Author Topic: Pop up saying connected to new network when I did not  (Read 1877 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sunsets44

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Pop up saying connected to new network when I did not
« Reply #15 on: December 29, 2020, 04:33:55 AM »
Yes, all my devices - laptop, mobile, and tablet show up along with my router.

When I have run WiFi Inspectors scans, it scans all of my devices on my network at once.

Online DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85150
  • No support PMs thanks
Re: Pop up saying connected to new network when I did not
« Reply #16 on: December 29, 2020, 12:35:00 PM »
Yes, all my devices - laptop, mobile, and tablet show up along with my router.

When I have run WiFi Inspectors scans, it scans all of my devices on my network at once.

Periodically, these devices when in range will connect to your network.

I changed my settings to always scan new connections to see if this is what you are seeing and I got a small toaster popup today.

See attached image, is this what you are seeing ?
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline sunsets44

  • Newbie
  • *
  • Posts: 17
Re: Pop up saying connected to new network when I did not
« Reply #17 on: December 29, 2020, 04:33:40 PM »
All I remember the popup saying was that I was connected to a new network. I do not think it said  to what network. I wish I had taken a picture of it.

I have it set to scan new networks and rescan home networks automatically and notify me when new devices join my network.

I wish I had started using WiFi Inspector sooner.

Online DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 85150
  • No support PMs thanks
Re: Pop up saying connected to new network when I did not
« Reply #18 on: December 29, 2020, 08:04:05 PM »
Well that is what I have just set mine back to to do this test (outlined in my last post) otherwise I would not have it set to rescan home networks automatically.  So ordinarily I don't see any of these popups, considering my current router settings I mentioned before and yours appear to be the same as mine.

Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 21.5.2470 (build 21.5.6354.675) UI 1.0.646/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security