Author Topic: problems with the ''behavior shield'' +UI failed to load.  (Read 1293 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

REDACTED

  • Guest
problems with the ''behavior shield'' +UI failed to load.
« on: July 09, 2017, 03:55:14 AM »
hello! i have avast free antivirus, and i use windows 7.

so, today, as i was browsing the internet, suddenly, my avast icon started to have a red ''X'' on it, and i clicked it in order to see what was going on.
it told me that ''all of your shields are de-activated'' (not by me!). (in short, it told me that ''I'm not protected'').

so, i tried to re-activate the shields again, and the program stuck, while i got a message saying 'UI failed to load. This is really embarrassing. AV service is not responding''. under that, it had two boxes: one that said 'exit'  and the other said 'restart service'.

i clicked on 'restart service', and i've got a message saying ''cannot connect with RPC'', and later on a message saying: ''cannot activate shield'' (namely the web/behaviour shields).

so, i disconnected from the internet, i clicked on the AVAST (un)install icon, and i choosed the ''repair program'' option.
it loaded up again, and i restarted the computer.

so now, the program seems to be working just fine, but there is ONE small problem:

the ''behavior shield''  gets de-activated every 5 seconds.
i go to the programs settings, i try to activate it again, everything seems fine, but the ''behavior shield'' just KEEPS deactivating itself.

can someone help me to fix this problem?
i think that this the work of a hacker.

PS: my avast program's version is:

17.5.2302 (build 17.5.3559.0)

(with a creation date of 26/6/2017)

and the virus signatures version is:
170707-0

both updates seem to be working nicely, without any problems.

i just need to find a way to keep my ''behavior shield'' on, and to stop it from de-activating itself every 5 seconds.

PPS: at one point, my program had the ''programs date'' of 1/1/1970, which made me think that my program got hacked. i then repaired+restarted the program, and it now has the correct date of 26/6/2017.

is the 1/1/1970 date a common reference to all hacker's about a historical event/a ''special'' milestone?

please help me out, thanks!

Offline bob3160

  • Avast √úberevangelist
  • Probably Bot
  • *****
  • Posts: 47174
  • 62 Years of Happiness
    • bob3160 Protecting Yourself, Your Computer and, Your Identity
Re: problems with the ''behavior shield'' +UI failed to load.
« Reply #1 on: July 09, 2017, 11:29:17 PM »

If Repair doesn't fix the problem, try the following:
Clean Install of Avast:
https://goo.gl/4Ptzkf
If you need additional help with the Clean Install, watch this:
https://youtu.be/p-h3myRD51A
Free avast! Security Seminar: http://bit.ly/2N1eaR2  -  Important: http://www.organdonor.gov/ -- My Web Site: http://bob3160.strikingly.com/ - Win 11 Pro v21H2 64bit, 16 Gig Ram, 1TB SSD, Avast Free 22.5, How to Successfully Install Avast http://goo.gl/VLXdeRepair & Clean Install https://goo.gl/t7aJGq -- My Online Activity https://