Author Topic: Win 10-Start+Cortana  (Read 2657 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Libor3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Win 10-Start+Cortana
« on: October 28, 2015, 12:53:55 PM »
 Zdravím.
Ve Win 10 (64bit) mi přestala fungovat nabídka Start a Cortana.
Každou chvilku mi to po startu PC hlásí "Kritická chyba, nabídka Start a Cortana je nefunkční" (nebo tak nějak ...)
Na netu jsem zjistil, že je to Avastem a řešení je Avast odinstalovat, což se mi nechce, když ho mám koupený.
Budete to nějak řešit ?
Dále, poslední verze Ccleaneru při "čištění registru" nalézají také něco z Avastu. (stále to samé).

Offline Peter Zošiak

  • Avast team
  • Newbie
  • *
  • Posts: 16
Re: Win 10-Start+Cortana
« Reply #1 on: November 02, 2015, 03:14:44 PM »
Restart PC nepomohol ? Je to znamy problem (na strane MS)

Offline Libor3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Win 10-Start+Cortana
« Reply #2 on: November 03, 2015, 08:24:39 AM »
 Není to pouze můj jednorázový problém.
Viz. zde: https://www.google.cz/?gws_rd=ssl#q=kritick%C3%A1+chyba+nab%C3%ADdka+start+a+cortana

 ... takřka všem pomohlo až odinstalování Avastu. (beru v potaz pouze topicy týkající se data až po veřejné distribuci upgradu na Win10, ne betatestery).
Řešení je tedy na straně Vás a Microsoftu, mě zajímá pouze jestli spolupracujete na odstranění problému, případně kdy to bude vyřešené.
Jako uživatele legálního OS a legálního Avastu IS mě tato (doufám že dočasná) nekompatibilita odrazuje od blížícího se prodloužení licence Avastu IS,
protože jak se zdá, tak např. Symantec, Eset nebo Kaspersky tímto neduhem netrpí.  :-\
 Děkuji.

Offline Milos

  • Avast team
  • Super Poster
  • *
  • Posts: 2207
Re: Win 10-Start+Cortana
« Reply #3 on: November 03, 2015, 08:31:30 AM »
Dobry den,
podle informaci od kolegu jsem zjistil, ze jde o problem ve Win 10 nikoliv Avastu.

Milos

Offline Libor3

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
Re: Win 10-Start+Cortana
« Reply #4 on: November 03, 2015, 08:56:55 AM »
 Aha, takže Microsoft tento problém už přes dva měsíce (cca tak dlouho jsme bez funkčního "Startu") úspěšně ignoruje , protože to vidí jako problém u Vás (z diskusí na MS podpoře) a doufá,
že si to opravíte Vy.
(jelikož uživatelé bez Avastu tento problém nemají a ti s Avastem jsou po jeho odinstalaci taktéž už potom bez problému)
A vy čekáte, až se Microsoft přizpůsobí Vám ... pochopil jsem vaši taktiku správně ? ...