Author Topic: Avast Shield preventing Diabo 4 from booting at once  (Read 390 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline StianH

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Avast Shield preventing Diabo 4 from booting at once
« on: April 04, 2024, 10:25:59 PM »
Hi,
I have for a while had an issue where Diablo 4 will not boot up at once when launching it in battle.net app on PC.
I finally found the issue and it is related to Avast Shield-thing.
If I turn off the Active shields, the game boost instantly.

I have added both battlenet and Diablo install locations to the exclude thing in Avast, but it does not help.

I have to turn off the Avast active protection each time, and then turn it on again.

Is there a fix for this so I don't need to turn off my Avast shields all the time?

Kind Regards,
Stian

Online DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 89340
  • No support PMs thanks
Re: Avast Shield preventing Diabo 4 from booting at once
« Reply #1 on: April 04, 2024, 10:54:53 PM »
The Avast Shield thing, consists of many components, can you be a little more detailed on what you did.

So rather than turning off all active protection, it would be better selecting/stopping individual components to try and pin down which active component is conflicting.

I don't work for Avast and I'm not a gamer so I haven't experienced this problem.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 24.5.6116 (build 24.5.9153.762) UI 1.0.808/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline rocksteady

  • Super Poster
  • ***
  • Posts: 1574
Re: Avast Shield preventing Diabo 4 from booting at once
« Reply #2 on: April 05, 2024, 03:02:07 PM »
See another thread on this topic here: https://forum.avast.com/index.php?topic=325825.0