Author Topic: Features stopped working  (Read 1744 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jrethorst

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Features stopped working
« on: June 22, 2023, 04:49:01 PM »
Ransomware Shield, Network Inspector's auto scanning, and Real Site have stopped working on my Avast Premium Security install on iMac, OS 10.14.6. I have not installed anything else in several weeks. Attempt to resolve within Avast does nothing. I ran Disk Utility and Onyx, restarted, uninstalled Avast and re-installed, no help. How can I fix these?

Thank you,
John R.

Offline jrethorst

  • Newbie
  • *
  • Posts: 11
Re: Features stopped working
« Reply #1 on: June 22, 2023, 11:29:15 PM »
On Avast's Core Shields page, messages for File Shield and Real Site say "We're sorry. Your Mac didn't load our extensions." For the Web Shield, a message says "We're sorry. There is some problem on our end. We'll fix it as soon as possible."

Good to hear about the Web Shield. For the File Shield and Real Site, how can I get these extensions to load? In initial troubleshooting, I restarted the computer, which would cause extensions to load. They must have been loaded yesterday, since there were no error messages. This trouble started this morning, without a restart.

Thank you,
John R.

Offline ondrej.kolacek

  • Avast team
  • Sr. Member
  • *
  • Posts: 394
Re: Features stopped working
« Reply #2 on: June 23, 2023, 06:57:33 AM »
Hello,
please send us support package (https://support.avast.com/en-ww/article/Submit-Mac-Security-support-file#mac), ideally including link to this post in description. We will attempt to analyse the problem.
Kind regards,
Ondrej Kolacek