Author Topic: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.  (Read 8541 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40610
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #15 on: December 19, 2015, 12:13:54 PM »
Did you notice what file the scan stopped at ?

CAUTION :  This fix is only valid for this specific machine, using it on another may break your computer

Open notepad and copy/paste the text in the quotebox below into it:
 
Quote
CreateRestorePoint:
Toolbar: HKLM - No Name - {318A227B-5E9F-45bd-8999-7F8F10CA4CF5} -  No File
Toolbar: HKLM - No Name - {CC1A175A-E45B-41ED-A30C-C9B1D7A0C02F} -  No File
CHR HKLM\...\Chrome\Extension: [bejnhdlplbjhffionohbdnpcbobfejcc] - C:\Program Files (x86)\Norton Internet Security\Engine\20.6.0.27\Exts\Chrome.crx <not found>
CHR HKLM-x32\...\Chrome\Extension: [bejnhdlplbjhffionohbdnpcbobfejcc] - C:\Program Files (x86)\Norton Internet Security\Engine\20.6.0.27\Exts\Chrome.crx <not found>
2015-12-02 20:34 - 2015-12-02 20:34 - 00003082 _____ C:\WINDOWS\System32\Tasks\{A33CB788-EBEF-49F3-A32E-89E8C38F9A9F}
C:\Program Files (x86)\Norton Internet Security
Reg: reg delete HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\Policy\Local /f
Reg: reg add HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\IPSec\Policy\Local /f
RemoveProxy:
EmptyTemp:
CMD: bitsadmin /reset /allusers

 
Save this as fixlist.txt, in the same location as FRST.exe

Run FRST and press Fix
On completion a log will be generated please post that

Offline schmidthouse

  • VIRUS FREE A Long Time
  • Avast Evangelist
  • Starting Graphoman
  • ***
  • Posts: 7083
  • When you think you know, Think Again
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #16 on: December 19, 2015, 05:13:03 PM »
Okay, will uninstall that and see if that helps, but that's been automatically on this computer since I got it out of box. Never had trouble before. Hoping that is the reason though!

You were lucky, it's never a good idea to run more then one Anti virus

In addition to the assistance already provided please read:
https://blog.kaspersky.com/multiple-antivirus-programs-bad-idea/2670/
???HP ENVY 15K LT W10 Pro 21H1 64Bit/750GB HD/16GB Ram/Avast Premium 21.9.2493b/Secureline VPN v.5.12.5699b/ADU v.21.3b/ASB v.94.0b/SANDBOXIE-plus/MailWasherPRO
**HP Compaq 8510p LT W10 Pro 20H2 64Bit/1TB HD/8GB Ram/WD/ADU v.21.3b/SANDBOXIE/MailWasherPRO/HotSpot Shield
     
RIP*Dell Inspiron XPsp4 PRO 32Bit/Avast(since 2002)18.8.2356/WP/Comodo FW 3.14/Secureline/Comodo IceDragon v.40
LAYERED SECURITY SOFTWARE

Offline kaylachan1990

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #17 on: December 19, 2015, 06:58:43 PM »
@ essexboy  Alright ran the scan and restarted computer as it prompted (attaching it) Hope this helps with fixing this issue.

Edit: The Avast? No, it seems to stop at different % places each time, but it happens so fast I have no way of seeing.

@ schmidthouse Thank you for the link, I never had it running though, or to my knowledge it never was. I had everything but the 360 thing uninstalled, thankfully I was shown how to remove that part and if it get installed on any other devices I now know how!
« Last Edit: December 19, 2015, 07:04:29 PM by kaylachan1990 »

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40610
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #18 on: December 19, 2015, 07:53:27 PM »
I have just cleared 11GB of junk could you run a scan now and see how it goes

Offline kaylachan1990

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #19 on: December 19, 2015, 08:02:43 PM »
Okay will do, this may take quite a few hours depending on if it goes full through or it decides to cut off at a high %. I will update how it goes as soon as possible.

Offline kaylachan1990

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #20 on: December 20, 2015, 01:52:02 AM »
The scan seemed to have worked fine and had to go do some work, but now that I'm home to watch it, going to run it again, will update if it doesn't.

Offline kaylachan1990

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #21 on: December 20, 2015, 03:28:28 AM »
Okay, sadly that has not fixed it. What is the next step I need to take?

Offline kaylachan1990

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #22 on: December 20, 2015, 08:59:29 AM »
Update: now sometimes, but not all when I try to scan it says "Unable to start scan. There are no more endpoints from endpoint mapper."

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40610
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #23 on: December 20, 2015, 11:33:48 AM »
Did you run the Norton removal tool ?  https://support.norton.com/sp/en/uk/home/current/solutions/kb20080710133834EN_EndUserProfile_en_us

As that error is usually due to two AV's running

Offline kaylachan1990

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #24 on: December 20, 2015, 08:37:57 PM »
Yes, I ran that the day before yesterday actually, and it is gone. But after that and what you had me do with the FRST fix the problem still persists.

Offline Pondus

  • Probably Bot
  • ****
  • Posts: 37130
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #25 on: December 20, 2015, 08:40:03 PM »
attach a fresh frst log for essexboy to see


Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40610
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #26 on: December 20, 2015, 09:03:37 PM »
Prior to that lets try a clean install

Download Avast Uninstall Utility to your Desktop.
Download the correct version of Avast 
Avast Free
Avast Pro
Avast Internet Security
Avast Premier
Disconnect from the net
Uninstall Avast via control panel

  • Run the uninstall tool and accept the reboot to safe mode
  • Once complete reboot your system
  • Reinstall Avast
----------

Offline kaylachan1990

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #27 on: December 20, 2015, 09:14:53 PM »
Alright I will try this, this may take awhile, I will update you when I know what happens. (After I reinstall and try to run a scan)

Offline kaylachan1990

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #28 on: December 21, 2015, 12:58:06 AM »
Followed uninstall steps and reinstalled, it's uhm... half fixed? When the scan stops now, it's not turning off avast to do it, it's just stopping the scan and when I did the quick scan went unprotected AFTER the scan stopped. I will get the frst fix log done as soon as it allows me, but thought I would post this update incase the fact that it's acting a bit different means I need to do something else next.


Edit: Editing this to attach the fix log!
« Last Edit: December 21, 2015, 01:31:36 AM by kaylachan1990 »

Offline essexboy

  • Malware removal instructor
  • Avast Überevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 40610
  • Dragons by Sasha
    • Malware fixes
Re: Avast says unprotected then starts it back but cancels the scan.
« Reply #29 on: December 21, 2015, 03:59:30 PM »
OK it may be something interfering with Avast ... Lets see if we can confirm that

In the search box type Msconfig and select the programme that appears at the top

1.In the System Configuration Utility dialog box, click Selective Startup on the General tab.

2.Click to clear the Load Startup Items check box.
NoteThe Use Original Boot.ini check box is unavailable.
3.Click the Services tab.
4.Click to select the Hide All Microsoft Services check box.

5.Click Disable All, and then click OK.
6. Now replace the tick in the Avast antivirus box
7.When you are prompted, click Restart.


Now run a scan ... does that work properly