Author Topic: no mails via new Thunderbird 31.0 while Avast mail-shield is active  (Read 8931 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31100
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: no mails Thunderbird 31.0 while Avast mail-shield is active [SOLVED]
« Reply #15 on: August 07, 2014, 05:01:57 PM »
Always good to hear a problem is solved.
Thanks for letting us know.

REDACTED

  • Guest
Re: no mails via new Thunderbird 31.0 while Avast mail-shield is active
« Reply #16 on: August 12, 2014, 09:38:52 PM »
Same problem as the OP. However, no solution other than turning off the Mail shield.

At first I thought it was a problem with Thunderbird only, but I tried downloading mail with Windows Live Mail and had the same results, i.e., connecting, but not completing. No error messages.

Mail was available, I'd been getting it on my phone, plus online (web based).

No response needed to this, I just wanted to add to those who have had the same issue.

Windows7, by the way.

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47885
  • 63 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: no mails via new Thunderbird 31.0 while Avast mail-shield is active
« Reply #17 on: August 13, 2014, 08:09:47 PM »
Same problem as the OP. However, no solution other than turning off the Mail shield.

At first I thought it was a problem with Thunderbird only, but I tried downloading mail with Windows Live Mail and had the same results, i.e., connecting, but not completing. No error messages.

Mail was available, I'd been getting it on my phone, plus online (web based).

No response needed to this, I just wanted to add to those who have had the same issue.

Windows7, by the way.
I use Windows Live Mail and don't have any problems receiving or sending emails.
I suggest you check your settings.
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v22H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.12, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://bit.ly/BobGInternet

REDACTED

  • Guest
Re: no mails via new Thunderbird 31.0 while Avast mail-shield is active
« Reply #18 on: September 27, 2014, 06:54:25 PM »
This worked for me. I have Thunderbird 24.6.0 and Avast 2014.9.0.2021

1. Windows Control Panel > Programs and Features > Select Avast and Click Change > Remove Mail Shield
2. Restart computer
3. Start thunderbird. Check email. It should work without mail shield. Leave thunderbird open (not sure if this step is needed)
4. Windows Control Panel > Programs and Features > Select Avast and Click Change > Add Mail Shield
5. Restart computer (this step is needed)
6. Start Thunderbird. It should work. If it is stuck at connecting. Close and reopen Thunderbird.

The idea is that Avast wants to be installed after Thunderbird.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31100
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: no mails via new Thunderbird 31.0 while Avast mail-shield is active
« Reply #19 on: September 27, 2014, 07:02:12 PM »
Quote
The idea is that Avast wants to be installed after Thunderbird.
No, it doesn't.  It is just a matter of good working smtp server(s) and the correct configuration.