Author Topic: Disconnects because of avast! ? :C  (Read 4282 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

n4pster1337

  • Guest
Disconnects because of avast! ? :C
« on: November 01, 2008, 05:05:48 PM »
Okay here's the deal:
Since I switched to avast!, I have some really mean ping problems and also disconnects in Warcraft 3. It's got nothing to do with my Internet as far as I can tell, because I'm often in a Skype conference while playing and the conference just keeps running on normally while I first start to lag a little bit and get increased delay, and all of a sudden I just disconnect from the Battle.net. This also happens when I'm just in a chat channel when there's no big package exchange or anything.
The following ports should be open @wc3 to prevent lag/delay problems and to be able to host a game: TCP 6112 - 6116.
They're all open ever since and I never ever had any problems with sudden delay increase or disconnects up til the day I installed avast ... :C

Any ideas?


heres my specs:
Core 2 Duo E8200
NVidia GeF8800 GTS 512
4GB Ram
Windows Vista Home Premium 32Bit

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: Disconnects because of avast! ? :C
« Reply #1 on: November 03, 2008, 02:35:43 PM »
avast does not scan 6112-6116 ports by default.
Which is your firewall? Which is your avast Standard Shield level (High or Normal)?
The best things in life are free.

n4pster1337

  • Guest
Re: Disconnects because of avast! ? :C
« Reply #2 on: November 28, 2008, 03:53:27 PM »
I use the standard Windows Vista firewall with all 6112-6116 opened :S

I thought the problem was fixed, because I didnt disc for quite a while now.
But with an Avast update 1 or 2 days ago it started again.

Offline DavidR

  • Avast √úberevangelist
  • Certainly Bot
  • *****
  • Posts: 87071
  • No support PMs thanks
Re: Disconnects because of avast! ? :C
« Reply #3 on: November 28, 2008, 04:43:54 PM »
Despite the avast update a couple of days ago (latest now 4.8.1296), this is I fear nothing more than a coincidence as avast only scans specific ports, it isn't a firewall.
Windows 10 Home 64bit/ Acer Aspire F15/ Intel Core i5 7200U 2.5GHz, 8GB DDR4 memory, 256GB SSD, 1TB HDD/ avast! free 22.10.6038 (build 22.10.7633.734) UI 1.0.733/ Firefox, uBlock Origin, uMatrix/ MailWasher Pro/ Avast! Mobile Security

Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: Disconnects because of avast! ? :C
« Reply #4 on: November 29, 2008, 09:43:35 PM »
I use the standard Windows Vista firewall with all 6112-6116 opened :S
So, why do you think this is avast related?
The best things in life are free.

Styx

  • Guest
Re: Disconnects because of avast! ? :C
« Reply #5 on: November 29, 2008, 10:38:53 PM »
Right Click on Avast Icon and Stop Providers.... do you still have the issue?

To Disable Avast :

The option to disable avast! self defense module is available under under -> avast! Program settings -> Troubleshooting. Right Click Avast Icon - Program Settings - TroubleShooting.

Check Services to be sre they are stopped. Do you still have issue?
If so maybe with Web Shield.


Offline Lisandro

  • Avast team
  • Certainly Bot
  • *
  • Posts: 67235
Re: Disconnects because of avast! ? :C
« Reply #6 on: November 29, 2008, 11:10:39 PM »
To Disable Avast :
The option to disable avast! self defense module is available under under -> avast! Program settings -> Troubleshooting. Right Click Avast Icon - Program Settings - TroubleShooting.
You don't have to disable the self protection module to disable avast antivirus itself.
Just choose the proper option in the context menu of the 'a' blue icon.
The best things in life are free.