.

Nice. :)
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

ljcool_08

  • Guest
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #24 on: May 28, 2012, 05:38:18 PM »
Evereything seems to be working fine, for now. Thanks for the help!

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76078
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Avast 7 not working after installation
« Reply #25 on: May 28, 2012, 05:40:16 PM »
Evereything seems to be working fine, for now. Thanks for the help!

You're welcome.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0