Author Topic: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)  (Read 56903 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9346
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #75 on: December 17, 2013, 12:20:08 AM »
Updating is all broken. I'm stuck with 131212-0 and when i check for update manually, it updates to 131216-1 just to remain at 131212-0. And all the further update attempts spit out an error (Unknown error).
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline Alikhan

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2234
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #76 on: December 17, 2013, 12:25:37 AM »
Maybe it's a sync issue? Repair will fix that if it is that.
Windows 10 Home 64-bit • Avast Free (latest stable version) •  Malwarebytes 4 Premium (On-Demand) • Windows Firewall Control • Google Chrome • LastPass • CCleaner • O&O ShutUp10 •

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9346
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #77 on: December 17, 2013, 12:30:04 AM »
Tried a repair and updated again (tried) and it did exactly nothing.
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline Alikhan

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2234
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #78 on: December 17, 2013, 12:33:21 AM »
Must be broken then. Hopefully they'll get that fixed and the virus update notifications fixed too (VPS)
Windows 10 Home 64-bit • Avast Free (latest stable version) •  Malwarebytes 4 Premium (On-Demand) • Windows Firewall Control • Google Chrome • LastPass • CCleaner • O&O ShutUp10 •

Offline boombastik

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 105
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #79 on: December 17, 2013, 01:14:51 AM »
Updating is all broken. I'm stuck with 131212-0 and when i check for update manually, it updates to 131216-1 just to remain at 131212-0. And all the further update attempts spit out an error (Unknown error).


When avast start updating and ur pc loose its power (for exable electricity goes down suddenly) , ur update will be currupted. The only fix is reinstall for scranch.

Offline RejZoR

  • Polymorphic Sheep
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 9346
  • We are supersheep, resistance is futile!
    • RejZoR's Flock of Sheep
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #80 on: December 17, 2013, 06:21:35 AM »
It was working fine, i've updated stable release to RC and it started doing that. I never lost any power during updates or anything like that.
Visit my webpage Angry Sheep Blog

Offline SpeedyPC

  • Avast Evangelist
  • Massive Poster
  • ***
  • Posts: 3292
  • Avast shall conquer the whole world
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #81 on: December 17, 2013, 07:15:42 AM »
Hey SpeedyPC, are you sure your username is proper?  ;D ;D ;D

OT: Yes because my laptop is bloody fast and very proud of my current user name, otherwise if it turn out slow than I may have to rename my user name to 'SlowestPC' ;D
ASUS G75VX-T4153H - Avast Premium v20.5.5410 - Avast SecureLine VPN - Avast Secure Browser - W8.1 64bit - Firefox 64bit - Thunderbird 64bit - MBAM Premium - Adguard Premium - CryptoPrevent Premium - Privacy Eraser - MCShield - WinPatrol PLUS - Macrium Reflect Home Edition

Offline lukor

  • Moderator
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 1878
    • AVAST Software
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #82 on: December 17, 2013, 02:54:40 PM »

Ok, I'll get that. I have emailed you before so I'm going to use that to send in the dump file(s).

Hi Lord Ami,
are you still able to reproduce that? Could you please send me (zipped) your logs folder? ("C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\log\")
If you are able to reproduce, could you please try that with a more verbose logs enabled?
Create a file "StreamFilter.ini" in the "C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\" folder with the following lines:

[Common]
FileLogLevel=0
RecordInput=1

Restart avast! Service, then try to reproduce the problem. When it occurs send us zipped the "nsf" subdirectory that gets created in the Avast's Programdata folder. (at least input.xml and input.dat files)
Thanks a lot, we are trying to find the cause for that - we have made a fix for the CPU usage problem, but actually it must be caused by something that we still fail to understand

Offline Lord Ami

  • Avast translator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 149
    • My site
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #83 on: December 17, 2013, 04:06:09 PM »

Ok, I'll get that. I have emailed you before so I'm going to use that to send in the dump file(s).

Hi Lord Ami,
are you still able to reproduce that? Could you please send me (zipped) your logs folder? ("C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\log\")
If you are able to reproduce, could you please try that with a more verbose logs enabled?
Create a file "StreamFilter.ini" in the "C:\ProgramData\AVAST Software\Avast\" folder with the following lines:

[Common]
FileLogLevel=0
RecordInput=1

Restart avast! Service, then try to reproduce the problem. When it occurs send us zipped the "nsf" subdirectory that gets created in the Avast's Programdata folder. (at least input.xml and input.dat files)
Thanks a lot, we are trying to find the cause for that - we have made a fix for the CPU usage problem, but actually it must be caused by something that we still fail to understand

Okay, going to give it a try. Will report back asap. Too bad that after I open browser, CPU usage gets high and system becaomes pretty much unusable. But I'll try my best :)!

//
Logs sent to Lukor via forum PM :)
« Last Edit: December 17, 2013, 04:48:21 PM by Lord Ami »

Offline jrace

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 381
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #84 on: December 17, 2013, 05:12:20 PM »
Updating is all broken. I'm stuck with 131212-0 and when i check for update manually, it updates to 131216-1 just to remain at 131212-0. And all the further update attempts spit out an error (Unknown error).

I had exactly the same symptoms with my machine and version .2009, see:
http://forum.avast.com/index.php?topic=141887.msg1030809#msg1030809
After 3-4 days the system updated by itself and showed just the normal behaviour without me being involved.
Sony VGN-SZ71VN/X, 4GB RAM, 256GB SSD, win7/32_ult_SP1-U
avast! pro 11.2.2255, Win7 Firewall, MBAM 2.2.0.1024
FF 45.0

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83800
  • No support PMs thanks
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #85 on: December 17, 2013, 06:42:19 PM »
Avast! 2014 - 9.0.2011 has just been released, see http://forum.avast.com/index.php?topic=142936.0.
WinXP ProSP3/ Core2Duo E8300/ 4GB Ram/ avast! free 18.5.2342/ Firefox ESR, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro7.11.0/ DropMyRights/ WinPatrol+/ Drive Image 7.1/ SnagIt 10.0/ avast! mobile security
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.7.2425 (build 20.7.5568.598) UI-1.0.558/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro

Offline tkove

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #86 on: December 30, 2013, 05:34:58 AM »
new to all this and I need to know about moblie avast i paid for a year and want to add my device

Online CraigB

  • Avast Überevangelist
  • Serious Graphoman
  • *****
  • Posts: 11037
  • No support PM's thanks
Re: *** INTRODUCING: NEW Avast 2014 "R2" RC (2014.9.0.2010)
« Reply #87 on: December 30, 2013, 07:00:56 AM »
new to all this and I need to know about moblie avast i paid for a year and want to add my device
Your in the wrong area of the forum, you want the mobile section http://forum.avast.com/index.php?board=37.0