Author Topic: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work  (Read 4118 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Prince Winter Flurry

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
[Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« on: August 19, 2014, 09:30:58 PM »
When I set a password to protect the Avast settings and close the GUI when I reopen it and go to Anchor Locker it gives me a wrong password error when I put in the correct password. I have Pirate Talk as my language and I hope this bug will be fixed in the next beta. Can this be reproduced?
« Last Edit: August 19, 2014, 09:43:10 PM by Prince Winter Flurry »
Prince Winter Flurry

Prince Winter Flurry's Live Journal

http://charro-greg.livejournal.com/

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #1 on: August 20, 2014, 02:21:58 AM »
Well, I have set a password in a friends' computer yesterday and everything work as it should.
Are you sure you're typing correctly? No wrong CAPS, etc.?
The best things in life are free.

Offline Prince Winter Flurry

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #2 on: August 20, 2014, 02:36:07 AM »
I'm typing it in right but it still gives the wrong password error on Windows 8.1 64-bit. 
« Last Edit: August 20, 2014, 02:43:37 AM by Prince Winter Flurry »
Prince Winter Flurry

Prince Winter Flurry's Live Journal

http://charro-greg.livejournal.com/

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #3 on: August 20, 2014, 02:43:22 AM »
Was there a password set on the previous version?
Is this a clean installation or a upgrade?

Offline Prince Winter Flurry

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #4 on: August 20, 2014, 02:44:24 AM »
It was a clean install and there was a password on the previous version.
« Last Edit: August 20, 2014, 02:53:30 AM by Prince Winter Flurry »
Prince Winter Flurry

Prince Winter Flurry's Live Journal

http://charro-greg.livejournal.com/

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #5 on: August 20, 2014, 03:00:19 AM »
I suggest an installation from scratch:

1. Download the latest version of avast! Uninstall Utility and save it.
2. Download the latest avast! version and save it.
3. (Optional) If you want, save your avast! settings for later restoration (Settings > Maintenance > Back up).
4. Uninstall avast! from Control Panel (if possible) and reboot.
5. Run the avast! Uninstall Utility saved on 1 in and follow the instructions. Reboot Windows in Safe Mode, uninstall avast! and then reboot in Normal Mode again.
6. Install avast! using the setup saved on 2. Register your free copy or add the license key for the paid versions. Boot.
7. Check and post the results.

Please, be patient, boot when it's said to boot...
The best things in life are free.

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #6 on: August 20, 2014, 03:07:57 AM »
Little correction if you want to install the beta:
The link to download it is here:
https://forum.avast.com/index.php?topic=153511.0

Offline Prince Winter Flurry

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #7 on: August 20, 2014, 03:12:37 AM »
Thank you for helping me and I will download the beta again. Could that be considered a bug? Just wondering.
Prince Winter Flurry

Prince Winter Flurry's Live Journal

http://charro-greg.livejournal.com/

Offline Eddy

  • Avast Evangelist
  • Maybe Bot
  • ***
  • Posts: 31345
  • Watching (over?) you
    • Malware removal, Biljart and other things.
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #8 on: August 20, 2014, 03:24:03 AM »
Who knows.
Give the clean install a try and lets see what happens.
It could be a glitch, a bug, or a alien trying to take over your mind  ;D

Offline Prince Winter Flurry

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #9 on: August 20, 2014, 03:56:45 AM »
I tried a clean install but I got the same Wrong Password error and I put the password in right. I guess I may have to wait for the next beta update to be released.
« Last Edit: August 20, 2014, 04:50:21 AM by Prince Winter Flurry »
Prince Winter Flurry

Prince Winter Flurry's Live Journal

http://charro-greg.livejournal.com/

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67275
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #10 on: August 20, 2014, 07:32:21 PM »
I tried a clean install.
Really? Step by step as I've posted before, using avast! uninstall tool?
The best things in life are free.

Offline Prince Winter Flurry

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 85
Re: [Avast 2015] Paaword feature doesn't work
« Reply #11 on: August 20, 2014, 08:05:05 PM »
I followed your instructions and used the clean uninstall utility also. It must be a bug on my Windows 8.1 64 bit system. Thank you for helping me.
« Last Edit: August 22, 2014, 03:46:59 AM by Prince Winter Flurry »
Prince Winter Flurry

Prince Winter Flurry's Live Journal

http://charro-greg.livejournal.com/