Author Topic: How to disable Avast Pro 7  (Read 1912 times)

Offline drfickas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • Personal Message (Offline)
How to disable Avast Pro 7
« on: August 30, 2012, 09:17:47 PM »
How do I temporarily disable Avast Pro 7, so that I can install other software?

Offline Kwartet!

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 175
  • Gender: Male
    • Personal Message (Offline)
Re: How to disable Avast Pro 7
« Reply #1 on: August 30, 2012, 09:27:39 PM »
Hi drfickas,

Why'd you want to do that? Avast generally does not prevent installation of other software; and if it does, the reason would be a malware detection.

As soon as you re-enable avast, it would protect you against the infection that you just installed on your pc. Basically this means: stops the program in its tracks; shoves it into the virus chest; bye-bye program.

Best regards,
Athlon64x2, 2GB, XPProSP3, 32 bit | Windows Firewall | FF15 sandboxed by Avast, NoScript, TrafficLight, WOT | AIS7.0.1466, EMET, USB-set | MBAM (on-demand)

Offline Pondus

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 21683
  • Gender: Male
    • Personal Message (Offline)
Re: How to disable Avast Pro 7
« Reply #2 on: August 30, 2012, 09:34:53 PM »
How do I temporarily disable Avast Pro 7, so that I can install other software?
never had to do that .....what program is it you want to install ?
Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline drfickas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • Personal Message (Offline)
Re: How to disable Avast Pro 7
« Reply #3 on: August 30, 2012, 09:46:52 PM »
Most software recommends that one disables any anti-virus software, prior to installation. I want to temporarily disable Avast Pro 7, so that it won't interfere with the istallation of Roxio Creator 2009.

Offline CharleyO

  • avast! Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7102
  • Gender: Male
  • Be alert for error code - ID 10T
    • Personal Message (Offline)
Re: How to disable Avast Pro 7
« Reply #4 on: August 30, 2012, 09:49:45 PM »
***

The istallation of Roxio Creator 2009 should not need the AV disabled. If it does, then you need a newer version of Roxio.

IMHO, any program or application that needs the AV (whichever one) disabled  is something not needed.


***
« Last Edit: August 30, 2012, 09:52:29 PM by CharleyO »
Self-built desktop (8 years old) - AMD64 3200+_Gigabyte GA-K8NS Ultra-939_4 gb RAM_GeForceFX 5800w/256 ram_XP/SP3_Avast 7_MBAM_ZA Free __and__ Toshiba Satellite Laptop_W7-64bit_ 4 gb Ram_Avast 8_MBAM

Offline Pondus

  • avast! Überevangelist
  • Maybe Bot
  • *****
  • Posts: 21683
  • Gender: Male
    • Personal Message (Offline)
Re: How to disable Avast Pro 7
« Reply #5 on: August 30, 2012, 09:55:14 PM »
Most software recommends that one disables any anti-virus software, prior to installation. I want to temporarily disable Avast Pro 7, so that it won't interfere with the istallation of Roxio Creator 2009.
dont come back here complaining if you get infected    :-[
right click avast tray icon ...then you find a menu
Chief Wiggum: Uh, no, you got the wrong number. This is 9-1…2.


Offline mikaelrask

  • avast! Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1301
  • Gender: Male
    • Personal Message (Offline)
Re: How to disable Avast Pro 7
« Reply #6 on: August 31, 2012, 08:07:37 AM »
if a program is say you must disable the antivirus program. i wouldn't install it. its most be something bad about the program then.

no trust wordy program is telling you to disable the antivirus protection.
« Last Edit: August 31, 2012, 08:09:57 AM by mikaelrask »
new computer
windows 8 Intel core I-3 64 bit
6 gb ram 500 gb hardrive. avast 9 MBAM

 

Google Chrome

AVAST recommends using the FREE Google Chrome™ browser.

Download Google Chrome Now