Author Topic: fout bij installatie?  (Read 3019 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nlfra66

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
fout bij installatie?
« on: April 08, 2013, 08:37:50 PM »
Ik draaide tot vanochtend Avast Antivirus Free 8 op mijn computer. Vanochtend Avast Internet Security gekocht. Niet goed opgelet bij het lezen van de
installatie-email. In plaats van het uitsluitend installeren van het activeringsbestand en het daarna laten updaten van het bestaande programma, het setup-bestand gedownload en over Antivirus Free geinstalleerd en vervolgens geactiveerd. Ging overigens zonder problemen. Programma draait probleemloos maar ben na het goed lezen van de installatie-email toch wat wantrouwend toen ik onder andere zag dat na de installatie zowel de Windows firewall als de firewall van Avast Internet Security actief is, terwijl ik van eerdere programma´s gewend was dat na installatie van zo´n security suite altijd automatisch de Windows firewall wordt uitgeschakeld. Als ik die firewall uitschakel krijg ik ook een veiligheidswaarschuwing. Iemand een aanwijzing wat ik in deze het beste kan doen? Verwijderen en opnieuw installeren lijkt niet verstandig omdat activering al succesvol is gedaan. 

Offline jefferson sant

  • Starting Graphoman
  • *
  • Posts: 6829
  • volunteer
Re: fout bij installatie?
« Reply #1 on: April 08, 2013, 09:04:47 PM »
Ik draaide tot vanochtend Avast Antivirus Free 8 op mijn computer. Vanochtend Avast Internet Security gekocht. Niet goed opgelet bij het lezen van de
installatie-email. In plaats van het uitsluitend installeren van het activeringsbestand en het daarna laten updaten van het bestaande programma, het setup-bestand gedownload en over Antivirus Free geinstalleerd en vervolgens geactiveerd. Ging overigens zonder problemen. Programma draait probleemloos maar ben na het goed lezen van de installatie-email toch wat wantrouwend toen ik onder andere zag dat na de installatie zowel de Windows firewall als de firewall van Avast Internet Security actief is, terwijl ik van eerdere programma´s gewend was dat na installatie van zo´n security suite altijd automatisch de Windows firewall wordt uitgeschakeld. Als ik die firewall uitschakel krijg ik ook een veiligheidswaarschuwing. Iemand een aanwijzing wat ik in deze het beste kan doen? Verwijderen en opnieuw installeren lijkt niet verstandig omdat activering al succesvol is gedaan.

Firewall avast! is compatibel met Windows.
Bij firewall (niet AV), beide draaibaar samen. niet in strijd zijn

Windows XP: Click op Start> Configuratiescherm> Programma's> avast> reparatie
 
Windows Vista / Windows 7: Click op Start> Configuratiescherm> Programma's> Programma's in Onderdelen> avast> reparatie

Offline Mijni

  • Newbie
  • *
  • Posts: 10
Re: fout bij installatie?
« Reply #2 on: April 14, 2014, 08:54:36 PM »
Ik had vandaag hetzelfde met Avast Internet Security 2014, na een systeemherstel stond de Firewall uit, en was op geen enkele manier aan de praat te krijgen. Windows 7 64 bit -  Maar via  Start> Configuratiescherm> Programma's> Programma's in Onderdelen> avast> reparatie  doet-ie 't weer perfekt!  ;D