Author Topic: Avast shields not active after restart.  (Read 1121 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Wizlon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Avast shields not active after restart.
« on: August 18, 2018, 12:42:57 PM »
Occasionally I use shield control to disable all shields until restart, however it never restarts after PC reboot. This has gone on for a while now, I figured I'd wait and see if an update would fix this, but so far nothing.

Is this a known bug? Is there a fix incoming?

Offline Alikhan

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2234
Re: Avast shields not active after restart.
« Reply #1 on: August 18, 2018, 02:12:53 PM »
This is a known bug which was reported on 29th June.

I'll get confirmation for you if its fixed in the current BETA which will becoming stable soon.
Windows 10 Home 64-bit • Avast Free (latest stable version) •  Malwarebytes 4 Premium (On-Demand) • Windows Firewall Control • Google Chrome • LastPass • CCleaner • O&O ShutUp10 •

Offline Wizlon

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
Re: Avast shields not active after restart.
« Reply #2 on: August 18, 2018, 11:23:56 PM »
Thanks dude, nice to know that it is a known issue, rather than it being at my end.

Oh and btw the forum verification graphic is awful, if it wasn't for the 'Listen to the letters' option I wouldn't be able to post, not sure if it opening vlc in order to play is all that great, but at least I can post...


Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83925
  • No support PMs thanks
Re: Avast shields not active after restart.
« Reply #3 on: August 18, 2018, 11:39:00 PM »
It is an anti-spam measure and as such has to be hard/er to stop the spammers/bots, it is only for your first 3 posts.
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.8.2432 (build 20.8.5684.602) UI-1.0.566/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Alikhan

  • Avast Evangelist
  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 2234
Re: Avast shields not active after restart.
« Reply #4 on: August 21, 2018, 02:25:02 PM »
I have received confirmation that this bug has been fixed in the release candidate which will become the stable build today.
Windows 10 Home 64-bit • Avast Free (latest stable version) •  Malwarebytes 4 Premium (On-Demand) • Windows Firewall Control • Google Chrome • LastPass • CCleaner • O&O ShutUp10 •

Offline DavidR

  • Avast Überevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 83925
  • No support PMs thanks
Re: Avast shields not active after restart.
« Reply #5 on: August 21, 2018, 05:27:47 PM »
Thanks for the clarification.
Windows 10 Home 2004 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 20.8.2432 (build 20.8.5684.602) UI-1.0.566/ WinPatrol+/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security