Avast WEBforum

Other => General Topics => Topic started by: chocholo on June 13, 2014, 05:15:28 PM

Title: Forum relaunch
Post by: chocholo on June 13, 2014, 05:15:28 PM
Hello,
We launched our forum again. There are few improvements, almost all of them are under hood (speedups, infrastructure changes, most visible is MyAvast account integration - all you need to get logged in on the forum is to login to your MyAvast account).
Forum should be much faster than before.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Charyb on June 13, 2014, 07:09:16 PM
 I was expecting to see new forum software.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: schmidthouse8 on June 13, 2014, 07:28:50 PM
I can't get signed back in under my Evangelist account (schmidthouse)

Very confusing when asked for user name and password (which is normal) BUT, when entered says "doesn't look like an email address"!! Didn't ask for an email address it asked for USERNAME.
In any case didn't recognize email address and ended up with some new account.
Any assistance would be appreciated. ;)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: essexboy on June 13, 2014, 07:32:06 PM
Yep I found that as well, enter your email address as the login name.  Took me a while to suss that out 
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Machiavelli_G2G on June 13, 2014, 08:08:53 PM
Great update (irony!) I can't login into my old account (Machiavelli).

What the **** is going on?
Title: Re: Forum relaunch
Post by: essexboy on June 13, 2014, 08:09:54 PM
In the login box enter your e-mail address and then click forgotten password
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Lisandro on June 13, 2014, 08:09:56 PM
Chocholo, we continue to use Simple Machines... And was it updated? What more has changed? Permissions of Evangelists?
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Pondus on June 13, 2014, 08:24:06 PM
SimpleMachines forum info

http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=523094.0 
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=523494.0 

Title: Re: Forum relaunch
Post by: malware1_new on June 13, 2014, 08:25:21 PM
I suspect my old account was registered on myopera.com email (My Opera was closed), so I can't reset the password :(
Title: Re: Forum relaunch
Post by: abruptum on June 13, 2014, 08:28:16 PM
Just checking if everything is fine with forum.

Edit:
 Everything is OK.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Simion on June 13, 2014, 08:46:11 PM
Thanks, chocholo. It's great to be back.  :)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: kls490a on June 13, 2014, 09:02:42 PM
While it was indeed unfortunate the Avast! Forums got hacked...the process for trying to get re-established under my original account here was a horrendous pain in the ***!  All information I entered was correct from the email account, password, etc, yet Avast! just could NOT seem to get its act together!  Spent over an hour going around and around with this blasted mess before Avast could get it right!

This forum could NOT even manage to send the confirmation email to my email address (a completely valid address by the way)......and that is after waiting 45 minutes for them to even send it.

I ended up having to create a brand new account altogether, new email address, etc, etc.  So needless to say...I am VERY pissed at this point!  ALL my previous posts, PM's etc are of course...obviously now gone into oblivion.

And, by the way...despite enlarging the font here to 300%...I still have major problems with trying to read the verification code, nor does trying to LISTEN to them help me either!

Get your act together Avast!  >:(
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Machiavelli_G2G on June 13, 2014, 09:20:45 PM
Quote
In the login box enter your e-mail address and then click forgotten password
I did, but didn't solved my problem. :(
Title: Re: Forum relaunch
Post by: DJBone on June 13, 2014, 09:29:01 PM
Use the login of your my avast! account.

DJBone
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Para-Noid on June 13, 2014, 09:30:28 PM
Changed my password without any issues.
It's great to have the forums back.  ;D ;)  ;D

@ kls490a

1) Log-out
2) Log-in
3) Click "forgot log-in information".
4) Follow the procedure to reset password.

It took me all of five minutes on a 8 MB/sec connection.  8)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Cyberpunk on June 13, 2014, 09:33:02 PM
I used the same e-mailaddress for the program and for this form. But when I login with that e-mailaddress it doesn't make the link to my original username. So now I have a brand new account... I am NOT amused.  >:(

Also, I expected an e-mail to inform me about the forum being fixed and with a link to recover my original profile. I mean, there was an e-mail informing the forum was down... Again: NOT amused.  >:(

And I can only agree with kls490a: the CAPTCHA is a real PITA. Very difficult to read. Too difficult!

Changed my password without any issues.
It's great to have the forums back.  ;D ;)  ;D

@ kls490a

1) Log-out
2) Log-in
3) Click "forgot log-in information".
4) Follow the procedure to reset password.

It took me all of five minutes on a 8 MB/sec connection.  8)

I have a 30Mbps connection, but your m.o. doesn't work for me. Probably because I used the same e-mailaddress for the avast! account and the avast! forum account.

Edit 1: Can't seem to create an avatar either. Not with a URL and not with uploading.

(http://oi57.tinypic.com/2nk8kd4.jpg)

Edit 2: This problem is solved, but I still can't access my old profile... :(
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Dch48 on June 13, 2014, 09:42:24 PM
I had no problems logging in but an email informing me that the forum was back up would have been nice.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: MikeBCda on June 13, 2014, 09:46:09 PM
Interesting at my end ... I was delighted to see the email from chocholo, clicked on my old bookmark and found myself at the https addy, already logged in.

The only minor problem apparently was with some cookies ... as others have noted, I found that all postings in all forums were considered "new", plus I had to reset my local time.  So I left (without logging out), deleted all avast cookies (without touching permissions), came back in and made appropriate changes including "mark all as read", and things seem to be fine now.

Part of the minor problems may have been due to the upgrade to Firefox 30 ... I found that "site preferences" for some other places, such as Amazon, have also gone astray and need restored.

Many thanks, chocolo (and probably Vlk and others, too), it's good to be back.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: jamtomorrow on June 13, 2014, 10:06:45 PM
I used the login of my avast account but had to choose a different display name to the one I previously had on the forum. I had a different email address on the old forum

I've now noticed that when I click on My Devices within the program an "Unexpected Error" is shown and in General Settings my avast account status is shown as "not connected".
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Dch48 on June 13, 2014, 10:14:36 PM
The local time is wrong and I can't find where to change it.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Charyb on June 13, 2014, 10:17:49 PM
The local time is wrong and I can't find where to change it.
Profile -> Modify profile -> Look and layout


@Cyberpunk2
I also get that same error message.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: DJBone on June 13, 2014, 10:18:04 PM
The local time is wrong and I can't find where to change it.
Profile --> Modify Profile --> Look and Layout

DJBone
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Dch48 on June 13, 2014, 10:21:20 PM
The local time is wrong and I can't find where to change it.
Profile --> Modify Profile --> Look and Layout

DJBone
Options do not exist. There is no Modify Profile and then obviously, no look and layout.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: kls490a on June 13, 2014, 10:23:00 PM
(@ Para-Noid)

Thanks for your comments, however to be blunt......I had already done everything you stated and still Avast! managed to screw everything up!  Sorry.

Like Cyberpunk2...I ALSO have a 30 mbps connection.

I've said my peace here.  Any further discussion is pointless and only serves to anger me even more than I presently am...which I hardly need at my age and end-stage health status.

Regards.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Charyb on June 13, 2014, 10:23:52 PM
The local time is wrong and I can't find where to change it.
Profile --> Modify Profile --> Look and Layout

DJBone
Options do not exist. There is no Modify Profile and then obviously, no look and layout.
When you click on Profile, don't you see it to the right of Profile info? It's a bum deal that I can't attach an image.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: George Yves on June 13, 2014, 10:24:10 PM
Well, me too, I am back and glad to see you all, guys!
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Charyb on June 13, 2014, 10:26:11 PM
Good to see you Jedi master.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: DJBone on June 13, 2014, 10:26:48 PM
The local time is wrong and I can't find where to change it.
Profile --> Modify Profile --> Look and Layout

DJBone
Options do not exist. There is no Modify Profile and then obviously, no look and layout.
Click on Profile --> move cursor over Modify Profile --> in the opening menu click on Look and Layout

DJBone
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Dch48 on June 13, 2014, 10:27:58 PM
The local time is wrong and I can't find where to change it.
Profile --> Modify Profile --> Look and Layout

DJBone
Options do not exist. There is no Modify Profile and then obviously, no look and layout.
When you click on Profile, don't you see it to the right of Profile info? It's a bum deal that I can't attach an image.
I found it. It goes -- Profile-->Account Settings-->Modify Profile-->Look and Layout. One extra step  :)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Michael (alan1998) on June 13, 2014, 11:16:37 PM
I don't understand why it took 3 weeks? Why is the site so messed up? It takes about the length, but not the width. (About an inch on each side).

Anyways, great to have Avast! back regardless of time.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Alikhan on June 13, 2014, 11:27:14 PM
Yeah, the site is a bit short of around an inch on both sites.

Not used to it like that.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: -midnight on June 13, 2014, 11:34:03 PM
I'm logged in but it's still showing login or register.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Michael (alan1998) on June 13, 2014, 11:34:54 PM
Try clearing Cache & Cookies. Then re-log, I have no glitches.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: ProTruckDriver on June 13, 2014, 11:54:39 PM
No problems logging it on the new forum. Hit the login at top of forum, logged in with my Avast Account information and Bingo! I'm logged in on the Forum. :)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: downdip on June 14, 2014, 12:21:21 AM
Welcome back Avast!! 8)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: schmidthouse8 on June 14, 2014, 12:25:02 AM
I can't get signed back in under my Evangelist account (schmidthouse)

Very confusing when asked for user name and password (which is normal) BUT, when entered says "doesn't look like an email address"!! Didn't ask for an email address it asked for USERNAME.
In any case didn't recognize email address and ended up with some new account.
Any assistance would be appreciated. ;)

Well I'm not feelin the Love. :-\
Have tried everything suggested and cannot access anything having to do with my "schmidthouse" account.
Yes, used the email address associated with this account.... and got a new account with the first four letters of the email address I entered....What??.
Used old password, used reset password but cannot access my Evangelist account.

Title: Re: Forum relaunch
Post by: Lisandro on June 14, 2014, 12:28:31 AM
Please, reset the width of the forum to all screen again.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: sip2 on June 14, 2014, 12:32:36 AM
I was forced to create a new user name and if I have to fill out a captcha every timer I post , this will be my last one.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: downdip on June 14, 2014, 12:41:42 AM
Well, it has given me a new forum name plus I am a newbie now. Strange....must be the e-mail log in that confused it.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Michael (alan1998) on June 14, 2014, 12:42:34 AM
I was forced to create a new user name and if I have to fill out a captcha every timer I post , this will be my last one.

Sip2, however frustrating yes. It is not (entirely) Avast's fault they got hacked. Could've been a newly released exploit someone found, and avast! didn't know about it yet or something. The captcha you are filling out is too prevent spam bots from coming and spamming the forums. You will most likely need to fill it out until (I think) 25 posts.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: GTX66 on June 14, 2014, 12:43:38 AM
After being hacked you turn to Simple Machines For a Forum? This is amazing. If Avast cannot maintain a secure forum, why should I trust Avast with my PC? I guess you had to get a free forum my god. I cannot believe this.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: GTX66 on June 14, 2014, 12:44:40 AM
WEll I got my old user name back and I know what Captchas are for.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Michael (alan1998) on June 14, 2014, 12:55:34 AM
After being hacked you turn to Simple Machines For a Forum? This is amazing. If Avast cannot maintain a secure forum, why should I trust Avast with my PC? I guess you had to get a free forum my god. I cannot believe this.

The other being? Using something like Geekstogo does? Which would cost thousands a year. Assuming between Guests, Admins/Mods, Registered users. Let's say you have what 450 online at once?

https://www.invisionpower.com/pricing/

Title: Re: Forum relaunch
Post by: GTX66 on June 14, 2014, 12:57:09 AM
I can't even upload an Avatar.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: George_S on June 14, 2014, 01:01:09 AM
Hi to all!!!

Simple machines is ugly core, WTF, want to see new stupid 1/2 of hackers? Don't find XenForo? :)
Joke with some big true.

But I'm glad to see all of you, my friends!
Title: Re: Forum relaunch
Post by: a_vast on June 14, 2014, 01:03:34 AM
Logged in all right - scary having an antivirus forum cyber-attacked :-o
Title: Re: Forum relaunch
Post by: ProTruckDriver on June 14, 2014, 01:03:48 AM
I can't even upload an Avatar.
I want to change my avatar and can't. New avatar will not upload also. :(
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Rompin Raider on June 14, 2014, 03:33:16 AM
Welcome back Avast!! 8)
Now we're cooking...had to change to an old e-mail address to find the correct user and avatar.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: !Donovan on June 14, 2014, 04:20:09 AM
Glad to see the forums back.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: digmor crusher on June 14, 2014, 05:22:55 AM
Had to change my password and log in with email but it seems like everything else is back to like it was before.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: phil2 on June 14, 2014, 06:25:50 AM

For all the problems I encountered signing in it's still good to have our forum back.
Cheers to all!
Phil2
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Valinorum on June 14, 2014, 06:38:38 AM
My username got replaced with my email address. Can we change it?
Title: Re: Forum relaunch
Post by: chocholo on June 14, 2014, 06:45:56 AM
My username got replaced with my email address. Can we change it?
Unfortunately not, as the myavast account is based on an email address.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Secondmineboy on June 14, 2014, 06:52:26 AM
Good that youre running the newest version of the forum software now :)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: NON on June 14, 2014, 07:45:18 AM
Glad to see all of you again, now avast! forum is back. ;D
Title: Re: Forum relaunch
Post by: tosmas_1723 on June 14, 2014, 08:11:57 AM
My username got replaced with my email address. Can we change it?
Unfortunately not, as the myavast account is based on an email address.

Please refer to my following recent post:
https://forum.avast.com/index.php?topic=150643.msg1094986#msg1094986

I received avast.com email "AVAST forum offline due to attack" and imediately changed my password for the Forum. But I didn't receive any email from avast informing the recovery of the Forum. Today I accessed to the Forum whether it is recovered or not, and I found my deleted old email account based display name and I logged in with my changed password and could log-in, but the forum prile says "Newbie" and I cannot modify display name.

Now I try to access MyAvast account but it is out of service due to some terrors of the server.
Please kindly advise me how to arrange the matter.  Thank you.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: chocholo on June 14, 2014, 08:16:42 AM
My username got replaced with my email address. Can we change it?
Unfortunately not, as the myavast account is based on an email address.

Please refer to my following recent post:
https://forum.avast.com/index.php?topic=150643.msg1094986#msg1094986

I received avast.com email "AVAST forum offline due to attack" and imediately changed my password for the Forum. But I didn't receive any email from avast informing the recovery of the Forum. Today I accessed to the Forum whether it is recovered or not, and I found my deleted old email account based display name and I logged in with my changed password and could log-in, but the forum prile says "Newbie" and I cannot modify display name.

Now I try to access MyAvast account but it is out of service due to some terrors of the server.
Please kindly advise me how to arrange the matter.  Thank you.

Hello,
We run public test of the forum over the weekend. Users will be notified that the forum is online on Monday.

Old forum logins are no longer used. We do use MyAvast account instead. To gain access to your forum profile you have to login with MyAvast account, that is registered to the e-mail address in the old forum profile.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: tosmas_1723 on June 14, 2014, 09:25:45 AM
My username got replaced with my email address. Can we change it?
Unfortunately not, as the myavast account is based on an email address.

Please refer to my following recent post:
https://forum.avast.com/index.php?topic=150643.msg1094986#msg1094986

I received avast.com email "AVAST forum offline due to attack" and imediately changed my password for the Forum. But I didn't receive any email from avast informing the recovery of the Forum. Today I accessed to the Forum whether it is recovered or not, and I found my deleted old email account based display name and I logged in with my changed password and could log-in, but the forum prile says "Newbie" and I cannot modify display name.

Now I try to access MyAvast account but it is out of service due to some terrors of the server.
Please kindly advise me how to arrange the matter.  Thank you.

Hello,
We run public test of the forum over the weekend. Users will be notified that the forum is online on Monday.

Old forum logins are no longer used. We do use MyAvast account instead. To gain access to your forum profile you have to login with MyAvast account, that is registered to the e-mail address in the old forum profile.

Thank you very much for the information. I'll check on the comming Monday.  Best Regards.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: CraigB on June 14, 2014, 09:38:53 AM
I'm glad to see the forum back up, seems to be working well :)

Was quite a lengthy holiday for us all ;)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: chocholo on June 14, 2014, 09:57:34 AM
I can't even upload an Avatar.
I want to change my avatar and can't. New avatar will not upload also. :(
Ease try it now.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: CraigB on June 14, 2014, 10:12:58 AM
The forum time seems to be messed up, it's usually +8 for me here in Western Australia but the setting as it is now after clicking auto update has changed to 6 ???

The popup notification for arrived PM's has been removed also :(
Title: Re: Forum relaunch
Post by: lukas.hasik on June 14, 2014, 10:52:00 AM
I suspect my old account was registered on myopera.com email (My Opera was closed), so I can't reset the password :(

Let us know such cases we can fix them manually...
Title: Re: Forum relaunch
Post by: mchain on June 14, 2014, 10:57:09 AM
Daily check of site since May 26:  Today, log in using my avast account and password. 

I accept that the email addy must be used as that is the way my avast account works.

Glad to be back.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: DJBone on June 14, 2014, 10:58:24 AM
The popup notification for arrived PM's has been removed also :(
It's only deactivated by default. You can change it in the PM settings.

DJBone
Title: Re: Forum relaunch
Post by: CraigB on June 14, 2014, 11:13:35 AM
The popup notification for arrived PM's has been removed also :(
It's only deactivated by default. You can change it in the PM settings.

DJBone
I cant find it ::) oops! Found it ;D
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Dakeyras on June 14, 2014, 11:23:40 AM
Yep I found that as well, enter your email address as the login name.  Took me a while to suss that out

You and me both!
Title: Re: Forum relaunch
Post by: spywar on June 14, 2014, 12:11:28 PM
No problem for me.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Staticguy on June 14, 2014, 12:42:45 PM
I had no issue with it. Only had to click reset password and make a new password.

By the way, I am liking the new avast forum site  ;D. I hope this issue won't happen again.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: malware1_new on June 14, 2014, 01:14:34 PM
I suspect my old account was registered on myopera.com email (My Opera was closed), so I can't reset the password :(

Let us know such cases we can fix them manually...

PM sent. Thanks.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Cyberpunk on June 14, 2014, 02:28:12 PM
Old forum logins are no longer used. We do use MyAvast account instead. To gain access to your forum profile you have to login with MyAvast account, that is registered to the e-mail address in the old forum profile.

I used the same address for my MyAvast account and for my avast! forum account. Result? I can't access my old profile. What do you suggest I do now? <$1alt="" title="" onresizestart="return false;" id="smiley__$2" style="padding: 0 3px 0 3px;" />
Title: Re: Forum relaunch
Post by: iroc9555 on June 14, 2014, 03:27:13 PM
I am glad the forum is back. Did not have problems logging in, well, besides that now the user seems to be the E-Mail address. All seems there; However, the time is all screwup. It does not matter what I set it up I can have the correct time.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: gordon451 on June 14, 2014, 04:04:40 PM
G'day all - Glad to see we're back!!!!

No problems logging in, after I had reset my password  :P, but then I recalled we had been told this might happen  ::)

@iroc9555: I had the same problem with the system time.  Turns out that the Forum time is not GMT, but somwhere East, so when the default adjustment on a Windows box assumes GMT, it screws.  All I had to do was adjust mine by +6 hours rather than the +8 suggested by Windows, and all was right with the world once more!   ;D

Gordon.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: ProTruckDriver on June 14, 2014, 04:27:38 PM
I can't even upload an Avatar.
I want to change my avatar and can't. New avatar will not upload also. :(
Ease try it now.
Working good now! Thanks for the fix.  :)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: lukas.hasik on June 14, 2014, 04:39:17 PM
Old forum logins are no longer used. We do use MyAvast account instead. To gain access to your forum profile you have to login with MyAvast account, that is registered to the e-mail address in the old forum profile.

I used the same address for my MyAvast account and for my avast! forum account. Result? I can't access my old profile. What do you suggest I do now? <$1alt="" title="" onresizestart="return false;" id="smiley__$2" style="padding: 0 3px 0 3px;" />
using the same email address at forum and my.avast account is desired state. If you had an account at my.avast.com already - with the same email address as at forum - then those two accounts were bind together. Just login to your my.avast account should allow you to access the forum as well.

PLEASE, note that if you forgot your my.avast password then the Reset password request may end in your SPAM folder...
Title: Re: Forum relaunch
Post by: mchain on June 14, 2014, 05:49:48 PM
Something new.

See snipped below:

It is at the top of every posted thread page.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Asyn on June 14, 2014, 05:56:25 PM
Well, this took a while, but glad we're (finally) back. :)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Valinorum on June 14, 2014, 06:21:14 PM
My username got replaced with my email address. Can we change it?
Unfortunately not, as the myavast account is based on an email address.
Then is there a way to grant us to hide our Username (not our Display name) as I do not feel comfortable sharing my email address.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Valinorum on June 14, 2014, 06:26:57 PM
After being hacked you turn to Simple Machines For a Forum? This is amazing. If Avast cannot maintain a secure forum, why should I trust Avast with my PC? I guess you had to get a free forum my god. I cannot believe this.

The other being? Using something like Geekstogo does? Which would cost thousands a year. Assuming between Guests, Admins/Mods, Registered users. Let's say you have what 450 online at once?

https://www.invisionpower.com/pricing/

There is a more secure free alternative such as MyBB.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Para-Noid on June 14, 2014, 06:45:41 PM
My username got replaced with my email address. Can we change it?
Unfortunately not, as the myavast account is based on an email address.
Then is there a way to grant us to hide our Username (not our Display name) as I do not feel comfortable sharing my email address.

If you pay attention you will notice the forums now use a "https" connection.
Whereas before it was a "http" connection. "https" is encrypted which makes using
the forums more secure.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: DavidR on June 14, 2014, 07:32:09 PM
My username got replaced with my email address. Can we change it?
Unfortunately not, as the myavast account is based on an email address.
Then is there a way to grant us to hide our Username (not our Display name) as I do not feel comfortable sharing my email address.

Where do you think this isn't hidden ?

It is only viewable in your Profile settings and only you can see that. Others users that are logged on can view a limited sub-set of the users profile.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Valinorum on June 14, 2014, 08:38:47 PM
My apology. We could view both username and display name in our old setting -- it looks like it is already hidden. Thank you very much for the replies and again my sincere apology.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: DavidR on June 14, 2014, 08:48:27 PM
My apology. We could view both username and display name in our old setting -- it looks like it is already hidden. Thank you very much for the replies and again my sincere apology.

You're welcome.

I believe this setting is disabled by default > Profile > Account Settings - Email and uncheck the 'Allow users to email me.' If not uncheck this option.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Mr.Agent on June 14, 2014, 10:18:45 PM
Hey guys, happy to see the forum back. I was scared a bit when i seen the forum dead by a hacker... I hope that dont happen again...

Mr.Agent
Title: Re: Forum relaunch
Post by: TrueIndian on June 15, 2014, 04:03:51 AM
Lukas I have the same issue can you help out...I dont have the old email ID anymore since I made a completely new onw  :-[

True Indian.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Cyberpunk on June 15, 2014, 01:57:30 PM
using the same email address at forum and my.avast account is desired state. If you had an account at my.avast.com already - with the same email address as at forum - then those two accounts were bind together. Just login to your my.avast account should allow you to access the forum as well.

I already sent Lukas a PM and agreed to wait it out until Monday. My response is only meant for other users with the same problem.

Both my accounts at my.avast.com and forum.avast.com have the same e-mail address. However, after logging in both accounts were not merged and I got an error message stating that I could not change my name to my old profile.

(http://oi57.tinypic.com/n67qk9.jpg)


Quote
PLEASE, note that if you forgot your my.avast password then the Reset password request may end in your SPAM folder...

I tried resetting my password several times and those e-mails did not end up in my Junk folder. Unfortunately, they didn't enable me to recover my old profile either...
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Cyberpunk on June 16, 2014, 07:46:09 PM
Apparently I was using another e-mailaddress for this forum. I found out thanks to Lukas. I totally forgot about that! I feel a bit silly now...  :-[ Anyway, I did a password reset and here I am,with my old account.  ::)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: bob3160 on June 16, 2014, 08:27:02 PM
Apparently I was using another e-mailaddress for this forum. I found out thanks to Lukas. I totally forgot about that! I feel a bit silly now... <$1alt="" title="" onresizestart="return false;" id="smiley__$2" style="padding: 0 3px 0 3px;" /> Anyway, I did a password reset and here I am,with my old account. <$1alt="" title="" onresizestart="return false;" id="smiley__$2" style="padding: 0 3px 0 3px;" />
That's most likely the case for the rest of the folks having a problem with their account.
Especially those that didn't want to use their regular email address when they signed up for the forum. :)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: hmmmmm123 on June 16, 2014, 08:38:12 PM
Glad to see that Avast forums are up and running  ;D
Title: Re: Forum relaunch
Post by: nalo89 on June 17, 2014, 12:50:03 PM
I found it somewhat confusing but then again perhaps my nearly 79 years old brain is on the wane! I finally did manage to get back my original handle of EXAKTA. Perhaps it would be easier if there were instructions alongside each box you have to enter data in.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: cod head on June 17, 2014, 02:19:07 PM
Welcome Back.I find a lot of interesting information here.And links to good software.I learned a lot,in the past,from posters that frequent these boards.And am sure I will find things of interest in the future.

The support given on this forum is second to none.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Palebushman on June 17, 2014, 02:49:07 PM
 8)
Well done to the Avast! Team for getting the forum back up and running beautifully. :-*

Tried to add my Australian Time Zone and Create a 'Signature' in my forum profile page, but could not see any place to do this.
Am I missing something or are these options not available anymore?
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Quibbler on June 17, 2014, 02:49:30 PM
Good to see forum back.   8)  Comodo Dragon browser dinnae show full green padlock certificate symbol (does this even for Google Search these days!), only yellow triangle on padlock, but not sure wot real diff this means...

Anyhow, life's back to normal.  And Avast Online Security stopped redirecting me automatically to its own page on every browser start!  All good.   ;D
Title: Re: Forum relaunch
Post by: tosmas_1723 on June 17, 2014, 03:23:32 PM
Hello,
We run public test of the forum over the weekend. Users will be notified that the forum is online on Monday.

Old forum logins are no longer used. We do use MyAvast account instead. To gain access to your forum profile you have to login with MyAvast account, that is registered to the e-mail address in the old forum profile.

I'm glad to inform that I received today the email from AVAST Customer Service notifying "Welcome back to the AVAST forum". According to the instrution to start using the new AVAST forum creating a new password at link in the same email text, I could enter the forum under my old user name and profile pages, too.  Just I need now to delete this "Newbie" profile account because I cannot transfer to my old account. 

Thanks & regards,
tosna
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Hip-Hop_Blond on June 17, 2014, 04:37:07 PM
The forum is a lot faster than before! Gz on bringing it back to life and enhancing it so much! The last website I expected to be compromised was Avast! Forum, but I guess these things happen, just do your best not to let it happen again.

Thanx for protecting me and my Fam! Wish you all the best!
Title: Re: Forum relaunch
Post by: chris05 on June 17, 2014, 06:39:23 PM
Hello,

sorry if already said before , but is it normal than pass to login this new forum is the same of my.avast.c0m (and "my devices" on avast UI) ?
When I change one of them, the other change too.

Thanks
Title: Re: Forum relaunch
Post by: NanoSector on June 17, 2014, 08:23:06 PM
Great to seeing the forums back up, and thanks for staying with our software :)
Title: Re: Forum relaunch
Post by: Michael (alan1998) on June 17, 2014, 10:03:00 PM
The forum needs to be modified to fit any screen. It is annoying me.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: !Donovan on June 17, 2014, 10:56:13 PM
The forum needs to be modified to fit any screen. It is annoying me.

What resolution / dpi ratio are you running?
Title: Re: Forum relaunch
Post by: DavidR on June 17, 2014, 10:58:50 PM
The forum needs to be modified to fit any screen. It is annoying me.

What sort of fit to screen are you talking about too small, too large ?

I can use the full 1920x1200 of my monitor, just by going maximise of the browser window or the F11 full-screen key and it virtually fills everything, small border.
Title: Re: Forum relaunch
Post by: iroc9555 on June 17, 2014, 11:18:34 PM
@Chocholo

Someone forgot to add the Spanish template to the forum account settings. I do not have any problems for it to be in English, but I have had a couple of complains in the Spanish subforum already. It being the third nonEnglish top board it is kind of important to have in the right language.

Thanks.