Author Topic: Unable to enable all shields  (Read 3861 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

myhero

  • Guest
Unable to enable all shields
« on: October 24, 2012, 05:45:19 PM »
Hi,

I have had AVG installed and suddenly my PC went super slow and I AVG antivirus and identity protection was disabled. I was unable to re-enable it. I uninstalled it and subsequently had to re-install windows. The PC ran fine to a few days after I reinstalled Windows 7 and installed AVG once again.

The same issue happened today, and I downloaded Avast and also I am unable to enable all shields. I am concerned that there is some malicious software on my PC.

I've read a post that suggested I run 'The Avenger' but Im uncertain what commands to enter. I've just downloaded Microsoft Anti-Malware tool x64 and its currently running - so far 0 infected files found.

And still I do not have any protection.

Please help - I need to find and get rid of this malicious software - before the blue screens start!

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86913
  • No support PMs thanks
Re: Unable to enable all shields
« Reply #1 on: October 24, 2012, 05:58:15 PM »
Don't start running multiple tools you likely to make things worse.

How did you remove A V G ?

I would also suggest that you uninstall possible remnants of previously installed AVs see, http://singularlabs.com/uninstallers/security-software/, this has a collection of manufactures removal tools, so that should remove any remnants, registry, etc.
 
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.9.6034 (build 22.9.7554.734) UI 1.0.728/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

myhero

  • Guest
Re: Unable to enable all shields
« Reply #2 on: October 24, 2012, 06:41:19 PM »
Hi,

Thanks for the response.

I removed AVG using the uninstall option on the AVG interface. Then I downloaded the removal tool from the website and used that as well.

myhero

  • Guest
Re: Unable to enable all shields
« Reply #3 on: October 24, 2012, 06:43:55 PM »
Anything that you could recommend for me to get the shields active again?

Tx

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76118
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Unable to enable all shields
« Reply #4 on: October 24, 2012, 07:17:52 PM »
Repair avast!:
1. Control Panel -> Add/Remove programs -> avast!
2. Click on 'Repair'.
3. Follow instructions.
4. Reboot.
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 86913
  • No support PMs thanks
Re: Unable to enable all shields
« Reply #5 on: October 24, 2012, 07:36:52 PM »
Anything that you could recommend for me to get the shields active again?

Tx

The repair as suggested, if that doesn't resolve it then it may require a clean reinstall of avast also.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.9.6034 (build 22.9.7554.734) UI 1.0.728/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40604
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Unable to enable all shields
« Reply #6 on: October 24, 2012, 08:52:18 PM »
Please do not use Avenger, it could ruin your day.  Anything it deletes will be permanent, and there is no white list with it

myhero

  • Guest
Re: Unable to enable all shields
« Reply #7 on: October 25, 2012, 12:08:56 AM »
Hi.

Ive tried uninstalling and reinstalling - uninstall was successful but now I cannot reinstall, also windows defender is off - cant run it on either.

Dont know where this virus/malware is hiding and no way for me to remove it. My PC has started freezing every 5 mins (almost sounds like a hard drive is shutting down) then it comes back to life and I can continue for a 3 mins before it does it again.

I positive my HDD is fine - def some sort of malware that's causing chaos.

Any other ideas before I fresh install windows for the second time and possibly format my C drive?

Much appreciated!

Offline Asyn

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 76118
  • Urlaub/Vacation
    • >>>  Avast Forum - Deutschsprachiger Bereich  <<<
Re: Unable to enable all shields
« Reply #8 on: October 25, 2012, 12:21:26 AM »
I positive my HDD is fine - def some sort of malware that's causing chaos.

Any other ideas before I fresh install windows for the second time and possibly format my C drive?

Please attach your logs. (AdwCleaner, MBAM, OTL and aswMBR..!!)
Instructions: http://forum.avast.com/index.php?topic=53253.0
W8.1 [x64] - Avast PremSec 22.7.7366.BC [UI.713] - Firefox ESR 91.11 [NS/uBO/PB] - Thunderbird 91.11
Avast-Tools: Secure Browser 103.0 - Cleanup 22.2 - SecureLine 5.18 - DriverUpdater 22.2 - CCleaner 6.01
Avast Wissenswertes (Downloads, Anleitungen & Infos): https://forum.avast.com/index.php?topic=60523.0